23 Namen van koninginnen voor meisjes

Verwacht je een toekomstige koningin van het huis en weet je niet hoe je haar moet noemen? Mis de namen van koninginnen dan niet. Je zult ze prachtig vinden.
23 Namen van koninginnen voor meisjes
Marcela Alejandra Caffulli

Beoordeeld en goedgekeurd door de kinderarts Marcela Alejandra Caffulli.

Laatste update: 22 december, 2022

Droom je ervan een kleine vechter te hebben die vol energie, moed en pit zit? Als dat zo is, en je zoekt namen die aan deze beschrijving voldoen, dan heb je geluk. Bij Je bent mama hebben we voor deze gelegenheid een geselecteerde lijst van de mooiste en krachtigste namen van koninginnen voor je samengesteld.

Sommige ervan zullen je misschien bekend voorkomen en je hebt ze misschien al eerder gehoord, maar andere zullen origineel en multicultureel zijn. Al deze opties zijn echter de keuze geweest van de ouders van de meest prestigieuze koningshuizen en komen uit verschillende landen en culturen. Laat je hart je leiden en neem de uiteindelijke beslissing.

De mooiste namen van koninginnen voor meisjes

Koninklijke dames van alle leeftijden hebben kostbare namen gekregen. Wil je meer weten over deze namen? Misschien vind je vandaag wel de perfecte naam voor je dochter.

Lees verder en schrijf de opties op die je absoluut mooi vindt.

Namen van koninginnen voor meisjes: van A tot C

 • Alexandra: Komt van de Griekse naam Alexander. Het zinspeelt daarom op de ‘beschermer der naties’. Het is ook de vrouwelijke variant die gekozen werd voor de prinses van Hannover.
 • Ashi: Komt uit het Perzisch en betekent ‘waarheid’. De erfgename van de troon van Bhutan draagt deze naam.
 • Astrid: In het Grieks betekent deze naam ‘de beste’ en was de naam van de vierde koningin van België, maar kwam uit Zweden.
 • Beatriz: Uit het Latijn krijgt deze naam de onderscheiding van ‘draagster van geluk’. Het is de naam van de vroegere koningin van Nederland.
 • Catharina: Deze naam zinspeelt op degene die ‘zuiver, onbevlekt’ is. In dit verband wordt Catharina II van Rusland erkend omdat ze “De Grote” is.
 • Charlotte: De toekomstige kleine erfgename van de Engelse troon neemt de Germaanse variant van Charles aan. Daarom valt te verwachten dat ze een sterke en moedige vrouw zal zijn.
 • Caroline: In de Middeleeuwen was dit de naam die gegeven werd aan ‘sterke en moedige’ vrouwen. De draagster van deze krijgshaftige optie is niemand minder dan Caroline van Monaco.
 • Cleopatra: De grote Egyptische farao wordt ook, zoals María Gabriela Huidobro opmerkt in haar boek Van koningen en gewone mensen, vrouwen in de geschiedenis (Spaanse link), erkend als een Egyptische koningin. Daarom is ze een van de uitstekende opties op deze lijst.
 • Christina: Deze naam komt van de naam van Christus en is, op zichzelf, een universele koningin-optie. Daarom doet ze elke trotse vader verliefd worden op zijn koningin.
Namen van koninginnen voor meisjes
De toekomstige koningin van het huis staat op het punt te komen en is het waard een naam te krijgen die van adel afkomstig is.

Namen: D tot M

 • Ingrid: Uit het Duits, wat ‘schoonheid’ betekent. Zo staat de koningin van Denemarken tegenwoordig bekend.
 • Isabella: Zonder twijfel is ze een keuze uit een groot monarchaal traject in het Spaanse en Engelse koningshuis. Bovendien is haar christelijke afkomst de bakermat van succes om vrouwen met karakter en persoonlijkheid te vormen.
 • Leonora: De erfgename van de Spaanse kroon versterkt haar persoonlijkheid met deze optie, waarvan de betekenis verwijst naar de kracht van een leeuw.
 • Letizia: Dit is de naam die aan de koningin van Spanje gegeven werd. Vroeger bekend als prinses van Asturië, heeft deze naam een kostbare betekenis. De naam verwijst namelijk naar de ‘vrouw die vreugde geeft’.
 • Margarita: Behalve dat het de schoonheid van deze kostbare bloem symboliseert, verwijst het ook naar de vroegere koningin-gemalin van Italië.
 • Maria: Een kostbare Hebreeuwse naam om de moeder van God aan te duiden. Daarom is het gebruikelijk om het op de Engelse troon te horen.

Meer namen: M tot Z

 1. Marie Antoinette: In de lijn van de vorige optie doet deze samengestelde naam denken aan de erfgename van het huis van Oostenrijk en Frankrijk. Een vrouw, ongetwijfeld, met veel persoonlijkheid.
 2. Marit: De oorsprong ervan zou Scandinavisch zijn, en het huis van Noorwegen draagt het met trots en wijsheid uit respect voor zijn tradities.
 3. Matilda: De koningin van België is zo genoemd en verwijst naar ‘de krijger en sterke vrouw’.
 4. Keisha: De toekomstige troonopvolgster van Nigeria draagt deze naam van Arabische oorsprong. Het is mogelijk een verkleinwoord van Lakeisha, dat ‘levend en wel’ betekent.
 5. Rania: Dit is de naam die gegeven wordt aan de koningin van Jordanië. Net als de vorige optie komt ook deze uit het Arabisch en zinspeelt op de vrouw die ‘charmant’ is.
 6. Sofia: Dit prachtige Griekse alternatief vindt weerklank in het Spaanse koningshuis.
 7. Sonia: Dit is de naam van de koningin van Noorwegen. Zoals de Griekse betekenis aangeeft, betekent het ‘zij die wijsheid bezit’.
 8. Victoria: Koningin Victoria wordt wereldwijd erkend als lid van het Britse koningshuis. Ongetwijfeld een naam die een voorbode is van een grote ‘overwinning’, dankzij haar Latijnse oorsprong.
Een meisje draagt een kroon
Haar blik zal je bij de eerste aanblik betoveren en ze zal levenslang in je hart heersen.

Kies voor een van deze namen van koninginnen en je zult er geen spijt van krijgen

Hoewel elk land zijn eigen koninklijke afstammingslijn (Engelse link) heeft, moet er nog een universele chronologie gemaakt worden van alle koninginnen die in de loop van de geschiedenis geregeerd hebben.

Er is echter geen twijfel over mogelijk dat alle hier getoonde persoonlijkheden sterke vrouwen, vechters en krijgers zijn of waren, die in staat zijn elke situatie het hoofd te bieden om te verdedigen wat ze willen en verlangen. Wat is een beter voorbeeld om te volgen voor het kleine meisje dat dezelfde naam heeft als een van hen? Wellicht ook interessant voor jou

Babynamen die te maken hebben met de regen en de hemel
Je bent mama
Lees het op Je bent mama
Babynamen die te maken hebben met de regen en de hemel

Als je op zoek bent naar babynamen die met regen en de hemel te maken hebben, geven we je een lijst met veel mogelijkheden om uit te kiezen.
De inhoud van Je Bent Mama is uitsluitend bedoeld voor educatieve en informatieve doeleinden. Deze informatie vervangt op geen enkel moment de diagnose, het advies of de behandeling van een professional. Bij twijfel kun je het beste een betrouwbare specialist raadplegen.