10 suggesties voor doopcadeau's voor een baby

Geen idee wat te kopen voor het doopfeest waarvoor je bent uitgenodigd? Hier volgen enkele tips.
10 suggesties voor doopcadeau's voor een baby

Laatste update: 22 oktober, 2019

Als je uitgenodigd bent voor een doopviering en je niet weet wat je als cadeau kunt geven, zijn wij er om je te helpen. Vandaag zullen we 10 suggesties geven voor doopcadeau’s zodat je makkelijker een cadeau kunt kiezen.

Een doping is een religieus ritueel waarbij de ouders van het gedoopte kind een ceremonie organiseren en gasten uitnodigen. Deze gasten bestaan gewoonlijk onder andere uit de peetouders, familieleden en goede vrienden die vaak doopcadeau’s meenemen.

Hoewel mensen op elke leeftijd gedoopt kunnen, zullen we in dit artikel focussen op baby’s. Dit is een belangrijk detail als het gaat om het kiezen van doopcadeau’s. Hieronder zul je een lijst vinden met onze suggesties.

10 suggesties voor doopcadeau’s

1. Een toilettas

Dit is een cadeau dat vooral handig is voor de moeder van het kind. Ze kan een toilettas gebruiken om op comfortabele wijze de toiletspullen van haar baby te vervoeren, zoals natte doekjes, luiercrème, parfum, etc.

2. Een zacht muziekspeeltje

Rustgevende muziek is je beste vriend wanneer je een baby in slaap wilt laten vallen. Zoek dus naar een knuffel die rustgevende muziek afspeelt of een ander object dat van een zachte stof gemaakt is. Zo kan het kleintje met het speelgoed knuffelen terwijl hij of zij in slaapt valt en naar een slaapliedje luistert.

3. Een liniaal voor aan de muur

Niets is leuker dan het bijhouden van de speciale momenten in het leven van een baby. Daarom is dit een cadeau dat ouders zeker leuk zullen vinden. Ze kunnen deze liniaal gebruiken om de groei van hun kleintje tijdens de eerste jaren van zijn of haar leven bij te houden.

4. Een speenhouder

Elke ouder kan je vertellen dat het verliezen van je baby’s favoriete speen het laatste is dat je wilt. Ook is het niet altijd mogelijk om een speen goed schoon te maken wanneer het op de grond is gevallen.

Speenhouders zijn de perfecte oplossing. Ze bestaan uit een ketting van lint of plastic dat aan de ene kant vast zit aan de kleding van de baby en aan de andere kant aan de speen. Het verliezen of laten vallen van de speen wordt dan praktisch onmogelijk.

5. Een hypoallergene knuffel

Nog een goed doopcadeau is een hypoallergene knuffel. Knuffels zijn de beste vriendjes van kinderen, maar zijn daarnaast ook troost objecten of overgangsobjecten.

Wees zeker dat de knuffel hypoallergeen is zodat het kleintje er zonder zorgen van kan genieten.

Een baby met een van zijn doopcadeau's

6. Een muziekmobiel met sensor

Wanneer de moeder een flesje voorbereid, gaat douchen of andere taken uitvoert, zal ze haar kleintje waarschijnlijk in zijn of haar ledikantje leggen. Op deze momenten is een muziekmobiel de perfecte afleiding om de baby kalm te houden.

Daarnaast kun je tegenwoordig muziekmobielen vinden die dankzij hun sensor weten wanneer de baby huilt. Wanneer dit gebeurt, gaat het licht en de muziek aan om de aandacht van de baby te trekken en hem of haar te troosten. Dit is zonder twijfel een handig cadeau.

7. Een geschenkmand vol met doopcadeau’s

Als je niet kunt kiezen wat je wilt kopen, kun je een geschenkmand samenstellen. Je kuny verschillende hygiënische producten, een washandje en andere kleine spullen toevoegen. Dit is een goede optie als je niet veel tijd hebt, maar het is nog steeds een leuk doopcadeau.

8. Een fotolijst

Dit type cadeau wordt altijd gewaardeerd. Ouders kunnen het fotolijstje zelfs gebruiken om een foto van de doping in te lijsten en het op een speciale plek in hun huis te zetten.

Daarnaast kun je kiezen uit veel verschillende stijlen, prijsklassen en ontwerpen, dus zal je sowieso iets leuks vinden.

9. Een baby fotoboek

Zoek naar een fotoboek dat gemaakt is om de eerste 12 maanden van een baby’s leven in af te beelden. De ouders kunnen iedere maand een speciale foto in het boek plakken. Sommige fotoboeken hebben ook ruimte om tekst erbij te schrijven over een speciaal moment, zoals de eerste tand of, natuurlijk, de doping!

10. Doopkleding in plaats van doopcadeau’s

Als je een erg goede band met het gezin hebt, kun je voorstellen om voor de kleding voor het doopfeest te zorgen. Check natuurlijk of de ouders het ermee eens zijn voordat je iets koopt en houd rekening met hun smaak en voorkeur.

Traditioneel gezien dragen baby’s witte kleding tijdens hun doping, maar ouders kunnen ook voor iets anders kiezen.

De kleding voor een doping is een suggestie voor doopcadeau's

Als je echter een peetouder bent, verandert de zaak. Over het algemeen zorgt de peetvader voor de drankjes op het feestje om mee te proosten.

Peetmoeders geven de baby vaak een (gouden) ketting en een souvenir voor de vrouwen op het feestje.

Onthoud echter dat het belangrijkste dat je aan een baby kunt geven je onvoorwaardelijke liefde en vriendschap is.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.