Mam, dit is wat ik echt van je wil leren

Mam, dit is wat ik echt van je wil leren
María Alejandra Castro Arbeláez

Beoordeeld en goedgekeurd door de psycholoog María Alejandra Castro Arbeláez.

Laatste update: 22 december, 2022

Mama, ik wil je uit het diepst van mijn hart bedanken voor alles wat je voor me doet. Je maakt je zorgen over mijn toekomst en daarom ben je zo betrokken bij mijn studie. En je investeert geld in bijlessen die me de best mogelijke kansen bieden. Maar dit is niet het moment om je zorgen te maken over de concurrentie op de arbeidsmarkt. Dat heeft niets te maken met wat ik echt van je wil leren.

Zonder twijfel, ben je de beste moeder die ik me maar kan wensen. Ik ben zo dankbaar dat ik de beste moeder op aarde heb gekregen. Er is echter iets dat je moet onthouden. Mijn jeugd zal niet eeuwig duren. Het is een vluchtig moment dat zo uniek en zo bijzonder is. En als het eenmaal voorbij is, is er geen weg meer terug.

In sommige opzichten voel ik me soms een beetje onder druk gezet. Soms lijkt het alsof je teveel de nadruk legt op academisch leren. Dus laat me alsjeblieft een onderscheid maken. Academici zijn niet het enige dat ertoe doet als het gaat om mijn opleiding en ontwikkeling.

Wees alsjeblieft niet beledigd. Ik wil je namelijk gewoon laten weten wat ik voel en denk over mijn voorbereiding. In mijn bescheiden opinie, zie je het belangrijkste deel van mijn opvoeding over het hoofd. Natuurlijk moet je nadenken over mijn toekomst, maar vergeet daarbij niet mijn heden.

Wat ik echt wil weten, kan alleen aan jouw zijde worden geleerd!

Tekening moeder en baby

Mama, er is zoveel dat ik van je wil leren. En het mooiste is dat ik het allemaal aan jouw zijde kan waarderen. Ik hoef alleen maar tijd met je door te brengen, je acties te observeren en de keuzes die je elke dag maakt. Je bent het beste voorbeeld dat ik kan volgen: mijn grootste rolmodel.

Ik wil gewoon leren hoe ik een goed persoon kan zijn. Ik hoop dat ik in de toekomst iemand zal zijn die attent, genereus en medelevend is. Net als jij, mama. Dat is mijn hartenwens. Ik wil hetzelfde verantwoordelijkheidsgevoel en je oprechtheid hebben om elke gebeurtenis in mijn leven onder ogen te zien.

Mam, je bent onafhankelijk, ondernemend, onafhankelijk en gelukkig. Je bent de meest magische, briljante persoon die ik ooit heb ontmoet. En ik wil net zoals jij zijn. Ik droom ervan jouw positieve en innovatieve geest te hebben. Ik wil het optimisme erven waarmee je de uitdagingen van het leven aangaat.

Op dezelfde wijze bewonder ik je geduld, doorzettingsvermogen, volharding en vasthoudendheid. Ik wil diezelfde kwaliteiten. Het maakt niet uit wat het leven mijn kant op gooit. Waar het om gaat, is mijn nobele ziel en een goed hart. En dat zijn dingen die niet op school kunnen worden geleerd. Alleen jij kunt me die nalatenschap geven. En je doet het elke dag, zonder het zelfs maar te weten.

Vastberadenheid. Dat is het woord! Het vermogen om mijn passies te omarmen en achter mijn dromen aan te gaan, zelfs als ze gek of onmogelijk lijken. Net zoals jij altijd zegt: “We verdienen het om onze wensen uit te laten komen.” Je leert me te geloven dat ik prachtige wonderen verdien en ik weet dat ik ze ga meemaken.

Wat ik van je wil leren, wordt niet in de klas onderwezen

Wat ik wil leren, wordt niet onderwezen in scholen of onderwijsinstellingen. Het zijn echter dingen die ik alleen thuis kan leren. En dit soort onderwijs is gratis. Het vindt plaats in ons dagelijks leven, vlak voor ons neus. We merken niet eens dat het gebeurt. Het is spontaan. Het is natuurlijk.

Meisje vliegt met bladeren

Wat ik echt van je wil leren mama

Mam, het enige dat ik wil leren, is gelukkig zijn. Dat is het pad dat ik moet volgen om een ​​goede toekomst te hebben. Dat betekent natuurlijk niet dat academische opleidingen niet belangrijk zijn. Ik weet dat mijn opleiding erg belangrijk is. Maar geloof me, geluk is mijn lot. En mijn jeugd is het pad om het te vinden.

Ik wil dat je me leert ontspannen, om kalm te zijn. Alleen dan zal ik in staat zijn om langs de valleien van het leven te gaan met dezelfde stijl en gratie zoals jij. Ik wil leren om weer rechtop te staan ​​en vechten tegen elke klap die het leven uitdeelt. Ik wil leren van mijn fouten en het opnieuw proberen, zonder dat angst het overneemt.

Je bent de beste leraar om me te helpen de kunst van dankbaarheid te leren. En daarom wil ik je mijn oneindige dankbaarheid geven voor je inzet, je opoffering en je toewijding. Je doet het allemaal in de naam van het moederschap.

Door jouw voorbeeld leer je me dat ik altijd verder kan. Je laat me zien dat ik altijd alles moet geven in de naam de van liefde – onvoorwaardelijke en onzelfzuchtige liefde.

Mam, de beste erfenis die je me kunt nalaten, kan niet met geld worden gekocht. De grootste investering die we kunnen maken is de tijd samen doorbrengen.

Wat ik van je wil leren heeft niets te maken met Engels, aardrijkskunde of scheikunde. Ik wil gewoon een goed persoon worden. Gewoon compleet zijn. Ik wil gelukkig zijn.  Wellicht ook interessant voor jou

Lieve mama, een brief van je baby die je ‘s nachts wakker maakt
Je bent mama
Lees het op Je bent mama
Lieve mama, een brief van je baby die je ‘s nachts wakker maakt

Lieve mama, ik weet dat sinds de dag dat ik kwam je nachten veel zijn veranderd. Elk van hen is moeilijker geworden dan het voorgaande. Ik begrijp ...  • Bowlby, J. (1986). Vínculos afectivos: formación, desarrollo y pérdida. Madrid: Morata.
  • Bowlby, J. (1995). Teoría del apego. Lebovici, Weil-HalpernF.
  • Garrido-Rojas, L. (2006). Apego, emoción y regulación emocional. Implicaciones para la salud. Revista latinoamericana de psicología, 38(3), 493-507. https://www.redalyc.org/pdf/805/80538304.pdf
  • Marrone, M., Diamond, N., Juri, L., & Bleichmar, H. (2001). La teoría del apego: un enfoque actual. Madrid: Psimática.
  • Moneta, M. (2003). El Apego. Aspectos clínicos y psicobiológicos de la díada madre-hijo. Santiago: Cuatro Vientos.

De inhoud van Je Bent Mama is uitsluitend bedoeld voor educatieve en informatieve doeleinden. Deze informatie vervangt op geen enkel moment de diagnose, het advies of de behandeling van een professional. Bij twijfel kun je het beste een betrouwbare specialist raadplegen.