Beste opslagcontainers voor moedermelk

Als je je moedermelk moet afkolven, moet je het volgende artikel eens lezen over de beste opslagcontainers voor moedermelk.
Beste opslagcontainers voor moedermelk
Angela Herrero Marin

Geschreven en geverifieerd door de farmaceutisch technicus Angela Herrero Marin.

Laatste update: 22 december, 2022

Wanneer moeders hun moedermelk moeten pompen om hun baby te voeden wanneer ze er niet zijn, moeten ze deze op een veilige plaats bewaren. Daarom zullen we in dit artikel praten over de beste opslagcontainers voor moedermelk.

Tegenwoordig zijn er veel speciale containers op de markt om moedermelk in te bewaren. Je kunt bijvoorbeeld plastic bakjes of bewaarzakjes voor moedermelk vinden. Je kunt echter ook opslagcontainers vinden die niet speciaal zijn ontworpen om moedermelk in te bewaren, maar die je toch voor dat doel kunt gebruiken.

Speciale opslagcontainers voor moedermelk

Deze containers zijn speciaal ontworpen om moedermelk in te bewaren. Daardoor voldoen ze aan alle kwaliteitsnormen. In feite zijn er veel verschillende merken die speciale moedermelkzakjes en -containers produceren.

Bewaarzakjes voor moedermelk

Moedermelkbewaarzakjes zijn een zeer handige manier om melk op de juiste manier te bewaren. Bovendien hebben ze een speciaal gedeelte om de datum op te schrijven waarop je het hebt gepompt. Een ander voordeel is dat ze niet veel ruimte innemen in de vriezer.

Bewaarzakjes voor moedermelk

Belangrijk om in gedachten te houden is dat je deze zakjes maar één keer kunt gebruiken. Daarom moet je ze blijven kopen zolang je doorgaat met pompen. De merken die moeders het meest prefereren zijn Medela en Phillips Avent.

Moedermelkflessen

Moedermelkflessen die als opslag gebruikt worden passen zich meestal aan borstkolven van hetzelfde merk aan. Hierdoor kun je moedermelk heel gemakkelijk in de koelkast of vriezer bewaren, zonder dat je het van de ene container naar de andere hoeft te gaan.

Bovendien zijn ze recyclebaar en gemakkelijk te sluiten om te voorkomen dat er melk overloopt. Vergeet niet om melkflessen te kopen van hetzelfde merk als de borstkolf die je gebruikt. Dit komt omdat de meeste borstkolven geen containers van andere merken accepteren.

Deze speciale verpakkingen voor moedermelk zijn doorgaans duurder dan die welke niet speciaal voor dit doel zijn ontworpen.

Andere opslagcontainers voor moedermelk

Zoals we eerder hebben vermeld, zijn er veel opslagcontainers voor moedermelk die je kunt gebruiken om je moedermelk in te bewaren, ook al is dat niet hun hoofddoel. Om ze te kunnen gebruiken, moeten ze echter aan bepaalde criteria voldoen.

Plastic containers

Allereerst moeten het voedselopslagcontainers zijn. Met andere woorden, elke voedselopslagcontainer moet voedselveilig zijn. Het symbool dat je op de bakjes moet vinden is een vork en een lepel. Als dit erop staat, betekent dit dat het plastic dat is gebruikt om het te maken veilig is en vrij van bisfenol A en andere giftige producten. Als je dit symbool niet in de verpakking kunt vinden, mag je het niet gebruiken om je moedermelk in te bewaren.

Glazen of kristallen opslagcontainers voor moedermelk

Glazen of kristallen bakjes zijn geschikte bakjes voor het bewaren van voedsel. Bovendien kun je ze recyclen en steriliseren. Bovendien bewaar je ze gemakkelijk in de vriezer of koelkast. Denk er altijd aan om de pompdatum te noteren.

Iets belangrijks om rekening mee te houden zijn de deksels van de opslagcontainers. Ze zijn meestal van metaal, zodat ze op den duur kunnen roesten. Vergeet niet dat je roestige deksels moet verwijderen.

Beste opslagcontainers voor moedermelk

Een andere belangrijke tip die je moet volgen, is om een container met een brede opening te kiezen. Dit zal je helpen om het gemakkelijker schoon te maken en melkresten te vermijden, die verontreinigingen kunnen worden. Bovendien is het niet nodig om ze elke keer dat je ze gebruikt te steriliseren. In plaats daarvan kun je ze wassen met water en zeep.

Urinetestbekers zijn niet geschikt voor het bewaren van uw moedermelk

Sommige moeders denken nog steeds dat ze urinetestbekers kunnen gebruiken om hun moedermelk in te bewaren. Dit is echter een gevaarlijke mythe.

Vanwege hun grootte en prijs zouden ze een goede keuze zijn. Maar als je de containers van dichtbij bekijkt, zul je het symbool niet vinden dat aangeeft dat het voedselopslagcontainers zijn. Gebruik ze daarom nooit. Behalve dat het geen voedselopslagcontainers zijn, steriliseren fabrikanten ze met giftige producten die niet geschikt zijn voor consumptie.

Tot slot hopen we dat je deze informatie nuttig vindt wanneer je de beste optie moet kiezen om je moedermelk op te slaan en te bewaren. Wellicht ook interessant voor jou

Hoe kies je de juiste flesvoeding voor je baby?
Je bent mama
Lees het op Je bent mama
Hoe kies je de juiste flesvoeding voor je baby?

Pasgeborenen moeten om de paar uur worden gevoed, hetzij met moedermelk of met flesvoeding. Hoe kies je het beste voor je baby?
De inhoud van Je Bent Mama is uitsluitend bedoeld voor educatieve en informatieve doeleinden. Deze informatie vervangt op geen enkel moment de diagnose, het advies of de behandeling van een professional. Bij twijfel kun je het beste een betrouwbare specialist raadplegen.