Wat neem je mee in de luiertas van je baby?

De stress van iedere moeder: je bent onderweg en je baby heeft een vieze luier maar je bent de luiers vergeten mee te nemen. Waar moet je nog meer aan denken als je met je kleintje naar buiten gaat?
Wat neem je mee in de luiertas van je baby?

Laatste update: 31 december, 2018

In dit artikel vind je een lijst van dingen die in de luiertas van je baby niet zouden mogen ontbreken.

Van huis gaan met een baby kan een serieus probleem worden wanneer je jezelf niet voorbereid en de nodige dingen vergeet mee te nemen voor de zorg van je baby.

Met de komst van een baby moeten nieuwe ouders in gedachten houden dat het verlaten van het huis soms wat tegen kan vallen. Daarom is het nodig om precies te weten wat je in de luiertas van je baby mee moet nemen.

Bij de keuze van een luiertas is het belangrijk om er eentje te kiezen die comfortabel is en qua stijl een beetje bij je kinderwagen past. Hieronder vind je essentiële dingen die je in gedachte moet houden.

Wat neem je mee in de luiertas?

Wij hebben een lijst voorbereid van dingen die zeker in de luiertas zouden moeten zitten. Dit helpt je om te genieten van de tijd die je samen buitenshuis besteedt, zonder je zorgen te hoeven maken over vergeten spullen. Schrijf mee!

1. Luiers

Wanneer je het huis verlaat is het nodig om extra luiers mee te nemen. Sterker nog, neem een luier mee voor ieder uur dat je van plan bent van huis te zijn. Het is beter om er meerdere te hebben dan je nodig hebt, dan om onvoorbereid te zijn.

2. Water 

Om te zorgen dat je baby gehydrateerd blijft neem je ook altijd een fles water of moedermelk mee. Onthoud dat je kleine ieder moment van de dag dorst zou kunnen krijgen.

3. Opvouwbare verschoonmat

Dit is een essentieel onderdeel. Soms zit er bij de kinderwagen al een opvouwbare verschoonmat inbegrepen. Ze zijn geweldig, omdat ze makkelijk in gebruik zijn.

4. Wet wipes

Wet wipes zijn zonder twijfel perfect om je kleine te verschonen. Ze zijn makkelijk wanneer je een luier moet verschonen of wanneer er tijdens het eten een ongelukje gebeurt.

Wat neem je mee in de luiertas van je baby

5. Zakdoekjes

Wanneer je al eens eerder moeder bent geworden, ken je het belang van zakdoekjes. Daarom staat dit op de lijst van artikelen die je in de luiertas zou moeten doen. Zakdoekjes zijn makkelijk om je baby schoon te houden en kunnen in vele gevallen gebruikt worden. 

6. Rompertjes en broeken

Het komt regelmatig voor dat kinderen doorlekken. Daarom is het belangrijk om rompertjes en broeken met te nemen. Maak je geen zorgen, de baby is nog zo klein dat dit niet veel plek in beslag neemt.

7. Een vervangende speen

Wanneer je baby wat nerveus is, raden we je aan om een extra speen mee te nemen onderweg. Wanneer je kind zijn speen op de grond gooit, is het handig om daarvoor een vervanger te hebben. 

Neem een luier mee voor ieder uur dat je van plan bent van huis te zijn.

8. Desinfecterende gel

Dit is een item voor de ouders. Je zal als vader of moeder hier gemakkelijk je handen mee kunnen schoonmaken, waar je ook bent. Het kan handig zijn voor of na het verschonen van de luier.

9. Afvalzakjes voor luiers

Plastic zakjes komen altijd van pas wanneer je je baby hebt verschoond. Ze zullen weinig ruimte in beslag nemen en erg handig zijn.

10. Iets te eten

Neem altijd iets eetbaars voor de baby mee. Houd in je achterhoofd dat je baby op elk moment van de dag honger zou kunnen krijgen. Vergeet ook niet een kleine lepel mee te nemen.

11. Creme tegen irritatie

Baby’s hebben speciale creme nodig om irritatie van hun gevoelige huid tegen te gaan. Daarom zijn cremes handig om mee te nemen in de luiertas.

12. Zonnebrandcrème

Wanneer het een zonnige dag is en je bent van plan om veel tijd buiten door te brengen, dan is zonnebrandcrème van groot belang. Dit zal de gevoelige huid van je baby beschermen .

13. Speelgoed of kleurboeken

Een andere tip is het meenemen van een klein stuk speelgoed voor je kind. Ook kan je kleurboeken in de luiertas stoppen, zodat hij voldoende vermaakt zal worden en rustig zal blijven. 

14. Warme kleding

Wanneer je van plan bent veel buiten te zijn, neem dan voldoende warme kleding mee voor het geval dat het weer omslaat.

15. Babyfles

Babyflessen zijn belangrijk wanneer je geen borstvoeding geeft. Bereid je hier niet te ver van te voren op voor, want de melk kan maar 3 uur bewaard blijven. 

Je kan de fles ook vullen met water en een andere zak met melkmoeder meenemen. Hierdoor kun je overal waar je bent melk maken. Je hoeft het dan alleen maar klaar te maken wanneer je baby honger heeft.

16. Slabbetjes

Als laatste is het slim om slabbetjes mee te nemen. Het maakt niet uit waar je bent, slabbetjes kunnen de kleding van je baby beschermen tegen vlekken die ontstaan tijdens de voeding.

Waaraan moet een luiertas voldoen

Waaraan moet een luiertas voldoen?

De luiertas moet praktisch zijn en al je behoeften kunnen vervullen. Hieronder vind je enkele tips voor de luiertas van je baby:

  • De binnenkant zou ondoorlaatbaar moeten zijn.
  • Het zou verschillende vakjes moeten bevatten zodat je alle spullen een plek kan geven.
  • De tas zou haakjes moeten hebben, zodat je hem aan je kinderwagen kan hangen.
  • Het zou een comfortabel schouderband moeten hebben,  zodat je hem gemakkelijk kan dragen.
  • Hij moet wasbaar en omkeerbaar zijn.

Zoals je ziet zijn er veel dingen die je mee zou moeten nemen in de luiertas van je baby. Het is goed om voorbereid te zijn, zodat je in alle behoeften van je kind kan voorzien! 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.