Hoe houd je je huid zacht en gezond?
Wanneer je een moeder, vrouw, beste vriendin, werknemer, dochter, etc. bent, houd je weinig tijd over voor je persoonlijke verzorging. Stress, bezorgdheid en een gebrek aan slaap kunnen ervoor zorgen dat we er moe uitzien en onze huid dof wordt. Maar maak je geen zorgen, wij zullen wat tips geven zodat je huid weer zacht, glanzend en gezond wordt.
Waarom wordt de huid dof?
Voordat we leren hoe je je huid glanzend kunt maken, moet je ook weten wat er voor zorgt dat je gezicht dof wordt.
Volgens experts hebben factoren zoals bijvoorbeeld luchtverontreiniging, make-up, zeep en langdurige blootstelling aan de zon negatieve gevolgen voor de huid. Langzaam maar zeker zal de huid ouder worden.
Ook zijn er interne factoren die een rol spelen, zoals een slecht dieet, ongezonde gewoontes zoals roken en overmatige consumptie van alcohol. Leeftijd en een gebrek aan goede zelfzorg kunnen er ook voor zorgen dat je huid dol, ruw en onaantrekkelijk wordt.
Geheimen om je huid zacht te houden
Onthoud dat je niet naar een dure spa hoeft te gaan. Met maar een paar minuten per dag kun je van al de externe schadelijke middelen af komen en je huid de voeding geven die het verdient. Houd de volgende tips in je achterhoofd:
Eet gezond
De transformatie begint aan de binnenkant. Een gezond en gebalanceerd dieet maakt daarom het verschil. Zorg ervoor dat je een variatie aan groenten consumeert, zoals bijvoorbeeld wortelen, broccoli, snijbieten, pompoen, peper, spinazie en tomaten.
- Deze bevatten veel vitamine A, wat ervoor zorgt dat de huid weer herstelt.
- Ook leveren ze vitamine C, wat de absorptie van collageen vergemakkelijkt.
- Daarnaast worden de vrije radicalen, de belangrijkste factor bij veroudering, geneutraliseerd wanneer je genoeg noten eet en oliën van goede kwaliteit gebruikt.
- Haver en honing hydrateren het lichaam zowel intern als extern, waardoor de huid gezonder wordt en je minder vermoeid bent.
Hydrateer van binnenuit
De consumptie van water vereenvoudigt de verwijdering van toxines die de huid dof maken. Uitdroging kan plekken op je huid achterlaten waar je moeilijk van af komt.
Het is daarom belangrijk om elke dag 8 tot 10 glazen water te drinken. Als je in een warm klimaat woont, zou je nog meer water moeten drinken.
Reinigen en exfoliëren om je huid zacht te maken
Het reinigen van je huid moet een deel van je dagelijkse routine zijn. Doe het dus wanneer je opstaat en wanneer je naar bed gaat.
- Breng simpelweg een cleanser aan die bij je huidtype past en verwijder dit met genoeg water.
- Breng vervolgens een hydraterende lotion aan. Dit zal ervoor zorgen je huid er na een paar dagen alweer gezond uit ziet.
- Exfolieer je huid om het zacht te houden, maar doe dit maar één keer per week. Je kan exfoliërende producten kopen of kiezen voor natuurlijke opties.
Sommige vrouwen gebruiken bruine suiker of koffiedik. Je kunt ook speciale handschoenen of sponsjes kopen die je in combinatie met je favoriete cleanser kunt gebruiken. Wrijf deze voorzichtig over je gezicht en lichaam.
Externe hydratatie
Na het reinigen en exfoliëren van je huid, moet je je huid hydrateren. Dit geldt zowel voor je gezicht als voor je lichaam. Ook hierbij kun je hydraterende lotion die bij je huid past kopen of natuurlijke oliën gebruiken.
Je kunt bijvoorbeeld amandel-, argan-, of kokosolie gebruiken. Breng het aan op een vochtige huid nadat je gedoucht hebt of in bad bent geweest. Op deze manier zal je huid het beter absorberen en zal je geweldige resultaten zien.
Ontspan om je huid zacht te krijgen
Een groot deel van de huidproblemen hebben te maken met alteraties zoals stress. Je zult verschil zien als je stopt met roken en het overmatige consumeren van alcohol en koffie. Geef jezelf ook eens in de zoveel tijd de kans om te ontspannen en alles even te vergeten.
Je kunt er dus voor zorgen dat huid weer glad wordt met maar een paar minuten werk per dag. Gebruik de genoemde tips en je zult zeker resultaten zien. Neem contact op met een professional als je nog vragen hebt of je nog steeds last hebt van huidproblemen.
Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.
- Navarrete Franco, G. (2003). Histología de la piel. Rev Fac Med UNAM. https://doi.org/10.1177/0267659111426920
- Ruiz, E. F. (2013). Antisépticos y desinfectantes. Enfermedades Infecciosas y Microbiologia. https://doi.org/10.1007/s00299-010-0857-1
- Quirúrgica, M. (2012). Dermatología. Dermatologia Cosmetica, Medica y Quirurgica. https://doi.org/10.1016/j.ijfoodmicro.2015.01.016