4 Remedies tegen psoriasis bij kinderen

23 juli 2019
Veel kinderen hebben huidaandoeningen zoals psoriasis. Vandaag bieden we je vier remedies tegen psoriasis. Let op en zie hoe effectief ze zijn!

In dit artikel delen we een paar remedies tegen psoriasis bij kinderen. Psoriasis is een ziekte die ervoor zorgt dat mensen schilferige plekken op de huid krijgen.

Deze plekken kunnen voor kinderen pijnlijk en vervelend zijn. Bovendien verschijnen ze meestal over het hele lichaam, zoals de ellebogen, de knieën, de rug of de hoofdhuid.

Psoriasis is een huidprobleem. Het gaat vaak gepaard met:

  • jeuk
  • ontsteking
  • roodheid
  • huidvlekken

Het ontwikkelt zich wanneer het immuunsysteem niet werkt zoals het zou moeten. In dat geval vertelt het immuunsysteem het lichaam om sneller huidcellen te ontwikkelen dan normaal. Deze cellen worden echter niet normaal geëlimineerd. Met als resultaat dat de cellen zich op de huid ophopen, waardoor zich schilferige plekken vormen.

Psoriasis is een chronische aandoening die normaal genetisch wordt doorgegeven. Het is echter niet besmettelijk. Gelukkig reageren de meeste kinderen met deze ziekte goed op verschillende behandelingen.

Net als bij volwassenen is plaque psoriasis de meest voorkomende vorm van psoriasis. Vaak is de eerste plaats waar deze plekken verschijnen de hoofdhuid.

De beste remedies tegen psoriasis bij kinderen

Hier zijn enkele alternatieve behandelingen voor kinderen met psoriasis. Beschouw ze natuurlijk niet als een vervanging voor een medisch consult. Het zijn echter geweldige aanvullingen op medische behandelingen.

1. Kurkuma

Bakje met kurkuma

De eerste remedie is kurkuma. In feite is behandeling met kurkuma meestal gericht op het verminderen van de groei van huidcellen. Bovendien helpt het de schilfers op de huid te verminderen.

Houd in gedachten dat kurkuma effectief is bij huidbehandelingen, omdat het de ontsteking en verspreiding van psoriasis onder controle houdt.

Een aantal onderzoeken bevestigen dat dit kruid krachtige ontstekingsremmende eigenschappen bevat, die symptomen van psoriasis kunnen helpen verlichten. Als je het wilt gebruiken, dan raden we aan om het aan voedingsmiddelen zoals soepen of stoofschotels toe te voegen.

2. Bananenschil

Hoewel er geen wetenschappelijk onderzoek is om de effectiviteit van bananenschillen te ondersteunen als een psoriasisbehandeling, is het een van de vele huismiddeltjes die mensen met deze huidaandoening hebben geholpen. Dit komt zeker door de sterke ontstekingsremmende eigenschappen van bananen.

Bananenschillen zijn ook een rijke bron van antioxidanten. In feite worden de extracten vaak in verzachtende lotions gebruikt. Het helpt om droge plekken op de huid te hydrateren en te kalmeren. Bovendien verlicht het het ongemak dat door een jeukende huid veroorzaakt wordt.

Het verfrissende effect van bananenschillen verlicht pijn en jeuk.  Als je het thuis wilt proberen, snij dan de bananenschil in kleine stukjes. Wrijf vervolgens de binnenkant van de schil over de getroffen delen.

3. Aloëvera tegen psoriasis bij kinderen

Aloëvera is een plant die al eeuwenlang om zijn therapeutische waarden bekend staat. Het is geweldig voor de behandeling van psoriasis, omdat het een natuurlijke vochtinbrengende crème is. Bovendien bevat het genezende eigenschappen om cellen te regenereren.

Tegelijkertijd helpt het het ook veroudering te bestrijden. Alsof dat nog niet genoeg is, heeft het ontstekingsremmende en ontsmettende eigenschappen.

Deze plant wordt al duizenden jaren gebruikt vanwege zijn verzachtende werking, vooral om huidproblemen te bestrijden. In feite kun je verschillende aloëvera producten op de markt vinden om ongemak te helpen verminderen. Meestal komen ze in de vorm van zalven of gels om op het getroffen gebied aan te brengen.

Psoriasis gaat met jeuk, ontsteking, roodheid en huidvlekken gepaard. Het ontwikkelt zich wanneer het immuunsysteem niet werkt zoals het zou moeten.

4. Kokosolie

Psoriasis bij kinderen

Kokosolie wordt ook als een vochtinbrengende crème voor de huid gebruikt. Bovendien is het ideaal als een lokale behandeling. Houd in gedachten dat het grootste voordeel van deze olie het vermogen om een droge huid te hydrateren is. Aan de andere kant is kokosolie vooral effectief wanneer jeukende plekken op de hoofdhuid verschijnen.

Wanneer het op de huid wordt aangebracht, dan kan het de ontsteking verminderen en de droogheid helpen verminderen. We raden daarom aan om de olie na het douchen te gebruiken. Dit is wanneer de huid meer in staat is om vocht vast te houden.

Je moet het ongeveer een half uur laten zitten. Onthoud dat kokosolie enige verlichting voor deze aandoening kan bieden. Het mag echter nooit het behandelingsplan dat je arts voorschrijft vervangen.

Zoals je kunt zien, zijn tal van natuurlijke producten uitstekende behandelingen om psoriasissymptomen te helpen verminderen en verlichten. Deze remedies zullen je kinderen zeker helpen om het ongemak van psoriasis te verlichten. Aarzel niet om ze uit te proberen!

  • Pinson, Roxanne & Sotoodian, Bahman & Fiorillo, Loretta. (2016). Psoriasis in children. Psoriasis: Targets and Therapy. Volume 6. 121-129. 10.2147/PTT.S87650.
  • Silverberg, Nanette. (2009). Pediatric psoriasis: An update. Therapeutics and clinical risk management. 5. 849-56. 10.2147/TCRM.S4908.
  • Belloni Fortina, Anna & Bardazzi, Federico & Berti, Samantha & Carnevale, Claudia & Di Lernia, Vito & Hachem, Maya & Neri, Iria & Mario Gelmetti, Carlo & Lora, Viviana & Mazzatenta, Carlo & Milioto, Mirella & Moretta, Gaia & Patrizi, Annalisa & Peris, Ketty & Villani, Alberto. (2017). Treatment of severe psoriasis in children: recommendations of an Italian expert group. European Journal of Pediatrics. 176. 10.1007/s00431-017-2985-x.