Jouw armen om mijn nek, het enige juweel dat ik wil

Jouw armen om mijn nek brengen mij vreugde. Ze hebben namelijk een ongekende emotionele waarde.
Jouw armen om mijn nek, het enige juweel dat ik wil
María Alejandra Castro Arbeláez

Beoordeeld en goedgekeurd door de psycholoog María Alejandra Castro Arbeláez.

Laatste update: 22 december, 2022

Sommige mensen dromen ervan om ooit hun eigen huis te hebben, anderen om rijk en machtig te zijn. Velen willen veel geld hebben, de beste auto of de duurste artikelen. Ik wil gewoon het mooiste juweel hebben: jouw armen om mijn nek.

Ik heb geen dure parelkettingen nodig, of een onderscheidende diamanten choker. Deze dingen vullen namelijk mijn hart en ziel niet. En net als alle andere materiële dingen, ze mogen dan een hogere financiële waarde hebben maar ze komen natuurlijk niet eens half in de buurt van de symbolische waarde van wat mij gelukkig maakt.

Jouw armen om mijn nek brengen mij vreugde. Ze hebben namelijk een ongekende emotionele waarde. Hun prijs kan zelfs niet worden vergeleken met al het goud van de wereld. Ze hebben een grootheid en ook een unieke betekenis die alleen een moeder zal begrijpen. Alleen een moeder zal dit aparte gevoel van exclusieve moederlijke voorkeur ervaren.

Mijn kind, laat mij mijn enige verlangen in dit leven bekennen. Jouw armen om mijn nek zijn het enige juweel dat ik wil hebben. Er zit niks anders achter dan dat het mij het genoegen geeft om je te verwennen met wat je maar nodig hebt, door mij aan jou gegeven. Om alle liefde tot uitdrukking te brengen die ik voel voor mijn dierbare kind en ook om de liefde te voelen van het meest fantastische wezen dat ik ooit heb gekend.

Jouw armen om mijn nek, het enige juweel dat ik wil

Door deze omhelzingen, die momenten wanneer ik je in mijn armen houd, voel ik dat onze verbinding niet perfecter kan zijn. Zuiver, onberispelijk, onvoorwaardelijk. De band die ons verenigt is eeuwig, oneindig. Om exact die reden ben jij voor altijd mijn favoriete aandenken gedurende mijn hele leven.

“Moeder: het mooiste woord uitgesproken door de mens.”
Khalil Gibran

Jouw armen om mijn nek, een teken van liefde zonder grenzen

Sinds jij in de wereld bent gekomen ziet mijn nek er stralend en elegant uit met het mooiste juweel eromheen: jouw armen. Dat juweel dat niets meer is dan de weerspiegeling van een echte diepe liefde. Een teken van niets meer en niets minder dan een liefde zonder grenzen.

Jouw armen om mijn nek leren mij namelijk iets over een van de heiligste banden. De draden van liefde die twee zielen verbinden. Zielen die eens met een streng verbonden waren aan elkaar en die voorheen deel uitmaakten van dezelfde persoon. Die eenheid openbaart zich nu door niets minder dan je kleine en expressieve armpjes.

Dit wonder waar ik zo veel over praat sinds ik mijn favoriete titel ‘moeder’ kreeg is wat me dichter bij jou brengt. Het laat me zien dat al mijn inspanningen en opofferingen vruchten hebben afgeworpen. Alles wat ik heb gedaan om jou hier vandaag te hebben is absoluut de moeite waard geweest.

Ik neem je geur waar. Die bedwelmende, verslavende geur van het leven boeit dag en nacht mijn zintuigen. Ik kan je kwetsbare ademhaling en je hartslag horen. Ik krijg koude rillingen van het besef dat je nu mijn hart weer hoort, maar nu vanuit een ander perspectief.

Negen maanden lang luisterde je naar mij van binnenuit. Vandaag houden je armen mij echter goed vast, in deze gekke buitenwereld. Vandaag ben ik nog steeds je toevlucht en wieg ik je met mijn lichaam. Ik ben ook degene die je beschermt en je warmte geeft.

Jouw armen, de schat van mijn leven

Jouw armen om mijn nek als teken van pure liefde

Jouw armen zijn echt mijn schat. Het mooiste geschenk dat het leven mij heeft kunnen geven. In die kleine handjes die voor altijd om mijn nek gebonden willen blijven vind ik alles wat ik nodig heb om gelukkig te zijn.

Ik vind rust en ik adem vredig. Maar bovenal dringt er een onverklaarbare vreugde mijn ziel binnen. Vanbinnen verdrink ik van geluk. Ik herontdek de betekenis van liefde. Mijn eigen bestaan ervaar ik als iets heel anders dan wat ik eerder heb gekend.

Nog nooit ben ik zo belangrijk voor iemand geweest. Ik begrijp dat ik je wereld ben, en jij bent de mijne. Jij bent dat licht geworden dat mijn pad verlicht. Dit verhaal maakt de geschiedenis van ons leven compleet. Het is de stok waarop ik iedere dag steun.

Jouw armen om mijn nek zijn voor mij de gids die aangeeft waar ik moet gaan. Jij bent gewoon alles wat goed is. Lieverd, dat is waarom jij het enige juweel bent dat ik voor altijd om mijn nek wil dragen. Je bent namelijk mijn grootste reden om trots en voldaan te zijn. De parel of de diamant die elke dag van mijn leven mijn bewondering en toewijding kan opwekken, dat ben jij.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


  • Bowlby, J. (1986). Vínculos afectivos: formación, desarrollo y pérdida. Madrid: Morata.
  • Bowlby, J. (1995). Teoría del apego. Lebovici, Weil-HalpernF.
  • Garrido-Rojas, L. (2006). Apego, emoción y regulación emocional. Implicaciones para la salud. Revista latinoamericana de psicología, 38(3), 493-507. https://www.redalyc.org/pdf/805/80538304.pdf
  • Marrone, M., Diamond, N., Juri, L., & Bleichmar, H. (2001). La teoría del apego: un enfoque actual. Madrid: Psimática.
  • Moneta, M. (2003). El Apego. Aspectos clínicos y psicobiológicos de la díada madre-hijo. Santiago: Cuatro Vientos.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.