De meest ongebruikelijke vormen van anticonceptie

Waarschuwing: Probeer deze methoden niet! Lees en huiver hoe men vroeger over anticonceptie dacht met deze onbetrouwbare vormen van anticonceptie.
De meest ongebruikelijke vormen van anticonceptie

Laatste update: 05 december, 2018

Het belangrijkste nadeel van het kiezen en gebruiken van vormen van anticonceptie is voornamelijk iemands bereidheid om de routine te handhaven. Veel vrouwen vergeten de pil in te nemen of willen deze niet slikken omdat het te duur is.

Het gebruik van een condoom is niet altijd de meest gewenste methode en andere vormen van anticonceptie zijn wellicht te ingewikkeld.

De methoden die mensen vroeger gebruikten zullen de mening van alledaagse stelletjes wellicht veranderen. In vroegere tijden waren vormen van anticonceptie niet zo gemakkelijk als dat ze nu zijn. Bovendien was er geen enkele garantie dat ze ook daadwerkelijk effect hadden.

We zullen het hebben over enkele van deze onbetrouwbare methoden, een aantal zelfs onprettige en zinloos. Laten we wat lol hebben met deze meest ongewone anticonceptie aller tijden.

Ongebruikelijke vormen van anticonceptie

1. Hurken en niezen

Allereerst, de oude Grieken. Zij geloofden namelijk dat de vrouw na de seks meteen moest hurken. Ze waren ervan overtuigd dat dit zou voorkomen dat het sperma de baarmoeder van de vrouw bereikte. Een keer goed niezen liet hen geloven dat de missie geslaagd was.

2. De ballen van een wezel

In de Middeleeuwen echter, bonden vrouwen de ballen van een wezel aan hun benen. Ze geloofden dat dit ongewenste zwangerschappen zou voorkomen. Realistischer is het echter dat het een grote afknapper zou zijn wanneer je partner je zo zou zien.

3. Het water van de smid

De oude Grieken adviseerden hun vrouwen ook om giftig afvalwater van de smid te drinken. Het kwam er op neer dat ze het water dronken waarin het gereedschap werd afgekoeld.

Er werd verondersteld dat dit een van de zeer effectieve vormen van anticonceptie was. Het bevatte immers een groot gehalte aan lood. Dit had echter wel bijwerkingen, zoals misselijkheid, nierfalen, toevallen en zelfs de dood.

Ongebruikelijke vormen van anticonceptie

4. Poep van krokodillen

De oude Egyptenaren waren erg scherpzinnig. Ze waren op de goede weg, omdat ze zich realiseerden dat geen enkele vrouw zwanger werd, wanneer er een bepaalde barrière in de vagina was. Dit was een geweldig idee, dat door hen bij de gehele mensheid is doorgedrongen.

Maar, hetgeen wat ze kozen als barrière om te voorkomen dat sperma op de verkeerde plek kwam, was poep van krokodillen. Na een tijdje hebben ze deze techniek wat aangepast en werd er honing toegevoegd.

5. Een infusie van testikels

In de 16e eeuw werden in Canada de ballen van een bever vermalen tot een erg fijn poeder. Het werd gemengd met een krachtig mengsel van alcoholische dranken. Zij zeiden dat dit net zo effectief was als de ballen van een wezel aan het been van een vrouw te binden.

Tegelijkertijd had dit nog een ander effect. De mannen werden namelijk dronken en daardoor niet erg actief.

6. Dierlijke darmen

Dit was het originele condoom. Voordat condooms bestonden uit verschillende smaken en maten, waren mannen aangewezen op de darmen van dieren. In oude boeken is te lezen dat condooms voorheen gemaakt werden van de darmen van een varken. 

In de beschrijving stond ook dat het werd aangeraden om deze eerst te laten weken in hete melk, voordat ze gebruikt werden.

7. Citroenschil

Deze methode vraagt om een halve citroen, waarvan de schil is verwijderd. Deze schil werd ingebracht in de vagina van de vrouw. Dit dekte de baarmoederhals af en het sap was werkzaam als een zaaddoder.

8. Kwik

Kwik is een van de ongebruikelijke vormen van anticonceptie

In de jaren 900 na Christus, adviseerden deskundigen in China vrouwen om 16 kikkervisjes te eten die gebakken waren in kwik. Dit zou meteen na de seks gedaan moeten worden. Deze techniek is gebaseerd op hetzelfde idee als het water van de smid omdat het als een gif werkte.

Vrouwen baarden dus niet. Sterker nog, de meesten waren onvruchtbaar. De bijwerkingen waren schade aan de lever, de nieren en andere organen. Ook de dood was hiervan het gevolg.

9. Opium

In het oude Sumatra wisten ze dat de klaproos niet zomaar een bloem was. Vrouwen gebruikten de blaadjes van de bloem als een diafragma tijdens de seks. Ook de bloem zelf werd naar binnen gebracht, waardoor dit hetzelfde effect zou moeten hebben als opium. Het effect van deze vormen van anticonceptie is niet bekend.

10. De Coca Cola Douche

Als laatste zouden vrouwen na de seks een vaginale douche van Coca Cola moeten nemen. De suiker in deze frisdrank zou er voor zorgen dat de spermacellen exploderen. Na dit nieuws stond het merk bekend als een zaaddodende vaginale douche. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.