Bordspellen en kaartspellen spelen tijdens quarantaine

Op dit moment zijn het moeilijke tijden. Dankzij COVID-19 zit iedereen thuis vast en is het angstniveau hoog. Maar bordspellen en kaartspellen kunnen een geweldige manier zijn om je gezin te helpen tijdens quarantaine.
Bordspellen en kaartspellen spelen tijdens quarantaine

Laatste update: 20 mei, 2020

De dagen die we in thuisisolatie hebben doorgebracht, blijven zich opstapelen. Het kan daarom steeds moeilijker worden om met deze situatie om te gaan. Dit geldt vooral voor onze kinderen. Het spelen tijdens quarantaine van bordspellen en kaartspellen met je kinderen kan echter stress helpen verminderen en relaties verbeteren. Blijf daarom lezen en ontdek zes geweldige opties om met je gezin te genieten tijdens de COVID-19 crisis.

Sushi Go spelen tijdens quarantaine

Veel plezier met dit kaartspel voor 2 tot 5 personen, waarbij verschillende gerechten met heerlijke sushi worden gecombineerd. Sushi Go is een snel en gemakkelijk te leren spel. Het is daarom een van onze favoriete kaartspellen die je met je hele gezin kunt spelen.

In de loop van drie ronden moeten spelers een kaart uit hun handen kiezen en deze open voor zich leggen. Daarna geven ze hun hand met kaarten aan de speler aan hun rechterkant.

Deze actie wordt herhaald totdat iedereen geen kaarten meer heeft. Dit betekent dat de ronde voorbij is. Spelers tellen vervolgens de punten van hun gekozen sushi-borden op en gaan door naar de volgende ronde. Maar, pas op dat je geen dessertkaarten pakt.

Clue, een van de beste bordspellen

Een van de meest klassieke bordspellen die je waarschijnlijk als kind al speelde….en het is nog steeds populair. Dit familiebordspel is voor 3 tot 6 spelers. Het bestaat uit het raden van de details van een moord. Om het mysterie op te lossen, moet je raden wie, wanneer en waarmee.

Bordspellen en kaartspellen tijdens quarantaine

De drie kaarten die de misdaad onthullen, blijven uit het zicht en de rest van de kaarten worden verdeeld onder de spelers. Met de hulp van een referentieblad van mogelijke verdachten, locaties en wapens, racen spelers om te ontdekken hoe de moord is gebeurd .

Virus! – een van de beste kaartspellen voor gezinnen tijdens de COVID-19 quarantaine.

Virus! is ook een van de best verkochte spellen van de afgelopen jaren en mogelijk een van de meest populaire kaartspellen om te spelen tijdens de huidige quarantaine. Het is een eenvoudig kaartspel voor 2 tot 6 spelers van elke leeftijd en duurt van begin tot eind ongeveer 20 minuten.

Spelers kunnen per beurt maximaal drie kaarten in de hand hebben. Vervolgens moeten ze kaarten neerleggen en stelen totdat ze in totaal 4 verschillende organen van het lichaam in hun speelgebied op tafel hebben.

De eerste speler die vier kaarten met vier verschillende organen omdraait, wint. Maar er is een voorwaarde: ze moeten allemaal gezond zijn! Met andere woorden, je wint zolang geen enkele andere speler een virus bovenop je orgaankaarten heeft geplaatst.

Jungle Speed spelen tijdens quarantaine

Jungle Speed is een strategiespel dat je met je hele gezin kunt spelen, omdat je het spel speelt met 3 tot 15 spelers. Dit bordspel wordt gekenmerkt door zijn hoge activiteit en deelname van elke speler.

Het eerste wat je moet doen om Jungle Speed te spelen, is de kaarten onder de spelers uit te delen en ze in gelijke stapels te groeperen. Daarom moeten spelers de kaarten met de goede kant naar boven draaien, totdat een speler merkt dat er twee kaarten zijn met hetzelfde symbool.

Bordspellen met gezin spelen tijdens quarantaine

Wanneer dat gebeurt, moet de speler de totem – het centrale doel van het spel – voor iemand anders pakken. De straf is dat de verliezer alle kaarten van de winnaar met de beeldzijde naar boven moet pakken. Degene die als eerste geen kaarten meer heeft, wint het hele spel.

Dixit

Voor 3 tot 6 spelers is Dixit een echt origineel kaartspel dat er ook nog eens erg mooi uitziet. Spelers moeten proberen de kaarten van alle anderen te raden op basis van slechts een aanwijzing.

Dit spel is vooral geweldig voor gezinnen met zeer kleine kinderen omdat het creativiteit en verbeeldingskracht stimuleert.

Pandemic – een van de meest populaire bordspellen om tijdens de COVID-19 quarantaine te spelen

Last but not least, dit is waarschijnlijk het meest bekende spel van dit moment – om voor de hand liggende redenen. Elke speler moet een specifieke rol spelen om de mensheid te redden door de 4 geneeswijzen te ontdekken voordat de ziekten de hele planeet bedreigen.

Een van de meest karakteristieke en aantrekkelijke kenmerken van dit spel is dat de enige rivaal het spel zelf is. Met andere woorden, het is een coöperatief  bordspel waarbij spelers allemaal in hetzelfde team zitten om te winnen.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.