8 zinnen om met liefde je kinderen op te voeden

Positieve bekrachtiging sluit elk type agressief vocabulaire, gedrag of relatie uit.
8 zinnen om met liefde je kinderen op te voeden
María Alejandra Castro Arbeláez

Geschreven en geverifieerd door de psycholoog María Alejandra Castro Arbeláez.

Laatste update: 21 december, 2018

Genegenheid is een integraal en fundamenteel onderdeel van het op een gezonde en positieve manier onderwijzen van je kinderen. Het herkennen van hun inspanningen en prestaties elke dag is een belangrijk onderdeel van het motiveren van hun fysieke, intellectuele en emotionele ontwikkeling. Je kind opvoeden met liefde is de sleutel.

Daarom willen we het vandaag hebben over de voordelen van het opvoeden van je kind met liefde en het dagelijks gebruiken van positieve stimulatie.

Opvoeden met liefde: het belang van positieve stimulans

Het opvoeden van een kind is een mooie taak, maar het heeft ook zijn uitdagingen. Een ouder of opvoeder zijn vereist namelijk geduld, toewijding en vaardigheid.

Door middel van versterkende technieken correct te gebruiken, kunnen we het leren van onze kleintjes stimuleren. Positieve stimulatie kan dagelijks worden toegepast om de opvoeding van ons kind te optimaliseren.

We hebben het niet alleen over academische en educatieve kennis. Het is ook effectief voor het stimuleren van dagelijkse gewoonten met betrekking tot hygiëne en deelname aan huishoudelijke taken.

Het concept is gebaseerd op het belonen, complimenteren en herkennen van positieve houdingen, gedachten en gedragingenHet stelt het kind in staat om bekende culturele en sociale codes te assimileren. Het stimuleert ook de creativiteit en de wil om te leren en versterkt het zelfvertrouwen.

Liefde is de beste positieve stimulatie

Positieve stimulatie hoeft niet noodzakelijk een stuk speelgoed, snoep of een ander materieel goed te zijn. In feite zijn genegenheid, vriendelijke woorden en liefdevolle gebaren de beste beloningen voor kinderen. Vooral als ze van ouders, familieleden en leraren komen.

Aan de andere kant zijn fysiek en emotioneel misbruik altijd contraproductief voor de opvoeding van een kind. Kinderen die worden blootgesteld aan gewelddadige omgevingen ontwikkelen bijvoorbeeld:

Het behouden van de fysieke, intellectuele en emotionele integriteit van onze kleintjes is een onmisbaar onderdeel van het opleiden van hen met liefde en waarden.

Opvoeden met liefde en het belang van positieve stimulans

8 beste zinnen voor het met liefde opvoeden van je kinderen

We moeten in de eerste plaats begrijpen dat kinderen leren door naar ons te kijken. Dat wil zeggen, ze construeren hun eigen persoonlijkheid. Dus ze baseren hun gedrag op de voorbeelden die ze vinden bij hun ouders en andere volwassenen in hun omgeving.

Veel kinderen worden op een disfunctionele manier opgevoed – zonder affectie, zonder waarden. En dat schept een enorme leegte in hen die moeilijk te overwinnen is, zelfs in hun volwassen leven.

Daarom is het belangrijk dat je het voorbeeld laat zien van wat je verwacht van je eigen kind, kleinkind, nichtje, neefje of student.

Een goed idee is om regelmatig de beste zinnen te zeggen om je kinderen met liefde op te voeden.

Gezond samenleven voor het hele gezin omvat het stimuleren van hun leren.

Ik hou van je

Dit is de eenvoudigste en meest waarheidsgetrouwe liefdesverklaring die een kind kan ontvangen. Het helpt ouders ook te herinneren aan het belang van oprecht zijn over hun eigen gevoelens.

Jij bent zo mooi

Een kind moet zeker zijn van zijn of haar fysieke uiterlijk om een ​​gezonde ontwikkeling te hebben en geen complexen te creëren.

Je kinderen daarom dagelijks complimenteren en je zonen en dochters motiveren om voor zichzelf te zorgen zijn uitstekende manieren om hun zelfvertrouwen te versterken.

Ik vertrouw op je

Kinderen die bang zijn hun ouders teleur te stellen of die faalangst hebben, zijn onzeker. Hieruit volgt dat ze meestal leerproblemen hebben en ze hebben problemen met sociale contacten.

Het is erg belangrijk dat onze kinderen onze steun en vertrouwen hebben. De bedoeling is dat ze zichzelf kunnen uiten en nieuwe ervaringen kunnen ontdekken.

Hoe is het gegaan?

Door interesse en empathie te tonen voelt je kind zich gelijkwaardig. Daardoor nodigt het je kind uit om deel te nemen en te delen in de familiekring.

8 beste zinnen voor het met liefde opvoeden van je kinderen

Ik hou ervan om bij jou te zijn

Houd tijd vrij om met je kind door te brengen en geniet van zijn of haar gezelschap. Dit is een essentieel onderdeel van een gezond gezinsleven. En het is natuurlijk ook van groot belang je kinderen gewoon te vertellen hoeveel je ze waardeert.

Laten we samen eten maken

Het geleidelijk betrekken van je kind bij huishoudelijke taken is onderdeel van het opvoeden van je kind. Zoals gezegd met liefde en positieve waarden. Daardoor zal je kind leren hoe te delen en verantwoordelijkheid te nemen.

Je kind zal ook leren dat teamwerk de beste resultaten oplevert. Om nog maar te zwijgen over de geweldige kans om je kinderen te leren over eten en gezond eten.

Laten we samen onze tandenpoetsen

We hebben al het belang gezien van het motiveren van gezonde gewoonten zoals persoonlijke hygiëne en het deelnemen aan huishoudelijke taken. Een goede manier om een ​​kind te leren zijn of haar tanden correct te poetsen, is door tegelijkertijd je tanden te poetsen.

Alsjeblieft en dank je wel

Woorden en gebaren die te maken hebben met goede manieren en respectvol gedrag moeten in huis worden geleerd. Daarom moeten ze aanwezig zijn in het dagelijkse leven van onze kinderen en we moeten ze het goede voorbeeld geven.

Het is belangrijk om niet te vergeten dat we de weerspiegeling zijn van onze kinderen, kleinkinderen en studenten.

Je kinderen opvoeden met liefde betekent niet dat je een soort van regime moet instellen om genegenheid te tonen. Integendeel, het betekent eerder dat we de eerdergenoemde uitdrukkingen en houdingen in ons dagelijks leven opnemen.

Het is belangrijk dat we elke dag het beste van onszelf aan onze kinderen geven. Spontaniteit is tenslotte het magische ingrediënt om onze kinderen met liefde op te voeden.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.