De liefde tussen de ouders versterkt bij komst van baby

29 december 2018
Om een relatie te laten slagen moet je vooral voor de komst van een baby goed met elkaar blijven communiceren.

De komst van een baby hoeft niet gelijk te staan aan een crisis tussen de ouders. Integendeel, het is een periode in het leven van de geliefden die de relatie juist definieert. Het markeert een evolutie en een enorme groei in het leven van het stel. De komst van een baby versterkt de liefde tussen de ouders en trekt de familiebanden aan. 

Alles hangt echter af van de houding die de ouders aannemen. De emotionele volwassenheid van beide ouders om deze verandering  als deel van het leven aan te nemen, zonder trauma en met grote verantwoordelijkheid, heeft invloed op hoe de baby het leven van het stel zal veranderen.

De geboorte van een baby is een zegen. Maar de komst betekent ook dat er verandering plaats zal vinden in de gewoontes en routines van de ouders. Door de komst van de baby zal alle aandacht namelijk op hem gericht zijn. Hierdoor verdwijnt de relatie tussen de geliefden naar de achtergrond.

Wanneer met deze situaties niet goed wordt omgegaan, kan het zijn dat de geliefden binnen de relatie uit elkaar groeien. Lees dit artikel om de eerste dagen goed door te komen.

Hier zijn wat adviezen om de relatie met je partner te beschermen wanneer jullie samen ouders worden.

Tips om de liefde tussen de ouders te versterken voor de komst van de baby

Zwanger worden om een relatiecrisis op de lossen is totaal geen goed idee

Allereerst moeten beide partners het erover eens zijn dat de beslissing om samen kinderen te krijgen iets is wat ze samen wensen en gepland hebben. Het zou een natuurlijk aspect moeten zijn van de evolutie van het stel.

Het moet vooral een beslissing zijn die gebaseerd is op een wederzijds verlangen om de liefde en de verbintenis tussen hen te delen en te verwezenlijken. Anders zal de toekomst er namelijk heel anders uit gaan zien.

De keuze maken om zwanger te worden als een alternatief of uitweg om je relatie te redden is daarom een grote fout. Wees jezelf hier bewust van.

Samenwerken

Jullie baby is verwekt door teamwork. Dit is precies hoe de negen maanden voor de geboorte er ook uit zouden moeten zien. Voor het ouderschap zijn er namelijk twee mensen nodig.

Het is daarom belangrijk dat de moeder de vader betrekt bij het hele proces. Zij moet hem hieraan laten deelnemen. Op deze manier zullen beide ouders zonder ruzie hun rol tot aan de bevalling kunnen vervullen.

Daarnaast moet de vader zich ervan bewust zijn dat zeker in de eerste weken de moeder en het kind het belangrijkste zijn. Hen support en gezelschap bieden is van het grootste belang.

Tips om de liefde tussen de ouders te versterken voor de komst van de baby

Romantiek en seksualiteit

De luiers en de babyflesjes hoeven de erotiek en romantische diners bij kaarslicht echter niet uit het plaatje te schrappen. Integendeel, nadat iedereen gewend is aan de nieuwe routines en de baby een slaapritme heeft, zouden ouders hun voordeel kunnen doen met deze tijd samen. 

Ze kunnen weer dichter bij elkaar komen door een heerlijk dinner thuis, door samen een film te kijken of gewoon door te praten zoals ze vroeger deden. De liefde tussen de ouders zal zo weer opbloeien.

Behoud de aantrekkingskracht

De moeder is door een hormonale achterbaan gegaan en voelt zich wellicht op haar kwetsbaarst. 

Echter is het belangrijk jezelf niet te vergeten. Verzorg jezelf. Verwen jezelf. Draag er zorg voor dat je je uiterlijk niet verwaarloost. Dit is in deze fase belangrijk.

Je bent moeder, maar bovenal een vrouw, die tijd moet nemen voor haar eigen welzijn.

Maak samen wandelingen

Ouders hoeven niet samen thuis te blijven totdat hun kind de leeftijd van een jaar heeft bereikt. Integendeel, het wordt aanbevolen om erop uit te gaan. Maak bijvoorbeeld wandelingen als gezin, in het park of op het strand. Tegelijkertijd zal dit het kind prikkelen en een mooi moment voor jullie samen zijn.

De liefde tussen de ouders vastgelegd

Communicatie

Het hebben van eerlijke gesprekken is het belangrijkste om de liefde tussen de ouders te versterken. Toon actief je emoties, zonder angst en overwin samen ruzies die wellicht ontstaan. 

Houd in gedachten dat ouders geen gedachten kunnen lezen. Wanneer er niet duidelijk gecommuniceerd wordt, zal de ander nooit weten wat er dwars zit. Daarbij is humor ook erg belangrijk. Een koppel dat samen lacht zal gegarandeerd slagen.