Ware liefde is wanneer je man je een paar uur voor een dutje geeft

Ware liefde is wanneer je man je een paar uur voor een dutje geeft
Elena Sanz Martín

Beoordeeld en goedgekeurd door de psycholoog Elena Sanz Martín.

Laatste update: 22 december, 2022

Ware liefde is een gevoel dat je niet zomaar ergens vindt. Sommigen zeggen tegenwoordig zelfs dat het iets is dat met uitsterven wordt bedreigd.

Het menselijk ras – met al zijn hebzucht, interesses, egoïsme, ontevredenheid en egocentrisme – heeft een punt bereikt waarop slechts weinigen tegenwoordig ware liefde kunnen vinden.

Dit omdat ware liefde eenvoud, passie, respect, altruïsme, affectie en aantrekkingskracht is. Het is nu een zeer zeldzaam gevoel.

Dus, als je man je vertelt dat wat hij voor je voelt ware liefde is, bedenk dan het volgende:

 • Beschouw je dan allereerst als een buitengewoon gezegende vrouw.
 • Ten tweede moet je je afvragen wat hij je zojuist verteld heeft en kijk verder dan zijn woorden. Kijk naar zijn acties om erachter te komen of hij echt zo veel van je houdt zoals hij zegt.
 • Als je man je niet iets kan geven dat zo fundamenteel is als bijvoorbeeld een paar uur rust elke dag terwijl hij voor de kinderen zorgt, dan geeft hij niet zoveel om je als hij zegt.

Lees verder zodat we ons standpunt beter kunnen uitleggen.

Een koppel, echte liefde.

Jij bent niet de enige die de leiding heeft

Als moeder ben je verantwoordelijk voor de zorg en opvoeding van je kinderen – om ze te beschermen tegen gevaren en om ze een veilige leefomgeving te bieden.

Het is ook jouw plicht om ze alle materiële en spirituele middelen te geven die ze nodig hebben om te groeien en zich volledig te ontwikkelen. Om gelukkig, zelfstandig en zelfverzekerd te worden.

Onder jouw toezicht en met alles wat je je kind kunt leren zal hij opgroeien met de juiste waarden. Hij zal iemand worden die weet hoe hij zich moet uiten en gedragen. Iemand die de beste keuzes kan maken als er door het lot obstakels op de weg komen.

Maar het is belangrijk te weten dat jij niet de enige persoon bent die hier verantwoordelijk voor is.

Als moeder heb je je kind 40 weken of langer in je baarmoeder gedragen. Je hebt het ongemak van de zwangerschap doorstaan en de pijnlijke ervaring van de bevalling of een keizersnede overleefd. Je hebt ze borstvoeding gegeven en meerdere keren per dag met ze geslapen. Naast al het andere wat je hebt gedaan.

Maar dit bekent niet dat jij de enige bent die verantwoordelijk is voor de opvoeding.

Maar uiteraard zijn alle genoemde stadia –  zwangerschap, bevalling en borstvoeding, zelfs met zijn uitdagingen en opofferingen – eigenlijk een waar genoegen voor moeders.

En dan is het ouderschap dat daarna komt de grote beloning van het universum.

Ook de vader heeft zijn verantwoordelijkheden

Maar let goed op: ook al is het een geschenk en geen taak om je kind op te mogen voeden, ben jij niet de enige aan wie deze verantwoordelijkheid gegeven moet worden.

De man aan je zijde moet als de vader de helft van deze taak op zich nemen.

Ware liefde tussen vader, moeder en kind

Het is ook zijn plicht om ´s avonds op te staan om de baby een flesje te geven, om overdag luiers te verschonen, ze naar bed te brengen, met ze spelen, met ze knuffelen, naar buiten gaan met ze.

Als je man echt van jou en jullie kind houdt moet hij er ook blij van worden om deze taken voor zich te nemen en jou wat vrije tijd geven om te kunnen rusten.

De ware liefde van je echtgenoot

Echte liefde is als je echtgenoot:

 • Niet alleen zegt “Arme meid, je ziet er zo moe uit” maar zegt “Lieverd, ga lekker even slapen. Ik zorg wel voor ons kind.”
 • Hij je veel genegenheid toont, je overlaadt met strelingen, zoenen en knuffels en de wederzijdse aantrekkingskracht en seksuele verlangens tussen jullie onverminderd zijn.
 • Zoveel zekerheid biedt als hij maar kan voor het gezin dat jullie gemaakt hebben.
 • Huishoudelijke klussen en kind-gerelateerde taken met je deelt: luiers verschonen en kleren wassen. De flesjes klaarmaken als jullie een baby hebben, maaltijden bereiden als je een groter kind hebt dat al eet, etc.
 • Zorgt voor een aantal van de economische voorwaarden die het gezin nodig heeft om zich volledig en gelukkig te ontwikkelen, zodat het kind altijd vrede, liefde, vertrouwen en een onderdak heeft.
 • Net als jij zichzelf opoffert voor het nieuwe schepsel dat het leven zojuist aan jullie heeft geschonken. Ook ‘s nachts als de temperatuur opgenomen moet worden. Om ze te troosten als ze huilen. Om voor ze te zorgen als ze ziek zijn.
 • Je respecteert en bewondert als mens en de vrouw die je bent.
 • Er alles voor over heeft om voor het gezin dat jullie met zijn tweeën gevormd hebben te zorgen. Er altijd voor jou zal zijn. En voor zijn kind, om hem of haar te begeleiden, die nog zo weinig van het leven af weet. Maar die een vader en moeder heeft om hem alles te leren en te beschermen.

Onthoud dat ware liefde is wanneer je man je vertelt dat hij van je houdt, maar ook wanneer hij dit laat zien door zijn acties.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.De inhoud van Je Bent Mama is uitsluitend bedoeld voor educatieve en informatieve doeleinden. Deze informatie vervangt op geen enkel moment de diagnose, het advies of de behandeling van een professional. Bij twijfel kun je het beste een betrouwbare specialist raadplegen.