3 apps om de groei van je baby te volgen

Ontdek deze apps om de groei van je baby te volgen zodat je met een gerust hart kun rusten. Waarom het harde werk van het ouderschap niet een beetje minder moeilijk maken?
3 apps om de groei van je baby te volgen

Laatste update: 02 november, 2021

Het lijkt ongelooflijk, maar tot voor kort was technologie nog niet zo direct betrokken bij het ouderschap. Tegenwoordig zijn er echter veel hulpmiddelen die de taak gemakkelijker maken. Ken jij deze apps om de groei van je baby te volgen al?

Hoewel het waar is dat kinderen nog steeds geen handleiding hebben, kun je het jezelf qua organisatie gemakkelijker maken. Let dus op en je zult zien dat veel van de toepassingen om de groei van je baby te volgen zeer nuttig kunnen zijn.

Voordelen van apps om de groei van je baby te volgen

Apps zijn vaak erg handig. Afhankelijk van je behoeften, zul je er enkele vinden die je helpen om beter te eten, de slaap te krijgen die je lichaam nodig heeft en zelfs om meer water te drinken.

Als je nadenkt over het ouderschap en alles wat je met de kleintjes moet bijhouden, denk dan eens aan de voordelen die een app zou kunnen bieden. Er zijn bijvoorbeeld apps die je een melding sturen die je waarschuwt voor het volgende bezoek aan de kinderarts, die je helpen bij het volgen van de voeding en slaap van je baby en zelfs hun temperatuur. En, zoals we al zeiden, er zijn ook apps om de groei van je baby te volgen.

Vandaag concentreren we ons echter op de laatste. Als je wilt weten of je baby voldoende is aangekomen of voldoende is gegroeid, zijn deze apps je beste bondgenoten.

3 apps om de groei van je baby te volgen

1. Babyfoon-app

Dit is een van de apps met de meeste functies, wat hem erg compleet en aantrekkelijk maakt. Je kunt bijvoorbeeld rechtstreeks met je baby communiceren via de microfoon van hun apparaat. Tegelijkertijd kan het geluid detecteren als je kind wakker wordt of beweegt tijdens het slapen. Je kunt dit opnemen in de iCloud om hun slaap bij te houden. En met een smartphone of tablet volg je eenvoudig de groei van je baby.

Daarnaast heeft de applicatie twaalf verschillende nachtlampjes in de vorm van dieren. Dit is een van de meest populaire alternatieven dankzij het gebruiksgemak.

2. eMyBaby, nog een van de apps om de groei van je baby te volgen

Dit is een gratis app gericht op het zorgen voor de gezondheid en groei van baby’s en pasgeborenen door een gegevensblad van het kind te maken (gewicht, lengte, enz.). Zo heb je alle belangrijke informatie onder controle.

Het geeft je ook de mogelijkheid om een medisch dossier aan te maken dat je herinnert aan afspraken met de kinderarts, vaccinaties, enz. Via je telefoon kun je zelfs de temperatuur van je baby (Engelse link) op afstand volgen.

Het bevat een kalender om de belangrijkste gebeurtenissen te markeren en je kunt een familiealbum ontwerpen om de herinneringen van je baby op te slaan. Er is ook de mogelijkheid om een stamboom te maken met een kaart voor elk gezinslid.

Een moeder maakt een selfie van haar en haar baby

3. Baby Connect

Afgezien van het medische aspect, wordt het ten zeerste aanbevolen dat je er een gewoonte van maakt om alle veranderingen die je baby doormaakt vast te leggen. Op deze manier kun je hun evolutie zien en alle gegevens bij de hand hebben voor het geval er zich een alarmsignaal voordoet. Dit is wanneer deze app – beschikbaar in zowel de App Store als Google Play – een grote hulp zal zijn.

Het stelt je ook in staat om een dagelijkse registratie van je baby bij te houden. Van luiers tot slaapuren, doktersbezoeken, gegeten voedsel, medicijnen, vaccinaties, groei, stemming of foto’s.

Elke baby heeft zijn eigen profiel waarin zijn gegevens en activiteiten worden vastgelegd, wat hem perfect maakt voor grote gezinnen. Het geeft meerdere geautoriseerde gebruikers toegang. Op deze manier worden ouders, grootouders, tantes, ooms of leerkrachten te allen tijde op de hoogte gehouden van de status van de baby.

Deze apps om de groei van je baby te volgen, zijn slechts enkele van de vele die er zijn. Ze helpen je allemaal op verschillende gebieden en kunnen fungeren als je virtuele assistent.

Er zijn zoveel aspecten om rekening mee te houden tijdens de eerste maanden van het leven van een baby. Daarom heeft de technologie een stap vooruit gezet om het je gemakkelijker te maken. Wellicht ook interessant voor jou

Hoe kies je de juiste flesvoeding voor je baby?
Je bent mama
Lees het op Je bent mama
Hoe kies je de juiste flesvoeding voor je baby?

Pasgeborenen moeten om de paar uur worden gevoed, hetzij met moedermelk of met flesvoeding. Hoe kies je het beste voor je baby?