4 Ideeën om wandkleden te maken om de kamer van je kinderen te decoreren

Wandkleden zijn helemaal in. Ontdek enkele ideeën om wandkleden te maken om je kinderkamer te versieren in het volgende artikel.
4 Ideeën om wandkleden te maken om de kamer van je kinderen te decoreren
Marcela Alejandra Caffulli

Beoordeeld en goedgekeurd door de kinderarts Marcela Alejandra Caffulli.

Laatste update: 22 december, 2022

Wandkleden zijn een van de beste alternatieven om de uitstraling van een kinderkamer te verrijken. Daarom presenteren we je vandaag 4 ideeën om decoratieve knutselwerkjes te maken om aan de muren van je kinderkamer te hangen.

We zijn er zeker van dat de tijd die je in deze creaties investeert nuttig zal zijn om de band met je kinderen te versterken. Bovendien zul je er samen van je vrije tijd kunnen genieten, terwijl je elkaars smaak leert kennen.

Lijkt je dit leuk? Laten we dan aan de slag gaan!

Ideeën voor wandkleden voor je kinderkamer

Er zijn vele soorten en kleuren wandkleden naar de smaak van elk kind, maar één ding is duidelijk: ze zijn allemaal een goede optie om het decor van een speciaal hoekje in de kamer te veranderen en het nog specialer te maken.

1. Een regenboog van vreugde, een van de liefste wandkleden voor je kinderkamer

Het maken van een regenboog wandkleed is de vrolijkste optie die mogelijk is en een die zowel volwassenen als kinderen zeker verliefd op hun kamer zal maken. Bovendien is het heel gemakkelijk te maken, want ze zijn gemaakt met slierten die bedekt zijn met garen van verschillende tinten.

Materialen

 • Gevlochten touw van nylon en polyester
 • 7 bollen gekleurd garen
 • Bloemendraad
 • Schaar
 • Afplakband
 • Plakband
 • Bindgaren
 • 1 paperclip
Ideeën om wandkleden te maken om de kamer van je kinderen te versieren
Als je kinderen van kleur, fantasie en illusie houden, probeer dan zeker de wandversiering die we aanraden.

Stap-voor-stap instructies

 1. Om dit wandkleed te beginnen, gebruik je het touw om de regenboogvorm te maken. Daartoe moet je het over zichzelf vouwen tot je de zeven bogen krijgt.
 2. Knip dan de verbindingspunten van het touwtje af om de bogen zelfstandig te maken en plaats een stukje afplaktape aan het uiteinde van elk touwtje. Dit is om te voorkomen dat het garen ontrafelt.
 3. Leg het draad om elke boog en zet het vast met plakband. Zo blijft hij in vorm en blijft de regenboog steviger op zijn plaats.
 4. Als dit gedaan is, neem je een bol garen en omwikkel je elke boog met een andere kleur, tot aan de plaats waar je het afplaktape hebt aangebracht.
 5. Maak een knoop zodat het niet losraakt en verwijder het plakband om een deel van het koord te ontrafelen.
 6. Om af te werken lijm je de bogen aan elkaar en bevestig je een clip aan de achterkant van de regenboog om hem aan de muur te hangen.

2. Wandkleed van wol

Zoals in een studie (Spaanse link) van de Technische Universiteit van Ambato staat, is er voor kinderen, om liefde voor de natuur en respect voor het milieu te ontwikkelen, niets beters dan knutselen en decoreren met organische materialen.

In die zin zijn wollen wandkleden de perfecte bondgenoten voor die lege en saaie muren die je niet weet hoe je ze moet versieren. Je zult er geen twee vinden die op elkaar lijken, want ze zijn handgemaakt.

 • Om ze te maken hoef je alleen maar een soort collage te maken door verschillende ballen, wollen pompons en een willekeurige stof van dit materiaal aan elkaar te plakken.
 • Verwerk er dan een paar touwtjes in om ze aan de muur te verankeren en….  je bent klaar om het op te hangen!

3. Papieren slingers

Misschien heb je al papieren slingers gemaakt om de huiskamer te versieren voor verjaardagsfeestjes of andere bijzondere vieringen. In navolging van dit idee stellen we voor hetzelfde materiaal te gebruiken om wandkleden te maken die ideaal zijn om de kamers van je kinderen te versieren.

