4 Voordelen van het gebruik van een schoolagenda

Wil je weten wat de voordelen zijn van het gebruik van een schoolagenda? Let op wat we je hieronder vertellen!
4 Voordelen van het gebruik van een schoolagenda

Laatste update: 20 augustus, 2021

Een nieuw schooljaar gaat van start en alle leerlingen zouden, naast de rest van hun schoolbenodigdheden, een schoolagenda moeten hebben. Daarin kunnen ze lesroosters, huiswerk, examendata, deadlines voor het voltooien en inleveren van opdrachten, enz. opschrijven. gerelateerd aan hun studie.

Deze tool helpt niet alleen om academische activiteiten goed te plannen, maar biedt ook veel andere voordelen voor kinderen en jongeren. Wil je weten wat deze voordelen zijn? In het volgende artikel laten we je een aantal ervan zien.

4 voordelen van het gebruik van een schoolagenda

Een van de studiegewoonten die kinderen en jongeren tijdens hun schooljaren moeten aanleren, is om hun agenda correct te gebruiken. Deze planningstool is essentieel voor het behalen van optimale academische prestaties. Waarom? Hier zijn enkele van de redenen.

Een wekker, notitieboekjes, een pen en een schaar.

1. Een schoolagenda helpt je bij het organiseren

Het gebruik van een schoolagenda helpt kinderen en jongeren om hun studie en academische taken beter te organiseren. Door alles op één plek op te schrijven, kunnen ze het namelijk herzien wanneer dit nodig is en zo voorkomen dat ze verplichtingen of verantwoordelijkheden die ze als student hebben vergeten.

Met andere woorden, wat de studie betreft stelt een schoolagenda hen in staat om alles onder controle te hebben.

2. Het maakt de ontwikkeling van persoonlijke autonomie mogelijk

Door dagelijks gebruik te maken van een agenda ontwikkelen en versterken leerlingen hun autonomie en zelfvertrouwen. Dankzij deze routine bewijzen ze voor zichzelf dat ze het vermogen hebben om zelfstandig te plannen en beslissingen te nemen met betrekking tot schooltaken.

3. Een schoolagenda stimuleert zelfbeheer van tijd en taken

Een ander voordeel van het gebruik van een schoolagenda is dat kinderen en jongeren snel kunnen visualiseren wat ze al hebben gedaan. Tegelijkertijd kunnen ze ook zien welke taken ze nog moeten doen. Zo leren ze beetje bij beetje hun tijd beter en optimaal te benutten.

4. Het bevordert verantwoordelijkheid

Het feit dat leerlingen wennen aan het gebruik van een schoolagenda, maakt dat ze meer verantwoordelijke mensen worden. Dit komt omdat ze er niet alleen voor moeten zorgen dat ze in de klas goed opletten om al het huiswerk en de activiteiten die ze moeten doen op te schrijven, maar ook moeten verplichten om hun agenda elke dag te herzien en te controleren of deze taken aan het einde van het schooljaar zijn uitgevoerd. de dag.

Het belang van het kiezen van een goede schoolagenda

Daarom is een manier om leerlingen te motiveren om de schoolagenda het hele schooljaar door te gebruiken, hen de kans te geven om de agenda te kiezen die ze het leukst vinden.

Tegenwoordig zijn er veel soorten planners op de markt. Van agenda’s die stickers of kindertekeningen bevatten tot eenvoudiger en formeler. Het belangrijkste is dat de vormgeving en stijl van de agenda het kind of de jongere in kwestie inspireert. En natuurlijk moet het hen helpen een betere student te zijn.

Een basisschoolstudent die een planner en een pen vasthoudt.

Een academische planner is ook gunstig voor ouders

Een schoolagenda is niet alleen gunstig voor leerlingen, maar ook voor hun ouders. Dit komt omdat het een zeer nuttig hulpmiddel kan zijn om vloeiende communicatie tussen het gezin en de school tot stand te brengen. Op die manier kunnen zowel ouders als leerkrachten de notities erin schrijven die zij relevant achten.

Als het kind bijvoorbeeld zijn huiswerk is vergeten te maken, als het een van zijn boeken thuis heeft laten liggen, als het zich in de klas heeft misdragen, als het naar de dokter moet, als er een excursie is, enz…

Om deze reden is het goed voor ouders om periodiek toezicht te houden op de agenda van hun kinderen. Dit geldt vooral als ze op de basisschool zitten. Bovendien kunnen ouders op deze manier alle taken die hun kleintjes hebben, controleren en indien nodig helpen bij het uitvoeren ervan.

Om al deze redenen moeten ouders ervoor zorgen dat hun kinderen aan het begin van het schooljaar een schoolagenda hebben waarmee ze zich als leerling correct kunnen ontwikkelen. Dus, nu je de voordelen kent, waar wacht je nog op om een agenda voor je kind te kopen? Wellicht ook interessant voor jou

Organisatie bij kinderen: hoe leer je het hen?
Je bent mama
Lees het op Je bent mama
Organisatie bij kinderen: hoe leer je het hen?

Georganiseerd zijn is een eigenschap die invloed heeft op vele aspecten van het leven. Daarom is organisatie bij kinderen zo belangrijk.    • Serrate, R. (2008). Ayúdale a estudiar. Las claves del éxito escolar. España: Ediciones del Laberinto.