Moeders houden van hun kinderen meer dan van zichzelf

Moeders houden van hun kinderen meer dan van zichzelf
Elena Sanz Martín

Beoordeeld en goedgekeurd door de psycholoog Elena Sanz Martín.

Geschreven door Indira Ramírez Terán

Laatste update: 22 december, 2022

We willen je de volgende vraag stellen. Denk je dat moeders meer houden van hun baby’s dan van zichzelf? Wordt onvoorwaardelijke liefde altijd weerspiegeld in moeders?

Hoe komt het dat de liefde die een moeder voor haar kind voelt uitgroeit tot iets groters dan haarzelf? En tenslotte, hoe creëren ze nieuwe, gezonde, gelukkige en mooie levens?

Wij bij JeBentMama nodigen je uit om over deze vragen na te denken. We willen altijd graag weten wat jullie mening is hierover.

De band tussen moeder en kind, enkele uitzonderingen daargelaten, is meestal het absolute voorbeeld van onvoorwaardelijke liefde. Een moeder zal altijd prioriteit geven aan het welzijn van haar kind dan aan haar eigen welzijn.

Het kind verbleef 9 maanden in haar baarmoeder, ze biedt beschutting vanaf de eerste seconde van de bevruchting en ze wacht op de komst van haar kind als geen ander.

Moeders zijn altijd de hoofdrolspelers en getuigen geweest bij de fysieke evolutie en de persoonlijkheidsontwikkeling van hun kinderen.

Het leven geven aan een pasgeborene is een daad van geloof in de toekomst. Een toewijding die als een andere grote waarheid het sublieme gevoel van moeder zijn weerspiegelt.

Vanaf het moment van de bevalling zal je hart onvermijdelijk buiten jezelf verblijven. Het is daarom waar dat moeders meer houden van hun baby’s dan van zichzelf.

Moeder en kind houden van elkaar

We moeten echter in gedachten houden dat moeder zijn een van de vele rollen is die we in de maatschappij moeten spelen. Naast moeder zijn we ook:

We mogen niet vergeten om ook voor onszelf te zorgen. Dus hou van je baby met heel je hart, maar vergeet het volgende niet: als je niet genoeg van jezelf houdt, zul je niet in staat zijn om volledig te houden van anderen, zelfs niet van je eigen kinderen.

Houden van is…

Welzijn

Dit is een kernwoord. De relatie tussen moeder en kind moet op een gezonde basis worden opgebouwd. Het is egoïstisch om te denken dat onze kinderen ‘ons toebehoren’.

Dit leidt er alleen maar toe dat sommige moeders verbitterd en verdrietig worden. Kinderen zijn onafhankelijke individuen, geen verlengingen of objecten.

Autonomie en vrijheid

De meeste moeders willen dat hun kinderen autonoom worden. Ze willen dat hun kinderen opgroeien tot onafhankelijke mannen en vrouwen.

Dit kan alleen worden bereikt als de moeder liefde geeft die niet onderdrukt. Ze moet liefde geven die haar kinderen in staat stelt om hun eigen persoonlijkheid volledig te ontwikkelen zonder oordelen.

Wees een voorbeeld van liefde

Kinderen kopiëren en reproduceren het gedrag van hun ouders graag. Wij zijn hun eerste en belangrijkste rolmodellen.

Daarom zal een succesvolle moeder die zelfvertrouwen, gezond zelfrespect en liefde voor zichzelf uitstraalt de beste weerspiegeling zijn van de liefde die ze in de toekomt in haar kinderen wil zien.

De liefde van een moeder

Gezonde en gelukkige moeder

Je kind met je hele wezen liefhebben betekent niet dat je jezelf moet opofferen of in de steek moet laten.

Integendeel, de gezonde harmonie tussen jouw behoeften en die van je kind is belangrijk. De harmonie voorkomt dat de veeleisende rol van supermoeder te overweldigend en stressvol wordt.

Respect

De liefde die jij hebt voor je kind en de liefde die je kind heeft voor jou moet gebaseerd zijn op respect.

Leer je kind wat het betekent lief te hebben met verantwoordelijkheidsgevoel en respect voor anderen. Leer ze over grenzen en over personen met autoriteit (ouders) die altijd moeten worden gerespecteerd. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.