Kalm blijven terwijl we onze kinderen opvoeden: 9 tips

Vaak zorgen onze dagelijkse verplichtingen ervoor dat we naar huis gaan en ons geduld met onze kinderen verliezen. Kalm blijven terwijl we onze kinderen opvoeden, is iets waar het hele gezin van profiteert.
Kalm blijven terwijl we onze kinderen opvoeden: 9 tips

Laatste update: 24 augustus, 2021

Tegenwoordig gaan we zo snel dat kalm blijven terwijl we onze kinderen opvoeden een heel moeilijke taak voor ons lijkt te zijn. Dit komt omdat we altijd gestrest, gehaast, angstig en ongeduldig zijn vanwege onze huidige levensstijl.

Misschien is het tijd om even te stoppen en onszelf af te vragen of er iets is dat we aan onszelf kunnen veranderen. Kunnen we kalm blijven terwijl we proberen onze kinderen te begrijpen en op te voeden? In feite zou dit ons doel moeten zijn: onze emoties beheersen, die meestal verantwoordelijk zijn voor onze overmatige reacties.

Kalm blijven terwijl we onze kinderen opvoeden

Het is waar dat we allemaal een versnelde levensstijl hebben. Aan het eind van de dag zijn we allemaal moe, humeurig en gestrest. En vaak zijn onze reacties op de houding van onze kinderen niet de beste. Bovendien kunnen we vergeten genegenheid te tonen, gesprekken te voeren of zelfs met onze kinderen te spelen, zonder ons zorgen te maken over de tijd en andere verantwoordelijkheden.

Bovendien denken we misschien dat schreeuwen, dreigen, chanteren of gebrek aan respect normale dingen zijn bij het opvoeden van onze kinderen. Thuis kan het heel gewoon zijn om ruzie met elkaar te maken. Het kan dus zijn dat we familieconflicten moeten oplossen die ons uiteindelijk overweldigen. Op die manier voeden we onze kinderen op zonder een goede balans.

Familie tijd samen doorbrengen.

Ofwel prijzen we onze kinderen overdreven, ofwel eisen we te veel van hen. Bovendien spreken we onszelf tegen, labelen we onze kinderen en doen we ze pijn terwijl we dat doen. En we verliezen gemakkelijk ons geduld. Kortom, we zijn uiteindelijk het slechtste voorbeeld van wat gezonde communicatie is.

Hoe onze kinderen op te voeden zonder ons geduld te verliezen?

Ook al lijkt het geen gemakkelijke taak om kalm te blijven terwijl we onze kinderen opvoeden, we kunnen het doen als we een onderwijsmodel volgen dat de groei en ontwikkeling van onze kinderen bevordert. Dit zou een model zijn dat gebaseerd is op respect, liefde, begrip, empathie en eerlijkheid.

Hoe kunnen we dit doen? Om dit te kunnen doen, moeten we voor onze kinderen zorgen door ze te beschermen, standvastig te zijn, aardig voor ze te zijn, hun inspanningen te prijzen en ze door onze woorden te steunen. Bovendien moeten we onvoorwaardelijk van ze houden en een gezonde gehechtheid bevorderen, hun emoties valideren en ervoor zorgen dat ze zich geliefd en gewaardeerd voelen.

Door dit te doen, helpen we ze elke keer dat ze iets willen bereiken, zich in te spannen. Tegelijkertijd zullen ze hun fouten accepteren als onderdeel van het leerproces.

Natuurlijk moeten we onderscheid kunnen maken tussen positieve opvoeding en buitensporige tolerantie of toegeeflijkheid. Het gaat er niet om geen regels te hebben en ze te laten doen wat ze willen. Positief onderwijs gaat over discipline gebaseerd op respect, het stellen van grenzen en regels. Zo kunnen ze hun hele leven verantwoorde beslissingen nemen.

Tips om kalm te blijven terwijl we onze kinderen opvoeden

We laten je nu enkele tips zien die je in praktijk kunt brengen om kalm te blijven terwijl je je kinderen opvoedt.

