Hoe verwarm je de kamer van je kind in de winter?

In de winter kan het elektriciteitsverbruik stijgen, net als de verwarmingskosten. Hier zijn wat tips over hoe je de kamer van je kind in de winter kunt verwarmen.
Hoe verwarm je de kamer van je kind in de winter?
María José Roldán

Geschreven en geverifieerd door de psychopedagoog María José Roldán.

Laatste update: 19 oktober, 2022

In de winter kan het elektriciteitsverbruik toenemen en de rekeningen aan het eind van de maand kunnen je hoofdpijn berzorgen. Als je in een koud land woont waar de temperatuur in die tijd van het jaar sterk daalt, kan elektriciteit dus een echt probleem worden.

Maar afgezien van het regelen van het elektriciteitsverbruik van dag tot dag en van week tot week, ben je als moeder meer bezorgd over hoe je de kamer van je kind in de winter kunt verwarmen . Ongeacht wat het je mag kosten. In Je bent mama geven we ook om alles en iedereen.

Hoe de kamer van je kind in de winter te verwarmen

Met dit alles in gedachten geven we je in dit artikel enkele tips die heel nuttig kunnen zijn om de omgeving in de kamer van je kind warm te houden. Zo kun je hun rust en veiligheid garanderen. Tegelijk zullen ze helpen voorkomen dat de elektriciteitsrekening door het dak schiet.

Koop dikke gordijnen voor gebruik in de winter

Als je wilt voorkomen dat de kou van buiten door kieren in het raam dringt, of dat de warmte ontsnapt, hang dan dikke gordijnen in de kamer van je kleintje. De stoffen zullen dit verhinderen.

Hoe verwarm je de kamer van je kind in de winter


Profiteer van de warmte van de zon

Als de zon rechtstreeks in de kamer die je wilt verwarmen schijnt, raden we je aan optimaal van deze zonnestralen te profiteren. Zet overdag of ‘s middags, als de zon intenser schijnt, de ramen open. Doe ook de gordijnen open om de energie van de zon binnen te laten.

Als het mogelijk is, zet je het bed van je kind zo dat de stralen van de zon het bed bereiken. Zo zullen ze het matras op natuurlijke wijze verwarmen. Dit maakt het veel aangenamer.

Kies voor houten ramen en deuren

Als je geld beschikbaar hebt om een investering te doen, is het belangrijk dat je de aankoop van houten ramen en deuren voor de kamer van je kind niet over het hoofd ziet. Hout is ideaal om de warmte binnen te houden. Het voorkomt ook dat dat de kou binnendringt.

Zorg dat de deur gesloten blijft

Ook al wil je de temperatuur in je hele huis verhogen, toch is het beter om de warmte in je huis kamer voor kamer te bewaren. Daarom is het aan te raden de deuren van de kamers en alle ruimten in je huis niet open te laten staan. Dit is de enige manier om ervoor te zorgen dat elke kamer zijn eigen aparte atmosfeer behoudt.

Bovenal moet de omgeving van de kamer van je kind, waar je je zo’n zorgen over maakt, goed blijven.

Een moeder kijkt bij haar slapende baby

Gebruik isolatietape om de kamer van je kind te verwarmen

Gebruik tape, bij voorkeur isolatietape, om kieren in de muren van de kamer, de deur en de ramen dicht te maken. Dit is een van de zuinigste tips die je kunt vinden.

Gebruik een muggennet om voor een warme omgeving te zorgen

Een muggennet is gaas dat zo geknipt en genaaid is dat het over bedden gehangen kan worden. Deze hulpmiddelen zijn populair in sommige Latijns-Amerikaanse landen en worden vooral gebruikt om muggenbeten te voorkomen.

Maar dit soort netten, of klamboes, hebben ook een ander doel. Dat is namelijk de binnenruimte behoorlijk warm te houden als iemand in bed gaat liggen. Om ze warm te houden en tegen de kou te beschermen, koop je muggennetten van zo dik mogelijk gaas en leg je ze over het bed of de wieg van je kind als het gaat slapen. Zo zullen ze het minder koud hebben.

Leg vloerkleden op de vloer in de winter

De pluche texturen van vloerkleden kunnen je een heel eind op weg helpen om de temperatuur lekker warm te houden. Dus bedenk je geen twee keer om de vloer van de kamer van je kleintje te bekleden.

Snoei bomen die de zon tegenhouden in de winter

Ook al denk je misschien dat het weelderige gebladerte van een boom voor het raam van je kleintje de lucht en de kou van buiten tegenhoudt, je hebt het mis. Bomen verfrissen de lucht en ventileren elke kamer.

Alsof dat nog niet genoeg is, verhindert een dicht begroeide boom die het raam van je kind bedekt, dat de zonnewarmte naar binnen dringt. Je ontneemt dus de mogelijkheid om zonne-energie te gebruiken om je huis te verwarmen. Als je bomen in je tuin hebt die direct naar de ramen gericht zijn, snoei ze dan in de winter.

Zet in de winter een regelaar in de slaapkamer van je kind

Er zijn veel regelaars waarop je de temperatuur in de kamer kunt zien en zelfs de luchtvochtigheid. Als je zo’n apparaat hebt, kun je dus de temperatuur van de slaapkamer van je baby regelen.

Je weet dan de precieze temperatuur binnen en kun je de omgeving volgens deze informatie aanpassen, door de warmte te verhogen of te verlagen naargelang de behoefte van de kamer of van je baby. Voortaan heb je meer controle over de temperatuur van je baby’s slaapkamer en zal hij veel beter slapen! Wellicht ook interessant voor jou

Het inrichten van de babykamer, 6 nuttige ideeën
Je bent mama
Lees het op Je bent mama
Het inrichten van de babykamer, 6 nuttige ideeën

Als je een kleintje op komst hebt, geeft dit artikel je een paar ideeën voor het inrichten van de babykamer. Selecteer de meubelen en decor met gro...
De inhoud van Je Bent Mama is uitsluitend bedoeld voor educatieve en informatieve doeleinden. Deze informatie vervangt op geen enkel moment de diagnose, het advies of de behandeling van een professional. Bij twijfel kun je het beste een betrouwbare specialist raadplegen.