5 Leuke spelletjes voor een logeerpartijtje voor kinderen

Als je kind een logeerpartijtje wil, is dat een geweldig idee! In dit artikel geven we je vele ideeën om een geweldige nacht door te brengen.
5 Leuke spelletjes voor een logeerpartijtje voor kinderen

Laatste update: 12 september, 2021

Weet je nog hoe opgewonden je was toen jij je eerste logeerpartijtje had? Het staat buiten kijf dat overnachten bij een vriendje of vriendinnetje een van de belangrijkste dingen is die kinderen kunnen meemaken. Ook al weet je dat ze zich zullen vermaken, toch zullen ze vele uren samen door moeten brengen. Daarom is het heel belangrijk om wat spelletjes voor te bereiden om kinderen te vermaken en bezig te houden tijdens een logeerpartijtje.

Lees verder om veel interessante en eenvoudige ideeën te vinden die kinderen beslist leuk zullen vinden.

Een logeerpartijtje voorbereiden

Allereerst moeten kinderen zich voorbereid voelen om de nacht bij een ander kind door te brengen. In feite is dit het moment waarop ze bewijzen dat ze onafhankelijk zijn. Ze zullen verwachten dat ze een geweldige tijd zullen hebben. Daarom is het jouw taak om een aangename en veilige omgeving voor te bereiden.

Daarom raden we je aan om een groot logeerpartijtje te vermijden. Het zal beter zijn om maar een paar vrienden uit te nodigen, zodat je ze gemakkelijker in bedwang kunt houden. Tegelijk is het een goed idee om, zodra ze aankomen, de huisregels aan je gasten uit te leggen. Zo voorkom je mogelijke conflicten. Je zult kunnen uitleggen of het oké is om met water te spelen bijvoorbeeld, en wat er zal gebeuren als een van hen een ongelukje krijgt, enz.

Dit kan de beste manier zijn om de dingen goed te laten verlopen. Bovendien kun je spelletjes voorbereiden zodat ze het grootste deel van de tijd bezig blijven. Natuurlijk moeten ze ook wat vrije tijd hebben om te doen wat ze willen. Je kunt hun vrije tijd dus afwisselen met de spelletjes die je voor hen voorbereidt. Bovendien kunnen deze spelletjes hun creativiteit en gevoel voor teamwork bevorderen.

Leuke spelletjes voor een logeerpartijtje

Leuke spelletjes voor een logeerpartijtje voor kinderen

1. Stoelendans

Stoelendans is een klassiek en leuk spel waar kinderen dol op zijn. Allereerst moet je stoelen in de vorm van een cirkel neerzetten. Er moeten echter minder stoelen staan dan kinderen. Speel dan een liedje dat ze mooi vinden en zeg dat ze rond de stoelen moeten gaan lopen terwijl de muziek aanstaat. Als je de muziek uitzet, moeten ze allemaal gaan zitten. Degene die blijft staan ligt uit het spel. Je moet deze activiteit herhalen, waarbij je bij elke ronde een extra stoel wegneemt, tot er maar één winnaar is.

2. Spookverhalen om ze de hele nacht wakker te houden

Om dit te doen zou je een tent voor ze kunnen bouwen. Je zou hier oude lakens voor kunnen gebruiken. Doe dan de lichten uit en laat een paar kleine lampjes branden, zodat het niet helemaal donker is. Je kunt ze ook een zaklamp geven die ze kunnen doorgeven terwijl ze om de beurt spookverhalen vertellen. Jij mag degene zijn die het eerste verhaal vertelt.

3. Een logeerpartijtje en een make-over

Eerst moet je een doos pakken en er oude kleren en accessoires in doen. Bedek dan de ogen van de kinderen en zeg dat ze 15 seconden hebben om alles wat ze kunnen uit de doos te pakken. Laat ze zien wat ze meegenomen hebben en zeg dat ze zich moeten verkleden en een optocht moeten organiseren.

Je kunt de activiteit nog leuker maken door ze wat make-up te geven om te dragen. Leg oogschaduw, lippenstift en blush op tafel… Wees voorzichtig en zorg ervoor dat ze niet overal vlekken achterlaten. Ze zullen het geweldig vinden om wat make-up op te doen.

4. Speurtocht

Kinderen zijn dol op speurtochten. En ze zullen ze nog leuker vinden als het donker is en ze het hele huis rond kunnen gaan. Laat een schemerig licht branden en geef ze een zaklamp om de aanwijzingen te zoeken. Als je het nog leuker wilt maken, kun je je voor ze verstoppen en ze laten schrikken of verrassen. Vergeet niet een prijs voor de winnaar klaar te leggen.

Een tent in de kamer om te logeren

5. Het is geen logeerpartij als er geen karaoke is

Als er niet gedanst of muziek gemaakt wordt, kun je het geen partijtje noemen. Daarom kun je YouTube gebruiken (Engelse link) om liedjes en hun teksten te vinden. Probeer de liedjes uit te kiezen die ze het leukst vinden en organiseer een karaoke wedstrijd. Om het nog leuker te maken kun je een jury maken en iedereen laten meedoen. Ze moeten zelf de liedjes kunnen kiezen die ze willen uitvoeren. Zo zullen ze zich beter vermaken.

Tot slot: logeerpartijtjes zijn een geweldig idee voor kinderen. Je kunt van jouw partijtje zelfs een themafeest maken door je huis te versieren. Vergeet niet om lekker eten klaar te maken, zoals broodjes. Laat je fantasie de vrije loop!

Kinderen die komen logeren kan een geweldige ervaring zijn. Je moet de situatie echter wel volledig onder controle hebben. En, vergeet niet ze een veilige en leuke omgeving te bieden. Wellicht ook interessant voor jou

4 buitenspellen om kinderfeestjes uitbundiger te maken
Je bent mama
Lees het op Je bent mama
4 buitenspellen om kinderfeestjes uitbundiger te maken

In dit artikel gaan we een aantal buitenspellen bekijken om kinderfeestjes nog uitbundiger te maken. Hoe eenvoudiger ze zijn, hoe beter.