Een zoon hebben is als het hebben van een eeuwige prins

Als moeder van een zoon, zelfs zonder het te weten of het je voor te stellen, schenk je het leven aan de ‘perfecte vriend’, waarmee je de basis legt voor hoe een dame moet worden behandeld en hoe heren zich moeten gedragen.
Een zoon hebben is als het hebben van een eeuwige prins
María Alejandra Castro Arbeláez

Beoordeeld en goedgekeurd door de psycholoog María Alejandra Castro Arbeláez.

Laatste update: 27 december, 2022

Van jongs af aan dromen veel vrouwen ervan hun droomprins te vinden. Wat ze nooit hadden kunnen bedenken, is dat het lot hen op een dag zou belonen met het beste geschenk van het leven: die droomprins wordt werkelijkheid als niets meer of minder dan een zoon.

De ware liefde van hun leven zal de misvatting die vrouwen hebben over op het eerste gezicht verliefd worden veranderen. Iedereen die een kind heeft, zal begrijpen dat moeders de eerste liefdes van hun kinderen zijn. Ze vertegenwoordigen namelijk een voorbeeld om te volgen en een duidelijk levensideaal. Kinderen onderhouden een unieke band met hun moeder.

Tedere blikken, de mooiste kussen gevuld met een onvergelijkbare genegenheid, zachte strelingen en genezende knuffels. Dit zijn de details die deze heilige relatie omlijsten. Het is gevuld met een liefde die even puur, diep en echt als onvoorwaardelijk is.

Een zoon is een koning zonder kroon

Met de komst van je zoon begrijp je dat de man van je leven is gearriveerd om voor eeuwig in je hart te blijven. Je zult de koning van al je paleizen en kastelen echter niet vinden tijdens een drukbezocht bal terwijl je een enorme jurk draagt.

Nadat hij in je eigen buik op je heeft gewacht, vindt de eerste ontmoeting plaats in een koude ziekenhuiskamer. Hij vindt je terwijl je een nachthemd draagt. Zelf lijkt hij even luid als hij arm is, hij draagt geen maatpak, hij draagt zelfs helemaal niets!

Als moeder van een zoon, zelfs zonder het te weten of het je voor te stellen, schenk je het leven aan de ‘perfecte vriend’, waarmee je de basis legt voor hoe een dame moet worden behandeld en hoe heren zich moeten gedragen. Ooit zal je kleintje een man zijn, dus smeed waarden als respect, eerlijkheid genegenheid en loyaliteit in je eeuwige prins.

Je kon je niet als een ‘dame’ gedragen tijdens die eerste ontmoeting met je charmante prins. Die rol liet je namelijk vallen vallen met slechts een glimp op de toekomst en van het leven zelf binnenin je kind. Je kon je tranen dus niet bedwingen. Ook kon je de kussen en het geknuffel niet weerstaan.

Een zoon hebben is als het hebben van een eeuwige prins

Zonder gebruik te maken van die dure mannelijke geuren, bracht hij niets anders dan zijn natuurlijke en onschatbare leven. Het was echter genoeg om zijn koningin verliefd te laten worden. Een zoon hebben is namelijk leven geven aan de meest volmaakte en geliefde man. Aan degene die je de adem beneemt, maar op een bepaalde en onbezonnen manier.

Alles wat een zoon zijn moeder kan geven

Een zoon kan de lont van lachen aansteken en overal glimlachen oogsten, waardoor hij de grijze dagen waarop humor ontbreekt kleurt. Die ongekroonde koning heeft ook het vermogen om elke boosheid met een enkele grijns te verdrijven.

Het is een eeuwige prins die een vrouw de mooiste titel geeft die ze kan bereiken, de titel die alleen op de universiteit van het leven wordt gegeven: ‘mama’. Dit kleintje behoort tot de kroon van ons hart. Hij toont de gave om onze zielen met zijn aanwezigheid te vullen.

Als je het geluk hebt een zoon op deze wereld te zetten, zul je begrijpen dat hij iemand is die alles voor zijn moeder wil doen. Hij is bereid zijn moeder te doen smelten. “Ik hou van jou”, gefluisterd in een tedere stem, de medeplichtigheid achter een zijdelingse blik, de knuffel die je gebroken delen verbindt tijdens een dutje. Dit is in grote lijnen wat het betekent om een zoon te hebben.

Wat die unieke en speciale prins je kan geven, kleurt je hemelse dagen na de langverwachte blind date van je leven.

Er is niets mooier dan een knuffel van je kind

Nieuwe werelden ontdekken aan de hand van de koning in huis

Het grappige van het onderwijzen van je zoon, is dat je zelden je eigen jeugdherinnering kunt gebruiken om je te helpen. Zijn emotionele structuur verschilt totaal van die van een vrouw. Deze ervaring met het opvoeden van een zoon houdt in dat je helemaal opnieuw moet leren.

Er zijn geen poppen, theeserviezen en prinsessenjurken. Hier is alleen ruimte voor ophef en actie in de vorm van modderige auto’s, ballen en fictieve wapens. Sommige dingen kunnen worden herhaald: hyperactiviteit, verbeeldingskracht en onschuld van de kindertijd.

Zonen zijn per definitie sociaal en vriendelijk, met overweldigende persoonlijkheden. Het zijn lachende poppen, de ‘Tarzans’ van de buurt. Ze hebben een diep gevoel dat ze elk moment moeten leven alsof het hun laatste is.

Ze hebben een “ik hou van je” dat elke fout goedmaakt. Een gebaar dat elke kwaal van het hart geneest en een “alsjeblieft mama” dat onoverkomelijk is.

Bij hem zul je die langverwachte prijs vinden, die je zal dwingen elke ochtend wakker te worden, klaar om op de grond te spelen, klei te vormen en films te kijken. Het hebben van een zoon is het ontdekken van een liefde die in staat is om een ongekende verbintenis teweeg te brengen en een van de meest effectieve en onverklaarbare drijvende krachten te worden.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.