Probeer kalm te blijven en empathisch te zijn wanneer ze hun emoties tonen

Laat ze weten dat er geen goede of slechte emoties zijn. Er is altijd een reden waarom ze zich op een bepaalde manier voelen. Je kunt ze zelfs tools geven om ze te identificeren, te delen en er op de juiste manier mee om te gaan.

Vorm een positieve band met je kinderen, waardoor ze zich geliefd en geaccepteerd voelen

Toon hen genegenheid en liefde. Liefdevolle woorden en kussen zijn essentieel om onze kinderen op te voeden en een positieve band met hen op te bouwen. Bovendien moeten ze weten dat ze ons kunnen vertrouwen. Om dit te kunnen doen, moeten we er voor ze zijn en ze laten zien dat we van ze houden.

Stel duidelijke limieten en regels in zonder je geduld te verliezen

Grenzen en regels zijn een positieve hulpbron omdat ze vertrouwen en zelfrespect geven. Ze creëren ook banden en ze helpen kinderen te weten hoe ze zich moeten gedragen.

Leer alle kenmerken van de verschillende onderwijsfasen

Je moet de eerste zijn die alle kenmerken van de verschillende onderwijsfasen kent om hun reacties, gedragingen en gedachten te begrijpen. Op deze manier kun je ze helpen, afhankelijk van hun verschillende behoeften

Los conflicten op een positieve manier op, zonder straffen of bedreigingen

Door middelen te gebruiken, zoals actief luisteren en onderhandelen om oplossingen te vinden, kun je problemen op een empathische manier oplossen.

Vertrouw op de capaciteiten van je kinderen

Je moet ze laten proberen hun eigen problemen op een autonome manier op te lossen, door hun eigen beslissingen te nemen. Bovendien moet je hun inspanningen en evolutie altijd waarderen.

Waardeer hun inspanningen.

Leer ze belangrijke waarden

Leer ze waarden, zoals respect, samenwerking, solidariteit, dankbaarheid, bereidheid, eerlijkheid, enz. Als resultaat zullen deze waarden hen helpen het leven met illusie en moed tegemoet te treden.

Besteed tijd aan jezelf; als jij niet oké bent, zullen zij ook niet oké zijn

Als ouders niet voor zichzelf zorgen, komt het ook niet goed met hun kinderen. Daarom is het erg belangrijk om te sporten, gezond te eten en tijd te besteden aan vrienden en familie. Als gevolg hiervan zullen ouders gezond zijn, zowel fysiek als emotioneel.

Houd er rekening mee dat, als we onbeleefd tegen ze zijn, we hun zelfrespect en persoonlijkheid schaden

Schreeuwen, grofheid, gebrek aan respect en vergelijkingen beschadigen het zelfrespect en de persoonlijkheid van onze kinderen. Als je ze zo behandelt, promoot je een gebrek aan zelfvertrouwen, verdriet, schuld en pijn. Daarom is het belangrijk om dit gedrag te identificeren en onmiddellijk te corrigeren.

Kalm blijven terwijl we onze kinderen opvoeden…

Ook al lijkt het misschien ingewikkeld, we moeten kalm blijven terwijl we onze kinderen opvoeden. Vergeet niet dat ouderschap geen gemakkelijke taak is. Het is als een beroep waarbij je eerst je diploma haalt en dan leert hoe je het daadwerkelijk moet doen. Bovendien zit het vol met complicaties en kansen die je gedurende je hele leven moet leren.

Kortom, het is erg belangrijk om geduldig te zijn en hen onze onvoorwaardelijke liefde te tonen. Bovendien moeten we streng maar vriendelijk zijn. En tot slot, vergeet niet om van elke stap te genieten. Wellicht ook interessant voor jou

Wil je een aardig kind opvoeden? Wees een aardige ouder!
Je bent mama
Lees het op Je bent mama
Wil je een aardig kind opvoeden? Wees een aardige ouder!

Als je een aardig kind wilt opvoeden, moet je een vriendelijke ouder zijn. Vergeet niet dat ouders het eerste voorbeeld van een kind zijn.