Materialen

 • Een lijst om het wandkleed in op te hangen
 • Karton of papier in verschillende tinten blauw (van donkerder naar lichter) en paars
 • Een schaar
 • Een kleine nietmachine
 • Een liniaal
 • Een potlood

Stap-voor-stap instructies

 1. Teken en knip om te beginnen stroken van dezelfde grootte uit op de verschillende gekleurde papieren.
 2. Maak het eerste rondje met het papier en een nietmachine. Als je dat hebt, voeg je vier cirkels van elke kleur samen tot je een centrale serpentine hebt.
 3. Begin van daaruit de twee kettingen te maken die aan de zijkanten komen.
 4. Herhaal dezelfde bewerking met de rest (verwijder steeds de laatste gekleurde cirkel om een wimpelvorm over te houden) en plaats die op de muur.

4. Verf een wandkleed

Dit knutselwerkje combineert verf met wollen details, een materiaal dat warmte geeft aan de afwerking en de versiering een meer zelfgemaakte stijl geeft. Wat vind je ervan om er een te maken voor de kamer van je kinderen?

Materialen

 • Triplex platen van de afmetingen die je het wandkleed wilt hebben
 • Verf
 • Verfkwasten
 • Boor
 • Gekleurde wol

Stap-voor-stap instructies

 1. Boor om te beginnen twee gaten in het bovenste deel van de plank om het wandkleed in op te hangen.
 2. Maak in het onderste deel vijf gaten om de wol versiering in te doen.
 3. Als je die hebt, verf je het triplex met je favoriete kleuren en laat je het drogen.
 4. Maak pompons met het gekleurde garen en leg er een stuk garen op om het wandkleed aan de muur te hangen.
 5. Lijm de stof, goed uitgespannen, op de houten frames. Bind tenslotte een touwtje aan beide uiteinden van de bovenste strook om het aan de muur te hangen.
Een kind is aan het schilderen
Nodig je kinderen uit om de kunstenaars te zijn van hun eigen decoratieve wandkleden.

Word verliefd op deze ideeën voor wandkleden om je kinderkamer te decoreren

Zoals verschillende onderzoekers van de Universiteit van Boras (Engelse link) hebben bevestigd, zijn  wandkleden momenteel in de mode. Bovendien zijn we er dol op omdat elk stuk uniek en bijzonder is, omdat het naar de smaak van de kleine koning of koningin van het huis kan worden aangepast.

We hopen dat je deze ideeën voor het maken van wandkleden om de kamer van je kinderen te decoreren inspirerend vond en dat je aangemoedigd wordt om ze in praktijk te brengen terwijl je geniet van de tijd met je gezin. En, welke trok je aandacht het meest? Laat het ons weten in de reacties!


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Gordillo Mendoza MA. El uso de técnicas de emprendimiento tecnológico en la elaboración de manualidades con material reciclable para desarrollar una cultura de protección al medio ambiente, en los estudiantes del Cuarto y Quinto año de Educación Básica de la escuela particular mixta “Paulo Freire” de la ciudad de Ambato. 2012.
 • Landin H, Vallgårda A, Worbin L. A wall hanging as an organic interface. En: OUI’11: Second International Workshop on Organic User Interfaces, TEI 2011, Funchal, Madeira, Portugal. 2011.
 • María .M. Decorar con tapices de lana las habitaciones infantiles. ~ The Little Club. Decoración infantil para bebés y niños [Internet]. Thelittleclub.es. 2017 [citado 27 de octubre de 2021]. Disponible en: https://www.thelittleclub.es/decorar-con-tapices-de-lana-las-habitaciones-infantiles/
 • Sarmiento C. Tapices de pared: +20 Ideas para decorar una habitación infantil [Internet]. Com.ar. 2020 [citado 27 de octubre de 2021]. Disponible en: https://www.somosmamas.com.ar/decoracion/tapices-de-pared/
 • Sonia. 5 Tapices DIY para decorar la habitación de los niños [Internet]. Elmundo.es. [citado 27 de octubre de 2021]. Disponible en: https://saposyprincesas.elmundo.es/ocio-en-casa/manualidades-para-ninos/tapices-para-habitaciones-infantiles/

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.