Mijn vrienden vinden mijn partner niet leuk: wat kan ik doen?

Als we iemand ontmoeten en een nieuwe relatie beginnen, zijn we soms bang dat deze niet door onze vriendenkring wordt geaccepteerd. Hoeveel belang moeten we hechten aan de goedkeuring van onze vrienden?
Mijn vrienden vinden mijn partner niet leuk: wat kan ik doen?
María Alejandra Castro Arbeláez

Geschreven en geverifieerd door de psycholoog María Alejandra Castro Arbeláez.

Laatste update: 15 november, 2019

Je hebt onlangs iemand ontmoet en bent een relatie begonnen. Vroeg of laat komt het moment dat je je partner aan je vrienden voorstelt. Dit is een essentiële stap voor het veiligstellen van jullie band. Maar je vraagt ​​je misschien af: “Wat moet ik doen als mijn vrienden mijn partner niet leuk vinden?”

Als het oude vrienden zijn die je echt vertrouwt, zullen ze het je meteen vertellen. Als ze niet weten hoe ze het moeten zeggen, laten ze het je zeker op de een of andere manier zien.

Om deze reden is het belangrijk om tijd vrij te maken om samen te komen. Dit geeft hen de kans om hun zorgen hardop te uiten, maar altijd met respect.

Mijn vrienden vinden mijn partner niet leuk … Hoe pak ik dit probleem aan?

Vrouw denkt vrienden vinden mijn partner niet leuk

Voordat je met je vrienden praat, is het een goed idee om enkele vragen voor jezelf te beantwoorden. Wat betekenen mijn vrienden bijvoorbeeld voor mij? Wat vonden ze van andere partners? Waarom zouden mijn vrienden mijn partner niet leuk vinden? Weet mijn partner het? Wat vindt hij ervan?

Soms zijn vriendinnen net als zussen. Dit is niet altijd positief als we denken dat familie beperkend of onderdrukkend is. Wanneer een groep vrienden een soort clan is, moet een nieuwkomer vele tests ondergaan voordat ze door de groep worden goedgekeurd.

Is dat waarom je vrienden je partner niet leuk vinden? Als je denkt dat dat het geval is, stoort het je waarschijnlijk niet. Het is echt niet mogelijk om iedereen blij te maken of bij elke groep te passen.

Als je een relatie hebt met iemand die je een goed gevoel over jezelf geeft, kan de rest gewoon een kwestie van tijd zijn.

Denk na over romantische relaties

Er is iets heel belangrijks dat iedereen zou moeten doen als je in een relatie bent: denk aan je eigen concept van liefde. In het bijzonder het concept van romantische liefde.

Middeleeuwse romantiek

Het doel van dit onderzoek is een stevige, realistische basis vinden die je welzijn kan brengen. Dit helpt je om je visie te verduidelijken, achterhaalde ideeën achter te laten en jezelf te bevrijden van idealisaties.

Met andere woorden, je kunt halverwege de 21ste eeuw niet verwachten dat je een echte relatie opbouwt op basis van ouderwetse ideeën. Mensen die denken dat liefde synoniem is met emotionele afhankelijkheid, jaloezie, vernedering, verlies van individualiteit en zelfrespect en lijden, verspillen hun tijd.

Na diep nagedacht te hebben over het concept van romantische liefde, is het een goed idee om na te denken over hoe goed je ideeën en verwachtingen overeenkomen met de realiteit.

Vind jij je partner leuk?

Als ‘mijn vrienden mijn partner niet leuk vinden’ een zorg is die met je resoneert, is het belangrijk dat je je serieus afvraagt ​​of je zelf van je partner houdt. Onthoud dat welzijn belangrijk is voor alle relaties.

Intiem stelletje

Als je met betrekking tot je partner in de meeste van de volgende vragen voor de tweede optie kiest, moet je misschien naar je vrienden luisteren.

  • Voel je je gerespecteerd of bekritiseert je partner elke beslissing die je neemt?
  • Houdt je partner van je zoals je bent, of vindt hij constant fouten?
  • Vindt hij het leuk als je vrienden hebt, of brengt hij liever 24 uur per dag samen door?
  • Lach je veel, of ben je ongelukkig, bitter en bedroefd?
  • Ben je bang voor de boosheid van je partner? Vermijd je om hem te confronteren?
  • Toont hij bezorgdheid om jou, je behoeften, je tijd en je angsten, of ontwijkt hij je wanneer je om hulp vraagt?

Zoek de balans tussen wat je vrienden je vertellen en wat je zelf denkt, ervaart en voelt voor je partner. Negeer de meningen van anderen niet, maar laat je niet volledig verleiden door wat ze zeggen.

Praat met je vrienden, communiceer met je partner, maar wees vooral eerlijk tegen jezelf.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.



Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.