5 snelle make-up tips voor vermoeide moeders

3 januari 2020
Je make-up in slechts een paar minuten doen kan onmogelijk zijn als je geen goed gestructureerde routine hebt ontwikkeld. Hier zijn enkele tips om je te helpen er op je best uit te zien en voor je huid te zorgen in slechts een paar stappen, zonder je belangrijkste taak te verwaarlozen: moeder zijn.

Een van de dingen waar vrouwen vaak over klagen is hun gebrek aan tijd. Dit is des te meer het geval bij moeders. Maar met deze snelle make-up tips ben je binnen enkele minuten klaar!

Er goed uitzien en je goed voelen hoeft niet moeilijk te zijn en het hoeft ook geen uren te kosten. Wil je erachter te komen hoe?

Wat heb je nodig om je make-up in slechts een paar minuten te doen?

Het eerste wat je nodig hebt om je make-up in slechts enkele minuten te doen, is om al je spullen georganiseerd te hebben. Bewaar de make-up die je vaak gebruikt bij elkaar en zet je speciale make-up op een andere plek. Dit bespaart je al veel tijd.

Afhankelijk van je behoeften en smaken, zou je dagelijkse make-up tasje het volgende moeten bevatten:

  • Foundation of getinte gezichtscrème
  • Concealer voor rimpels en donkere kringen
  • Highlighter
  • Blush
  • Mascara en eyeliner – bruin of zwart, afhankelijk van de gewenste intensiteit
  • Lippenstift of lipgloss

Het idee achter elk product is om je natuurlijke attributen te benadrukken en je imperfecties of tekenen van vermoeidheid te verbergen. Zorg ervoor ook dat ze goed bij je huidskleur passen, van goede kwaliteit zijn en je een natuurlijke uitstraling geven.

Het gezicht hydrateren met lotion

5 snelle make-up tips voor vermoeide moeders

Een gevestigde routine kan je helpen je make-up perfect en zo goed als automatisch te doen. Houd daarom de volgende make-up tips in gedachten:

1. Reinig en hydrateer je huid

De eerste stap in je schoonheidsroutine moet het reinigen en hydrateren van je gezicht zijn. Doe dit met specifieke producten op basis van jouw huidtype. Dit betekent dus je gezicht wassen met schuim of gel en vervolgens het aanbrengen van lotion voor de droge, normale, vette, gevoelige of gecombineerde huid.

Breng lotion in kleine hoeveelheden aan en laat je huid deze daarna absorberen. Naast het vernieuwen van de vermoeide huid, geeft deze stap je ook een natuurlijke gloed om je te helpen bij de stappen die hierna komen. Als je wilt, kun je ook een toner gebruiken voordat je je make-up aanbrengt.

2. Verberg imperfecties

Nu je huid goed is voorbereid, kun je je make-up aanbrengen. Begin eerst met het aanbrengen van foundation en concealer om eventuele imperfecties te verbergen. Breng concealer aan voordat je foundation of crème aanbrengt.

Concealer komt in verschillende tonen, afhankelijk van wat je wilt corrigeren:

  • Paars / roze: voor het corrigeren van groenachtige tonen in je huid (zoals kneuzingen)
  • Groen: helpt roodheid te verminderen (zoals rosacea)
  • Geel: neutraliseert paarsachtige gebieden
  • Blauw: corrigeert gelige vlekken

3. Accentueer je goede punten met deze snelle make-up tips

De punten die je wilt accentueren, hangen af van je eigen smaak. Je kunt bijvoorbeeld een beetje blush op je wangen aanbrengen, met snelle en korte bewegingen, in één applicatie, zonder extra blush bij te pakken.

Kies je favoriete soort – poeder, gel of crème. Zoek naar iets dat van hoge kwaliteit is en de hele dag blijft zitten. Breng vervolgens je blush aan vanaf het bovenste deel van je wangen naar je slapen toe. Zorg ervoor dat je het goed uitveegt.

Als je wilt, kun je ook highlighter aanbrengen op het bovenste gedeelte van je wangen, het puntje van je neus, in de buurt van je traanbuis en je bovenlip. Voeg ten slotte wat contouren toe aan je gezicht met een natuurlijke bronzer.

Vrouw met make-up borstels

4. Een look die indruk maakt

Als het op je ogen aankomt, kun je kiezen voor oogschaduw en eyeliner die subtiel zijn, of juist kiezen voor iets meer gewaagd. Dit hangt af van wat je voor je dag hebt gepland. Een zwarte of bruine eyeliner kan extra kracht geven aan je vermoeide ogen.

Vergeet ook niet om een ​​laagje goed verdeelde mascara op je wimpers aan te brengen – zorg ervoor dat je geen klontjes achterlaat. Nu weet je zeker dat je een sensuele look met grote ogen hebt.

5. Vergeet je lippen niet

Breng een beetje kleur of glans aan op je lippen om je snelle make-up routine af te maken. Je kunt een kleur kiezen die vergelijkbaar is met je eigen huidskleur, of iets dat een beetje donkerder is. Of je kunt ook iets roze kiezen.

Als je alleen wat volume wilt toevoegen, breng dan een beetje glans aan. Dit helpt je lippen er voller uit te zien. Je bereikt hetzelfde effect door lipliner in dezelfde kleur te gebruiken.

Kortom, zelfs als je een vermoeide moeder bent, kun je er binnen enkele minuten nog steeds op je best uitzien met deze snelle make-up tips. Zorg voor een goede reinigende en hydraterende routine en zorg ervoor dat je je make-up elke avond verwijdert voordat je naar bed gaat.

Je routine geeft je een beetje persoonlijke tijd en helpt bij het wegwerken van eventuele vermoeidheid die je voelt.