13 beroemde citaten om Vaderdag te vieren

Vaderdag zou, samen met Moederdag, een van de belangrijkste dagen van het jaar moeten zijn. omdat het de waarde van de vaderfiguur in het leven van kinderen erkent.
13 beroemde citaten om Vaderdag te vieren
Ana Couñago

Geschreven en geverifieerd door de psycholoog Ana Couñago.

Laatste update: 22 december, 2022

Vaderdag wordt gevierd op verschillende data van het jaar, afhankelijk van het land. Op deze datum eren mensen de vaderfiguur, evenals de liefde, genegenheid en aandacht die kinderen het hele jaar door van hun vader krijgen.

In dit artikel hebben we daarom 13 beroemde citaten op een rij gezet om deze geweldige dag te vieren. Het is belangrijk dat vaders zich erkend voelen voor het werk dat ze doen als verzorgers en opvoeders.

Het is waar dat we vader eigenlijk elke dag moeten waarderen. Maar het is ook mooi en bijzonder dat er een specifieke datum op de kalender staat waarop vaders de hoofdrolspelers van het feest zijn.

De band tussen vaders en kinderen

Veel mensen praten over de affectieve banden die ontstaan tussen moeders en kinderen. De vaderfiguur blijft echter meestal op de achtergrond. Maar de emotionele band tussen vaders en kinderen is net zo belangrijk voor hun ontwikkeling.

De band tussen vader en dochter

Tegenwoordig zijn onderwijs en opvoeding in de meeste gezinnen gelijk verdeeld over beide ouders. Daarom zijn zowel vaders als moeders primair verantwoordelijk om hun kinderen de zorg, ondersteuning en bescherming te geven die ze nodig hebben.

Om alle inspanningen die vaders voor hun kinderen doen te prijzen en te erkennen, wordt dus in veel landen Vaderdag gevierd op de derde zondag van juni. 

Op deze dag is het gebruikelijk dat het hele gezin samenkomt om de vaderfiguur te eren. Een goed idee is dat kinderen bijvoorbeeld een kaart maken of een tekening maken en er een oprechte boodschap aan toevoegen. Hiervoor kunnen ze enkele van de 13 beroemde citaten gebruiken die we hieronder aanbevelen om Vaderdag te vieren. Het is een mooi, eenvoudig en zeer emotioneel gebaar!

13 beroemde citaten om Vaderdag te vieren

13 beroemde citaten om Vaderdag te vieren
 • Achter elk jong kind dat in zichzelf gelooft, staat een ouder die eerst geloofde. – Matthew L. Jacobson
 • Een vader is de enige vriend op wie we altijd kunnen vertrouwen. In het uur van nood, als al het andere faalt, denken we aan degene op wiens knieën we zaten als kinderen, en die ons verdriet verzachtte; en ook al is hij misschien niet in staat om ons te helpen, zijn loutere aanwezigheid dient om ons te troosten en te sterken. – Émile Gaboriau
 • De droom van de helden is om overal groot te zijn en klein te zijn naast hun vader. – Victor Hugo
 • Het hart van een vader is het meesterwerk van de natuur. – Antoine François Prévost
 • Voor haar was de naam van vader een andere naam voor liefde. – Fanny Fern
 • Een vader is niet degene die leven geeft, dat zou namelijk te gemakkelijk zijn, een vader is degene die liefde geeft. – Dennis Heer

Vaderdag vieren met deze quotes

 • Van alle titels die ik heb mogen hebben is ‘papa’ altijd de beste geweest. – Ken Norton
 • Mijn vader gaf me het grootste geschenk dat iemand een ander kon geven, hij geloofde namelijk in mij. – Jim Valvano
 • Wat je een man maakt, is niet het vermogen om een kind te krijgen – elke dwaas kan een kind krijgen. Dat maakt je echter nog geen vader. Het is de moed om een kind op te voeden waardoor je vader wordt. – Barack Obama
 • Mijn vader heeft mij niet verteld hoe ik moet leven. Hij leefde en liet mij toekijken hoe hij het deed. – Clarence Budington Kelland
 • Pas als je opgroeit en een stap terug doet van hem of hem verlaat om het huis uit te gaan, pas dan kun je zijn grootsheid meten en het volledig waarderen. – Margaret Truman
 • Als ik advies nodig heb of iemand die gewoon wil luisteren, is papa altijd de man. Het vertrouwen dat hij in mij heeft, is angstaanjagend en bemoedigend tegelijk. – Asha Patrick
 • Iedereen die je vertelt dat het vaderschap het grootste is dat je kan overkomen, ze onderschatten het. – Mike Myers

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.