Waarom tantes zo belangrijk zijn in het leven van hun nichtjes en neefjes

Waarom tantes zo belangrijk zijn in het leven van hun nichtjes en neefjes
María Alejandra Castro Arbeláez

Geschreven en geverifieerd door de psycholoog María Alejandra Castro Arbeláez.

Laatste update: 30 juli, 2018

Wie zegt dat grootouders en ouders de enige belangrijke figuren in het leven van een kind zijn? Tantes spelen ook een zeer belangrijke rol in de opvoeding van hun nichtjes en neefjes. Wil je weten waarom tantes zo belangrijk zijn in het leven van hun nichtjes en neefjes?

Kinderen hebben hun ouders om hen op te voeden en ze normen en waarden te leren, maar tantes nemen praktisch de rol van een tweede moeder op zich. Ze zijn er altijd wanneer hun nichtjes en neefjes ze nodig hebben.

De relatie tussen kinderen en hun tantes is echt een hechte. Wanneer mama moe is, staat een tante altijd klaar om in te springen en tijd met haar geliefden door te brengen.

Waarom tantes zo belangrijk zijn in de opvoeding en het leven van kinderen

Er zijn veel redenen waarom tantes zo belangrijk zijn in het leven en de opvoeding van kinderen. Maar vandaag benoemen we er maar een paar.

Tante en kind op een steen

Lesgeven

Tantes weten ook hoe ze les moeten geven. Ook zij maken deel uit van het onderwijs van een kind, het leren van letters, kleuren en vele andere dingen.

Verwennen

Ze houden ervan om hun nichtjes en neefjes te verwennen. Of het nu het eerste, tweede of derde nichtje of neefje is, tantes zullen altijd graag wat extra aandacht willen geven. Tantes houden ervan om te verwennen en hebben altijd een verrassing in petto.

Vertrouweling

Tantes zijn geweldige vertrouwelingen. Als kinderen ouder zijn, zijn ze soms bang om met hun ouders over bepaalde dingen te praten. Ze zullen zich vaak tot een tante wenden en ze zal altijd een goed advies hebben.

Psychologe

Tantes zijn zoals psychologen. Ze weten altijd wanneer hun nichtjes en neefjes verdrietig en geïrriteerd zijn en zich niet goed voelen. Een tante luistert en biedt een schouder om op te huilen totdat ze zich beter voelen.

Normen en waarden

Maar er zijn nog meer redenen waarom tantes zo belangrijk zijn. Tantes helpen hun nichtjes en neefjes om normen en waarden te leren. Als de ouders niet veel tijd hebben, zijn tantes er altijd om hun geliefden het verschil tussen goed en kwaad bij te brengen.

Oppas

Tantes staan altijd klaar en zijn altijd bereid om voor hun nichtjes en neefjes te zorgen. Wanneer ouders op hun werk zijn en hun kinderen moeten achterlaten bij iemand die ze kunnen vertrouwen, zijn grootouders niet de enige optie. Ze kunnen zich ook wenden tot de tante van hun kinderen. Ze zal zeker zorgen voor wat extra plezier wanneer mama en papa weg zijn.

Subtiele gids

Wanneer correcties van een tante komen, gaan ze altijd wat soepeler naar binnen. Soms moeten tantes wangedrag corrigeren. Wanneer de correctie echter van hun tante komt, is het meestal veel minder streng. De tante van een kind is er altijd om hem subtiel te begeleiden.

Huiswerkhulp

Tantes hebben altijd tijd om te helpen met hun huiswerk. Als een kind hulp nodig heeft bij het leren van een nieuw principe of bij het studeren voor een toets, kun je er zeker van zijn dat zijn tante nooit nee zal zeggen.

“De kindertijd is een tijd waarin ieder mens het recht moet hebben om volledig gelukkig te zijn.”

– Anoniem –

Het beste aan een tante zijn

Tante zijn is ook een zegen! Je krijgt de vreugde van deze kleintjes in je leven hebben. Ze vullen je dagen met onschuld en gelach.

Het hebben van nichtjes en neefjes is van onschatbare waarde. Wat is er beter dan een tante zijn? Lees verder om te ontdekken waarom tantes zo belangrijk zijn!

Plezier

Je mag altijd leuke dingen met ze doen. Kinderen zijn altijd leuk om in de buurt te hebben en als tantes hebben we altijd de mogelijkheid om de leukste activiteiten met onze nichtjes en neefjes te doen.

Magie

De geboorte van de baby. Het is een gevoel als geen ander – het ervaren van de geboorte van een nichtje of neefje is gewoonweg magisch. Op het moment dat je ze ontmoet, wil je ze al verwennen.

Knuffels

Je hebt altijd iemand om te knuffelen. We willen onze nichtjes en neefjes altijd knuffelen. Ze zijn zo lief en onweerstaanbaar.

Liefde

Een unieke en speciale vorm van liefde. Kijken naar je opgroeiende nichtjes en neefjes en wetende dat je ze al je liefde hebt gegeven (en ze veel snoep hebt toegestopt) is onbetaalbaar.

Ontspanning

Onze nichtjes en neefjes helpen ons uit onze dagelijkse routine te stappen en onze stress te vergeten. Wanneer we thuiskomen van het werk of een probleem hebben, zal het spelen met onze nichtjes en neefjes ons onmiddellijk kalmeren.

Traktaties

We hebben al snoep gezegd, maar zonder twijfel, tantes zijn specialisten in het geven van geheime snoepjes aan hun nichtjes en neefjes. Ontkennen heeft geen zin.

Feestjes

Tantes kunnen ook genieten van hun verjaardagsfeestjes. Wanneer onze nichtjes en neefjes hun verjaardagen of een andere speciale gelegenheid vieren, mogen we meedoen met het plezier. We eten taart en andere lekkernijen en houden ook de kleintjes in de gaten.

Cadeautjes

Je hebt altijd een excuus om cadeaus te kopen. Als je een leuk speeltje, een knuffel of een ander voorwerp ziet waarvan je weet dat je nichtje of neefje er plezier aan zal beleven, zul je zonder problemen een goed excuus vinden om ze met een geschenk te verrassen.

Rots in de branding

Je nichtjes en neefjes zullen weten dat ze altijd op je kunnen rekenen. Welke moeilijkheden ze ook hebben, je bent er altijd. Hun vertrouwen in jou is diepgaand.

Slapen

We slapen beter na met onze nichtjes en neefjes gespeeld te hebben. Na een dag vol plezier, spelletjes en avonturen, zul je zeker een goede nachtrust krijgen.

Tante en nichtje in de natuur

Als tantes hebben we een zeer belangrijke rol te vervullen

Tantes zijn echt belangrijk in het leven van kinderen.

Tijd doorbrengen met nichtjes en neefjes helpt niet alleen de eenheid van de familie te behouden, maar het schept ook een speciale band tussen de kinderen en hun tante.

Deze speciale relatie zal een positief effect hebben op hun opvoeding.

Profiteer en geniet van elk moment die je kan besteden met je nichtjes en neefjes. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.