6 must-have producten voor uitstapjes met je baby

Bepaalde producten zijn essentieel voor uitstapjes met je baby, zoals een kinderwagen, luiers, een aankleedkussen en een deken.
6 must-have producten voor uitstapjes met je baby
Marcela Alejandra Caffulli

Beoordeeld en goedgekeurd door de kinderarts Marcela Alejandra Caffulli.

Laatste update: 24 mei, 2023

De grote dag is aangebroken! Die waarop je eindelijk met je kleintje naar buiten kunt om de gebieden te bezoeken waar je vroeger, voordat je een baby kreeg, zo veel liep. Kinderen kunnen vanaf het moment dat ze het ziekenhuis verlaten hun ouders meestal al vergezellen tijdens het wandelen. Het is echter belangrijk om rekening te houden met de volgende essentiële producten als je met je baby op stap gaat, zodat uitstapjes met je baby zo ideaal mogelijk verlopen. Let dus op!

Voordat je gaat wandelen…

Voordat je met je kleintje gaat wandelen, is het belangrijk rekening te houden met een aantal aanbevelingen die je goed van pas komen bij de voorbereiding van elke trip, of die nu korter of langer duurt. Specifiek moet je rekening houden met twee belangrijke factoren:

  1. De leeftijd van de baby: met deze factor moet je rekening houden, want hij bepaalt elk van de essentiële producten die je nodig hebt om uitstapjes met je baby te maken. Een pasgeboren baby zal bijvoorbeeld een kinderwagen nodig hebben, terwijl een oudere baby waarschijnlijk zal willen lopen.
  2. De tijd van het jaar: in de winter kun je beter niet naar buiten gaan tijdens de zonnigste uren van de dag, en moet je ervoor zorgen dat je baby goed gebundeld is. In de zomer daarentegen kun je beter in de koelere uren van de dag naar buiten gaan om de baby te beschermen tegen de zonnestralen.

6 essentiële producten om uitstapjes met je baby te maken

Nu je deze twee factoren in gedachten hebt, is het tijd om je voor te stellen welke producten essentieel zijn om met je baby op stap te gaan. In totaal zijn er 6 essentials waar elke moeder rekening mee moet houden voordat ze ergens heen gaat met haar kleintje. Let dus op:

1. Wandelwagen

Tijdens de eerste vier levensmaanden zal je baby tijdens elke tocht moeten liggen. Daarom heb je een kinderwagen nodig met een hoes om de kleine tegen de kou te beschermen, een paraplu voor de zon (Engelse link), een muskietennet en een plastic hoes voor de regen.

must-have producten voor uitstapjes met je baby zoals een draagdoek
Voor korte uitstapjes kan een draagdoek, omslagdoek of babyrugzak een goede optie zijn. Dit zijn comfortabele en praktische voorwerpen om je kleintje in te dragen.

2. Draagzak of draagdoek

Als je een kort uitstapje maakt, is een draagzak of draagdoek ook een goede optie om je kleintje te dragen. Beide maken een comfortabele en aangename reis mogelijk, zonder dat je de kinderwagen hoeft te gebruiken. Houd er rekening mee dat deze artikelen slechts voor enkele specifieke gelegenheden van pas komen.

3. Wandelwagentas

Een wandelwagentas is een van de essentiële accessoires als je met je baby de wereld gaat bekijken. Vooral als je veel tijd van huis gaat doorbrengen, moet je de volgende spullen altijd bij je hebben:

  • Luiers
  • Babycrème
  • Doekjes
  • Opvouwbaar aankleedkussen
  • Voeding
  • Speelgoed

4. Slabbetje

Tenzij je nog uitsluitend borstvoeding geeft, als je kleintje flesvoeding krijgt of vast voedsel eet, dan heb je een slabbetje nodig. Zorg er wel voor dat ze van mousseline zijn, zodat je ze beter kunt wassen en geen vlekken maakt op je eigen kleren en die van je baby.

Wil je bovendien een complete lijst om alles wat je nodig hebt voor succesvolle flesvoeding als je van huis gaat, vergeet dan ook niet een fles, flesvoeding of afgekolfde moedermelk en een thermoskan met water mee te nemen.

Een dekentje houdt je kind lekker warm tijdens een wandeling
Neem altijd een deken mee om te gebruiken bij koude temperaturen. Als het bijvoorbeeld plotseling koud wordt of als je op een plek komt waar airconditioning is, kun je je baby warm houden.

5. Babydeken

Babydekens zijn perfect om voor het eerst een band van genegenheid en liefde te creëren. Daarom is het een van de populairste cadeaus voor de komst van een kind, omdat ze dienen om hen gerust te stellen en de rust te bieden die ze altijd nodig hebben.

Bovendien, als je ‘s middags of ‘s avonds een wandeling maakt, een etablissement binnengaat waar airconditioning is, of ziet dat het plotseling begint af te koelen, zal een goede babydeken je belangrijkste bondgenoot zijn. Dus vergeet hem niet mee te nemen voordat je vertrekt.

6. Een paar fopspenen

Net als het babydekentje helpt het gebruik van fopspenen om baby’s te kalmeren. In feite, zoals blijkt uit een artikel gepubliceerd (Spaanse link) door het Journal of Clinical Orthodontics, moeten jonge kinderen zuigen om zichzelf te kalmeren.

Daarom is het raadzaam om, zolang het product voldoet aan de voorwaarden van veiligheid en hygiëne en je kleintje de fopspeengewoonte niet lang volhoudt, altijd een fopspeen (of twee – voor het geval dat) te pakken voordat je weggaat.

Zorg dat je altijd de essentiële producten bij de hand hebt voordat je uitstapjes met je baby maakt!

Nu je alles weet wat je nodig hebt om met je kleintje op stap te gaan, is het tijd om van je tijd met hem of haar te genieten. Zonder twijfel zul je je de rest van je leven die momenten herinneren waarop je er samen op uit trok om frisse lucht in te ademen en magische plekken te bezoeken. Vanaf hier draait alles om avontuur!


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.