Waarom je broer een van de belangrijkste mannen in je leven is

Waarom je broer een van de belangrijkste mannen in je leven is
María José Roldán

Geschreven en geverifieerd door de psychopedagoog María José Roldán.

Laatste update: 22 december, 2022

Als je aan je broer denkt, wat gaat er dan door je heen? Je zult waarschijnlijk beginnen na te denken over herinneringen aan je jeugd, en niet altijd aan leuke herinneringen. Of misschien herinner je je de gevechten of ruzies. 

Maar naarmate we ouder worden zijn we geneigd ons te realiseren hoe belangrijk onze broers in ons leven zijn. Wat maakt je relatie met je broer zo speciaal? Het is de moeite waard om hier even over na te denken, om hem te waarderen zoals hij verdient.

“Een broer deelt je jeugdherinneringen en je dromen over het leven als volwassene.”

– Onbekende schrijver –

Je broer wordt je held

Je broer wordt je held

Als we aan onze helden denken is de eerste persoon die in je opkomt misschien niet je broer, maar je vader. Jonge meisjes hebben de neiging hun vader te idealiseren als hun beschermers en rolmodellen.

Maar na verloop van tijd beginnen we anders te kijken naar de broer die we eerst niet konden verdragen. Wat is er voor jou veranderd om de dingen nu anders te zien en te herkennen hoe belangrijk je broer nu voor je is?

Misschien zijn het de nostalgische momenten. Beetje bij beetje beginnen we ons te herinneren hoe hij ons beschermde tegen de pester van de klas, hoe hij ons hielp met ons huiswerk of voor ons opkwam bij mama en papa.

Dit is het moment waarop je beseft hoe belangrijk je broer is en dat hij een van je naaste metgezellen is geworden in je leven.

Het belang van broers: dingen die alleen hij voor jou zal doen

Met je lachen

Je zult beseffen dat hij, naast je ouders, degene is die je gevoel voor humor het beste begrijpt. Jullie hebben dezelfde opvoeding en ervaringen gedeeld, zodat jullie samen kunnen lachen om de onvergetelijke herinneringen die jullie gemeen hebben.

Hij bewondert jou

Hoewel het misschien moeilijk te geloven is dat je broer naar jou opkijkt, zul je je realiseren dat hij dat wel doet. Hij vraagt je advies over kleren, vrienden en welke studie te volgen.

Hij zal altijd voor je opkomen

Net als toen je klein was, zal je broer altijd op je passen. Hij ziet jou immers nog steeds als het kleine zusje die hij moet beschermen.

Jullie houden contact, zelfs als jullie ver bij elkaar vandaan zijn

De tijd verstrijkt helaas en onze geliefden verhuizen om verschillende redenen soms ver hier vandaan. Maar toch zal hij er altijd voor je zijn om je te helpen en te ondersteunen. Als je hem belt zal hij altijd antwoorden.

“Broers hoeven niet noodzakelijkerwijs iets tegen elkaar te zeggen – ze kunnen in een kamer zitten en samen zijn en gewoon helemaal op hun gemak zijn met elkaar.”

– Leonardo DiCaprio –

Je broer weet alles

Volledige geheimhouding

Je zult blij zijn te ontdekken dat hoe veel jaren er ook voorbij zijn gegaan, de geheimen en het kattenkwaad van de kindertijd staan in het geheugen van je broer gegrift. Dit betekent dat je hem absoluut kunt vertrouwen.

Hij zal zijn best doen om je gelukkig te maken

Omdat hij je geweldig vindt zal hij alles voor je doen. Zijn zus heeft een doorslaggevende rol in zijn leven en hij wil je gelukkig zien.

Hij heeft een zesde zintuig wat betreft je partners

Als het gaat om het kiezen van een levenspartner zal je broer een belangrijke filter worden. Niemand zal goed genoeg zijn voor zijn zus, omdat hij alles over je weet. Je zult erachter komen dat hij bijna altijd gelijk heeft.

Hij zal je tekortkomingen over het hoofd zien

Je zult je realiseren dat je broer altijd van je zal houden, ondanks je fouten. Hij zal in staat zijn deze over het hoofd te zien. In zijn ogen zul je altijd bijna perfect zijn, zelfs als je moeilijke tijden doormaakt.

Je nummer één fan

Waarden zoals respect en genegenheid komen niet alleen van onze ouders, zoals we vaak denken, maar ook van onze broers en zussen, met wie we zoveel unieke momenten delen.

Als je aan je broer denkt is wat je ziet één van de belangrijkste mensen in je leven. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.