12 Zinnen over de waarde van familie

Familie is een schat die verzorgd en beschermd moet worden. Hier zijn een paar beroemde zinnen om over de waarde van familie na te denken.
12 Zinnen over de waarde van familie
Ana Couñago

Geschreven en geverifieerd door de psycholoog Ana Couñago.

Laatste update: 22 december, 2022

Familie is een schat die gekoesterd en beschermd moet worden. Hier zijn daarom een paar beroemde zinnen om je te helpen nadenken over de waarde van familie.

Baby’s worden over het algemeen in een gezin geboren, omringd door diverse mensen die bereid zijn hun leven lang voor hen te zorgen, hen te beschermen en hen onvoorwaardelijke liefde en genegenheid te geven. Dit is een heel waardevolle schat om te koesteren, vind je ook niet? In dit artikel stellen we een paar zinnen voor, zodat je kunt nadenken over het belang van familie.

Waarom is familie zo belangrijk?

Familie is een fundamentele kern in de huidige maatschappij en cultuur. Deze bestaat uit die dierbaren met wie de eerste affectieve en emotionele banden worden aangeknoopt, die gewoonlijk voor altijd blijven bestaan.

Familie is essentieel in de eerste levensjaren. Zonder familie zou het overleven van de pasgeborene namelijk onmogelijk zijn. Maar bovendien, naarmate het kind opgroeit en steeds zelfstandiger en onafhankelijker wordt, blijft de gezinskern een fundamentele pijler in zijn leven.

12 Zinnen over de waarde van familie

Ook is het belangrijk op te merken dat het gezin essentieel is voor de optimale ontwikkeling van de kleintjes. Gezinsleden fungeren namelijk als:

 • Bron van steun en stabiliteit.
 • Referenties en rolmodellen.
 • De belangrijkste opvoeders van kinderen: ze onderwijzen en brengen namelijk bepaalde waarden, gewoonten, denkwijzen, houdingen, enz. over.

“De invloed van het gezin op het proces van opvoeding en op de ontwikkeling van kinderen zal duidelijk blijken uit de verschillende evolutionaire dimensies en, op hun beurt, zullen deze kenmerken die in elk gezin verworven worden, in verband staan met externe socialiserende contexten zoals de school en de groep leeftijdgenoten”.
-Gloria López en Yuherqui Guiamaro-

Nu de belangrijke waarde van familie dus duidelijk is, is het tijd om zorgvuldig deze 12 zinnen te lezen die met dit onderwerp te maken hebben. Waar wacht je nog op?

De waarde van familie

 1. “Familie is niet alleen belangrijk. Het is alles.” Michael J. Fox.
 2. “De band die je met je echte familie verbindt is er niet een van bloed, maar van respect en vreugde in elkaars leven.” Richard Bach.
 3. “Als gezinnen sterk en stabiel zijn, zijn kinderen dat ook – en vertonen ze vervolgens een hoger niveau van welzijn en positievere resultaten.” Iain Duncan Smith.
 4. “Familie betekent dat niemand achterblijft of vergeten wordt“. David Ogden Stiers.
 5. “Gezinnen zijn het kompas dat ons leidt. Ze zijn de inspiratie om grote hoogten te bereiken, en onze troost als we af en toe wankelen.” Brad Henry.
  Een gelukkig gezin
 6. “De enige rots die ik ken die standvastig blijft, de enige instelling die ik ken die werkt, is het gezin”. Lee Lacocca.
 7. “Ik hou van mijn familieleden zoals ze zijn. Ik probeer niemand te veranderen. Er is ook genoeg voor iedereen, en we zegenen en voorspoedigen elkaar.” Louise Hay.
 8. “Het gezin is een toevluchtsoord in een harteloze wereld”. Christopher Lasch.
 9. “Op elke denkbare manier is het gezin een schakel naar ons verleden, een brug naar onze toekomst.” Alex Haley.
 10. “Je gezin en je liefde moeten gecultiveerd worden als een tuin. Tijd, inspanning en verbeelding moeten daarom voortdurend opgeroepen worden om elke relatie bloeiend en groeiend te houden.” Jim Rohn.
 11. “Een plaats hebben om naar toe te gaan – is een thuis. Ook iemand hebben om lief te hebben – is een familie. Echter, beide hebben – is een zegen”. Donna Hedges.
 12. “De kleine wereld van de kindertijd met zijn vertrouwde omgeving is een model van de grotere wereld. Hoe intenser het gezin namelijk zijn karakter op het kind heeft gestempeld, hoe meer het geneigd zal zijn zijn vroegere miniatuurwereld weer te voelen en te zien in de grotere wereld van het volwassen leven.” Carl Gustav Jung. Wellicht ook interessant voor jou
  6 films om ons over het belang van familie te leren
  Je bent mama
  Lees het op Je bent mama
  6 films om ons over het belang van familie te leren

  Films die ons aan het belang van familie herinneren, zijn een geweldige manier om tijd vrij te maken om na te denken over wat een familie voor ons ...


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.De inhoud van Je Bent Mama is uitsluitend bedoeld voor educatieve en informatieve doeleinden. Deze informatie vervangt op geen enkel moment de diagnose, het advies of de behandeling van een professional. Bij twijfel kun je het beste een betrouwbare specialist raadplegen.