4 Halloween kostuumideeën voor zwangere vrouwen

Jij en je baby zullen het leven van het feest zijn met deze 4 Halloween kostuumideeën voor zwangere vrouwen die de gasten doodsbang zullen maken.
4 Halloween kostuumideeën voor zwangere vrouwen
Marcela Alejandra Caffulli

Beoordeeld en goedgekeurd door de kinderarts Marcela Alejandra Caffulli.

Laatste update: 24 oktober, 2023

Als je zwanger bent en je de mensen om je heen de stuipen op het lijf wilt jagen komende Halloween, mis dan niet deze 4 Halloween kostuumideeën voor zwangere vrouwen. Je zwangere buik zal je helpen om het kostuum van dit jaar uniek en totaal origineel te maken. Ben je klaar om van dit mooie moment te profiteren? Let op!

Voorzorgsmaatregelen voor moeders tijdens Halloween

Halloween kan een fantastische gebeurtenis zijn waarvan je met je naasten thuis of buiten kunt genieten. Tijdens de zwangerschap zijn er echter enkele dingen waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van het beste kostuum:

 • Kleding: zorg ervoor dat je kleding kiest die niet op je buik en de groeiende baby drukt of die hindert, en die comfortabel en ademend is.
 • Verf: als je je huid gaat verven, zorg er dan voor dat de verf niet giftig is en geschikt voor gebruik tijdens de zwangerschap.
 • Schoeisel: zoals podologen (Engelse link) uitleggen hebben benen, enkels en voeten tijdens de zwangerschap de neiging te lijden onder overgewicht. Bovendien komen vochtophoping en het ontstaan van problemen met de bloedsomloop vaak voor. Daarom is het belangrijk om comfortabele schoenen te dragen.

Onze favoriete Halloween kostuumideeën voor zwangere vrouwen

Ook wij houden van deze tijd van het jaar. En wat is een betere manier om te profiteren van het feit dat je een baby verwacht dan een kostuum te kiezen waarin je buik kan pronken?

Pompoen

Pompoenen zijn een van de meest herkenbare tekens van Halloween. Daarom kun je gebruik maken van de ronding van je buik om een origineel en perfect kostuum te maken voor deze speciale avond. Volg gewoon de volgende stappen:

 1. Kleur je buik oranje en teken er dunne verticale lijnen omheen. Dit geeft een realistischer effect.
 2. Teken wat ogen en een mond die typisch zijn voor de Halloween pompoen lantaarns.
 3. Op het bovenste deel kun je ook een beetje groen schilderen om de steel en de bladeren te simuleren.

Voor een nog origineler tintje kun je proberen je haar oranje te verven. Er zijn veel tijdelijke en natuurlijke haarverven (zonder schadelijke producten) die de finishing touch aan deze look geven.

Houd er echter rekening mee dat deze laatste tip bedoeld is voor aanstaande moeders die het eerste trimester van de zwangerschap al voorbij zijn. In dit eerste stadium wordt het embryo namelijk nog gevormd en moet er meer voorzichtigheid worden betracht.

In elk geval lijkt volgens een onderzoek (Spaanse link) van het Murciaanse Ministerie van Gezondheid en Sociaal Beleid het aanbrengen van kleurstoffen tijdens de zwangerschap veilig te zijn voor de ontwikkeling van de foetus, maar er zijn meer onderzoeken nodig. Daarom is het voorlopig beter het zekere voor het onzekere te nemen.

Halloween kostuumideeën voor zwangere vrouwen
Een pompoen op je buik schilderen is een van de originele kostuums om tijdens de zwangerschap op Halloweenavond te dragen.

2. Moeder de vogel

Om het ei van je toekomstige kroost veilig te stellen, zal dit zwarte vogelkostuum het meest origineel en angstaanjagend zijn. Je kunt het op de volgende manier maken:

 1. Maak gebruik van het volume van je buik om met verf een ei te simuleren (je kunt het groen maken, zodat het er in contrast met het zwart van je kostuum angstaanjagender uitziet).
 2. Maak een kartonnen kegel met grote gaten voor de ademhaling en plaats wat gaten aan de uiteinden voor een elastiekje voor de snavel.
 3. Durf een paar veren aan je zwarte T-shirt toe te voegen om vleugels te simuleren.

Zo lukt het je om een vogel te maken die zijn ei verzorgt en beschermt tegen elk gevaar. Prachtig!

3. Een gevangenisbaby, een van de beste Halloween kostuums voor zwangere vrouwen

Oranje is de meest representatieve kleur van Halloween. Zoals we al zeiden, doet het denken aan de kleur van pompoenen, een van de hoofdrolspelers van deze dag van de levende doden.

Met deze kleur kun je je T-shirt versieren en een heel leuk en origineel kostuum voor zwangere vrouwen maken. Hiervoor hoef je alleen maar wat lijnen op je T-shirt te tekenen en daarin het silhouet te maken van een kind dat uit de gevangenis in je buik wil ontsnappen.

4. Röntgenfoto

Een kostuum met röntgenafbeelding van de baby
Een van de leukste opties voor Halloween tijdens de zwangerschap is het nabootsen van een röntgenfoto met het skelet van de baby. Hoewel je het kledingstuk kunt kopen, zal het leuker zijn om het thuis te maken!

Om te profiteren van een griezelig beeld, zal het idee om een zwangere röntgenfoto te simuleren, met het skelet van de baby, zeker slagen. We vertellen je hoe je het stap voor stap doet:

 • Draag een zwart T-shirt en een zwarte broek.
 • Teken de vorm van de botten op restjes witte stof, knip ze uit, en naai of lijm ze op het zwarte T-shirt.
 • Je kunt ook rechtstreeks op het T-shirt schilderen met specifieke witte verf voor textiel.

Als je een meisje verwacht, kun je een strik op het hoofdje aanbrengen. Aan de andere kant, als het een jongen is, kun je een strikje aan de hals toevoegen. Het ontwerp zal er spectaculair uitzien en de gasten zullen het geweldig vinden!

Geniet van deze Halloween kostuumideeën voor zwangere vrouwen

Samen vormen jij en je baby de perfecte alliantie om deze griezelige kostuums tot leven te brengen. En het beste deel? Je zult niet alleen een geweldige tijd hebben op het feest, maar je zult je gasten ook verrassen met een van deze Halloween kostuumideeën voor zwangere vrouwen.

Dus, waar wacht je nog op om iedereen met open mond achter te laten? Laat het engste feest van het jaar beginnen!


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.