Stamcellen in melktanden

· 28 mei 2018

Wist je dat er stamcellen in melktanden zitten? Het is waar!  Tandheelkunde is totaal veranderd door deze recente ontdekking.

Zeer weinig mensen weten dat naast de navelstreng en beenmerg, ook de melktanden rijk zijn aan stamcellen. Stamcellen die onttrokken zijn uit melktanden, zijn anders dan die uit de navelstreng worden gehaald.

Deze ontdekking werd in 2003 gedaan. Een onderzoeker van het National Institute of Health bevestigde het bestaan ​​van stamcellen in tandmerg. Dit tandmerg wordt bedekt door het tandbeen van melktanden.

De voordelen van het gebruik van stamcellen voor de behandeling van verschillende aspecten van de gezondheid van de mens zijn de laatste jaren wijdverbreid. We willen allemaal stamcellen gebruiken om weefsels te regenereren en er frisser en jonger uit te zien.

Het beste aspect van stamcellen is dat ze het vermogen hebben om zich te vermenigvuldigen en te scheiden, zodat ze andere cellen kunnen vormen die een verscheidenheid van weefsels en organen kunnen laten terug groeien.

Stamcellen in melktanden zijn verbazingwekkende cellen

De cellen die worden verkregen uit melktanden, worden mesenchymaal genoemd. Ze hebben het vermogen om talloze complete organen en andere delen van onze anatomie opnieuw te laten groeien.

Ze kunnen botten, spieren, lichaamsvet, kraakbeen, alvleesklier, hart of zelfs zenuwcellen in de hersenen opnieuw laten groeien. In die zin hebben stamcellen een ongelooflijk regeneratief potentieel.

Mesenchymcellen kunnen worden onttrokken uit de melktanden van kinderen (of uit de verstandskiezen van volwassenen) en ze kunnen bepaalde hartaandoeningen behandelen, maar ook andere aandoeningen zoals:

  • Parkinson
  • Alzheimer
  • Suikerziekte
  • Verlamming door ruggenmergletsel
  • Reproductie van bot, kraakbeen en andere weefsels
Stamcellen in melktanden

BELANGRIJK

De stamcellen in melktanden kunnen worden gebruikt om ziekten van een familielid uit de eerste of tweede graad van de patiënt te behandelen: broers en zussen, ouders, grootouders, tantes, ooms, enz.

Waar worden stamcellen bewaard?

Deze cellen (gevonden in het zachte binnengedeelte van melktanden) dienen om het levende deel van de tand te regenereren. Ze verschijnen meestal rond de leeftijd van zes maanden en vallen er op een natuurlijke wijze uit tussen de leeftijd van zes en twaalf jaar.

Deze tanden moeten bewaard worden in een gespecialiseerd laboratorium.

Als de tand er thuis of ergens anders uitvalt…

Als de tand er thuis of ergens anders buiten het kantoor van de tandarts uit valt, plaats deze dan onmiddellijk in een glas met melk en zet het in de koelkast. Wanneer je dat doet, is het zeer waarschijnlijk dat de stamcellen met succes kunnen worden gecultiveerd en geconserveerd.

De eerste 48 uur nadat de tand eruit is gevallen zijn kritiek. De tand moet namelijk binnen deze tijd worden verpakt, verzonden en ontvangen zijn door het laboratorium om met succes de cellen te kunnen isoleren.

Amerikaanse tandartsen bevelen aan om melktanden eruit te halen voordat ze eruit vallen. Ze adviseren ouders om de beslissing te nemen, de tanden op een professionele manier te bewaren, voordat ze er vanzelf uit vallen.

Behalve bij praktijken in de VS, raden veel tandartsen het echter niet aan om het melkgebit te trekken. De reden hiervoor is onder andere:

Melktanden zijn een nieuwe bron van jeugd die iedereen zo snel mogelijk en zo gemakkelijk mogelijk wil hebben. Het gebrek aan geduld in de samenleving leidt echter tot een extreem agressieve markt die probeert om voortijdig tanden uit kleintjes te halen.

Melktanden in een bewaarblikje

Bewaar de melktanden en houd de stamcellen in melktanden veilig

Als je geïnteresseerd bent in het bewaren van de melktanden van je kind voor in de toekomst, dan adviseren specialisten dit te bespreken met een stamcelbank naar keuze.

Daar bieden ze je een bio-kit met alles wat je nodig hebt, waardoor je de tand veilig op kan bergen tot je hem inlevert bij het laboratoriumpersoneel.

In feite bevatten verstandskiezen ook een grote hoeveelheid van dit type cellen, waarvan is aangetoond dat ze beschadigde hoornvliezen kunnen regenereren.

Traditioneel bewaren veel moeders over de hele wereld de melktanden van hun kinderen.

Heb je ooit een doosje met melktanden erin gezien? Misschien zie je ze in de toekomst niet meer op dezelfde manier.

Deze traditie kan aan het veranderen zijn. In plaats van de melktanden in een doosje te bewaren, kunnen moeders ze gaan bewaren bij een stamcelbank. Daar kunnen ze vervolgens worden bewaard in een laboratoria.

Ze zullen er zijn als dat nodig is. Of dat nu is voor het bestrijden van een ziekte of voor het terug laten groeien van een orgaan in het lichaam.