3 Zeer voedzame recepten met aardbeien voor kinderen

Recepten met aardbeien voor kinderen zijn uitstekend als het de bedoeling is de aanwezigheid van fruit in hun dieet te vergroten. Blijf lezen!
3 Zeer voedzame recepten met aardbeien voor kinderen

Laatste update: 10 april, 2022

Recepten met aardbeien voor kinderen zijn een uitstekende optie om kwaliteitsvitaminen en antioxidanten in hun dieet op te nemen. Deze elementen dragen bij tot het behoud van een goede gezondheid door de jaren heen, want ze garanderen de efficiëntie van veel fysiologische processen in het lichaam.

Om het meeste uit aardbeien te halen, kun je ze natuurlijk het beste consumeren als ze in het seizoen zijn, dat wil zeggen in de lenteperiode. In die tijd vertonen ze de beste organoleptische en voedingskenmerken, waardoor er veel meer van genoten kan worden.

Heb je zin om een voortreffelijk gerecht te bereiden dat zoet en verfrissend is? Kijk dan eens naar de volgende recepten met aardbeien voor kinderen!

1. Aardbeien- en kokosmousse

Zeer voedzame recepten met aardbeien voor kinderen
Aardbeienmousse is een eenvoudig, snel en heel verfrissend dessert. Het is ideaal voor de warme seizoenen van het jaar.

We beginnen met een optie die opvalt door zijn toevoer van vitamine C. Deze voedingsstof is van cruciaal belang om het immuunsysteem goed te laten functioneren, volgens een studie gepubliceerd in Nutrients (Engelse link).

De regelmatige inname ervan draagt niet alleen bij tot vermindering van het risico op het ontstaan van infecties van de luchtwegen, maar ook tot een betere beheersing van de symptomen die deze kunnen veroorzaken.

Ingrediënten

 • 1 ¼ kopje aardbeien
 • 4 eiwitten
 • 1 eetlepel kokosolie
 • 1 snufje zout
 • een beetje kaneel
 • 1/2 eetlepel agar-agar verdund in water
 • 3 eetlepels honing

We moeten opmerken dat men de consumptie van honing afraadt bij kinderen jonger dan een jaar. Dit wegens het risico van infantiel botulisme.

Stap-voor-stap instructies

Je moet beginnen met de aardbeien te wassen, ze dan te prakken en te mengen met honing, kaneel en kokosolie. Er moet een homogeen resultaat ontstaan, dat je vervolgens door een fijne zeef haalt.

Verwarm tegelijk een beetje water in een steelpan en voeg de agar-agar toe tot het dik wordt.

Klop verder de eiwitten tot ze stijf zijn. Meng dan ook de agar-agar, maar beetje bij beetje.

Voeg tot slot een snufje zout toe. Meng op dit punt de aardbeien en het eiwit voorzichtig en met behulp van een spatel. Laat het resultaat dan een half uur rusten in de koelkast en klaar is Kees!

Om te serveren kun je nog wat geraspte kokos aan het gerecht toevoegen.

2. Bonbons van aardbeien

Bij deze bonbons worden behalve de antioxidanten van de aardbei ook die van de cacao benut. Van dit laatste ingrediënt is aangetoond (Engelse link) dat het de bloeddruk helpt beheersen, wat op middellange termijn heel positief is voor de gezondheid. Natuurlijk moet je altijd een chocoladesoort kiezen met een laag suikergehalte en een hoog cacaogehalte.

Ingrediënten voor dit recept met aardbeien

 • 2 kopjes aardbeien
 • 100 gram chocolade om te smelten (met 70% cacao)
 • een half kopje vloeibare room
 • 1 eetlepel boter
 • ¼ kopje suiker

Stap-voor-stap instructies

Hak allereerst de chocolade fijn en doe dit met vloeibare room in een steelpan. Verwarm vervolgens au bain-marie en roer beetje bij beetje met een spatel, tot alles helemaal gesmolten is.

Als een glad en homogeen resultaat verkregen is, voeg je de boter en suiker toe. Blijf mengen.

Nu is de tijd gekomen om de aardbeien te wassen, maar zonder de groene blaadjes te verwijderen. Als de chocolade warm is, doop je de aardbeien in de steelpan om ze te bedekken, zonder de steeltjes onder te dompelen. Prik er dan met een stokje in en laat ze in de koelkast drogen tot de chocolade is afgekoeld en hard geworden.

Aardbeien in chocolade gedoopt
Cacao en aardbeien zijn voedingsmiddelen die opvallen door hun antioxiderende eigenschappen. Bovendien zijn ze lekker en eten de kleintjes in huis dit graag.

3. Carpacio van aardbeien en kiwi

Dit recept is een uitstekend dessert, vooral voor warme dagen, want het is erg verfrissend. Het kan ook een aanzienlijke hoeveelheid vitaminen, antioxidanten en mineralen leveren, waardoor het heel gezond is om op elk moment van het leven in te nemen.

Ingrediënten

 • 4 kiwi’s
 • 1 pond aardbeien
 • 2 bakjes natuurlijke yoghurt
 • poedersuiker

Stap-voor-stap instructies

Je moet beginnen met het goed wassen van de aardbeien en het schillen van de kiwi’s. Snijd de vruchten dan in plakjes en giet de natuurlijke yoghurt op een plat bord.

Rest je alleen nog de plakjes fruit over het oppervlak van de yoghurt te verdelen en ze tot slot met poedersuiker te bestrooien om van het heerlijke resultaat te genieten.

Bereid eenvoudige recepten met aardbeien voor kinderen

Zoals je gezien hebt, is het heel eenvoudig om verschillende recepten met zeer voedzame aardbeien voor kinderen te bereiden. Ze leveren vitamine C en antioxidanten, sleutelelementen om de werking van het afweersysteem te verbeteren en veroudering van het lichaam tegen te gaan. De consumptie ervan moet daarom regelmatig gebeuren, bij voorkeur in het voorjaar.

Bedenk tot slot dat als het de bedoeling is je gezondheid te verbeteren, alleen goed eten niet voldoende is. Ook andere goede leefgewoonten moeten worden bevorderd, zoals regelmatige lichaamsbeweging en een goede nachtrust.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.