6 Ideeën voor heerlijke snelle hapjes

Vaak als ouders na een lange dag op het werk thuiskomen, is koken het laatste waar ze zin in hebben. Maar wat gebeurt er als onverwachte gasten verschijnen en we moeten improviseren? Vandaag bieden we 6 ideeën voor heerlijke snelle hapjes die gemakkelijk te maken zijn en zeker in de smaak zullen vallen.
6 Ideeën voor heerlijke snelle hapjes

Laatste update: 28 januari, 2021

Hieronder vind je verschillende ideeën voor heerlijke snelle hapjes om je kooktijd tot een minimum te beperken.

 • Kom je vaak te moe thuis van je werk om te willen koken?
 • Of heb je vrienden en familie die onaangekondigd langs komen voor het avondeten?
 • Zorgt het drukke schema van je gezin er misschien voor dat je geen tijd hebt voor uitgebreide maaltijden?

Als het antwoord op één van deze vragen ja is, mis dan dit artikel van vandaag niet!

6 ideeën voor heerlijke snelle hapjes

1. Sandwiches

Wanneer we het hebben over snelle hapjes, is het eerste dat vaak in ons opkomt broodjes. Boterhammen kunnen op elk moment van de dag levens redden: een brunch halverwege de ochtend, een maaltijd onderweg, een middagsnack of een lichte avondmaaltijd als je niet zo veel honger hebt.

Het feit dat sandwiches zo gemakkelijk te maken zijn, maakt hen tot een van onze ideeën voor een snelle hap. Het enige wat je nodig hebt is gesneden brood en dan iets om tussen de sneetjes te leggen. De vulling kan zo ongeveer alles zijn.

Sommige sandwiches zijn gemakkelijk te maken, zoals die met vleeswaren of paté. Maar ze kunnen ook uitgebreider zijn. Hier zijn enkele suggesties voor snelle, gemakkelijke en heerlijke opties om te proberen:

 • Tomaat en pesto
 • Bladgroenten, eieren en kaas
 • Zalm
 • Aubergine en kaas
 • Krab en kaas

Zoals je kunt zien, zijn er veel opties om uit te kiezen en het duurt slechts een paar minuten om ze voor te bereiden en te serveren.

2. Open belegde broodjes

Een ander idee is om open belegde broodjes te maken. Hiervoor heb je gewoon een boterham en een soort vlees of vis nodig om er bovenop te leggen. Om smaak toe te voegen en ook om te zorgen dat het vlees of de vis niet te droog wordt, kun je daarna salsa, slasaus of mayonaise eraan toevoegen.

Als je de juiste ingrediënten bij de hand hebt, zou het bereiden van een open belegd broodje hooguit een paar minuten duren. Met een minimale investering van tijd en moeite ben je klaar om een ​​smakelijke maaltijd te serveren.

Als alternatief kun je een rond stuk brood of broodje gebruiken waarvan het midden is uitgehold. Je kunt het brood vullen met dezelfde ingrediënten als hierboven genoemd. Dit is een geweldige manier om een ​​snelle en eenvoudige maaltijd samen te stellen.

Tonijn sandwich

Ten slotte is een derde optie voor traditionele open belegde broodjes om de broodjes en verschillende sauzen en dressings op tafel te zetten. Op die manier kunnen gasten hun eigen open sandwiches samenstellen. Van keuken tot tafel in 2 minuten!

3. Tomaat en halfzachte kaas

Om dit aperitief samen te stellen, heb je nodig:

 • Dunne plakjes tomaten.
 • Halfzachte kaas (zoals mozzarella) in plakjes gesneden.
 • Stokbrood gesneden in plakken.
 • Extra vierge olijfolie (optioneel).

Als je al deze ingrediënten bij de hand hebt, hoef je alleen de kaas en tomaat op het stokbrood te leggen. Zet de olijfolie op tafel zodat gasten kunnen kiezen om deze wel of niet toe te voegen.

4. Dadels en spek

Een ander idee voor snelle hapjes is om kebabs met dadels en ontbijtspek samen te stellen. Welke methode je ook kiest om je kebab te koken, het kost maar een paar minuten om je voor te bereiden.

Alles wat je nodig hebt wat ingrediënten betreft zijn lapjes ontbijtspek en ontpitte dadels. Rol elke dadel op in een lapje spek en prik vervolgens de rolletjes met een tandenstoker om te voorkomen dat ze uit elkaar vallen.

Als je rolletjes klaar zijn, kun je ze bakken in een pan of – om te voorkomen dat het te vet wordt – in een oven of magnetron plaatsten.

5. Wraps zijn heel populair onder de snelle hapjes

In deze drukke tijden worden wraps steeds meer een snelle hap. Daarom kun je deze optie gebruiken als snel voorgerecht tijdens het avondeten, of ze zelfs als diner zelf serveren wanneer je geen zin hebt om tijd door te brengen voor een heet gasstel.

Je hebt een stapel tortilla’s nodig om je ingrediënten in te pakken – dit kunnen tarwetortilla’s of maïstortilla’s zijn. De rest van de ingrediënten kun je zelf kiezen, afhankelijk van je smaak, of wat je ook maar in de keuken hebt. Speklapjes, vleeswaren, kip, gesauteerde groenten

De opties zijn eindeloos als het gaat om het maken van wraps. Als je niet voor één optie kunt kiezen, kun je verschillende wraps maken en in kleine porties snijden zodat gasten kunnen mixen en matchen.

Veelzijdige wraps

6. Spiesjes als snelle hapjes

Spiesjes zijn een ander geweldig idee wanneer je een snelle hap moet bereiden. Nogmaals, je kunt alle ingrediënten gebruiken die je wilt, waaronder een verscheidenheid aan kaas, kip met stukjes groente, garnalen met courgette, enz.

Kies en combineer ingrediënten volgens je eigen smaak en die van je gasten. Prik vervolgens kleine porties van elk ingrediënt door met een lange spies en je hebt je aperitief in een handomdraai klaar.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.