Hoe je stress kunt vermijden als met je baby op visite gaat

Als je je niet voorbereidt voordat je met je baby op visite gaat, kun je gestrest raken. Je mag de tips die we hier delen niet missen om overbelasting te voorkomen!
Hoe je stress kunt vermijden als met je baby op visite gaat

Laatste update: 04 januari, 2021

Sommige baby’s vinden het leuk om nieuwe plaatsen te bezoeken, terwijl anderen liever op bekend terrein zijn. Als je met je baby op visite gaat, vinden ze het misschien niet leuk dat je baby overal heen kruipt en alles om zich heen grijpt. Het is essentieel dat je leert om met je baby op visite te gaan zonder jezelf al te gestrest te maken.

Hoe je stress kunt vermijden als je met je baby op visite gaat

Misschien vindt de gastheer het niet erg dat je baby zijn huis verkent, want baby’s ontdekken graag nieuwe dingen, waar ze ook zijn. Als ouder moet je je baby wel altijd goed in de gaten houden om er zeker van te zijn dat hij niets kapot maakt of op wat voor manier dan ook gewond raakt.

Het huis van je gastheer is waarschijnlijk niet babyveilig. Daarom is het belangrijk om er rekening mee te houden dat er gevarenzones kunnen zijn, zoals trappen, stekkers en stopcontacten, chemicaliën of scherpe tafelhoeken. Om deze reden gaan we enkele tips delen die erg handig zullen zijn als met je baby op visite gaat.  Zo kun je onnodige stress voorkomen.

Vader en baby

1. Breng speelgoed mee

Het beste is om een ​​tas met speelgoed mee te nemen om je kindje ermee af te leiden. Je kunt nieuwe kopen of hun favoriete uit hun speelgoedkist halen. Neem geen luidruchtig speelgoed mee dat anderen kan storen en kies speelgoed dat de aandacht van je baby lang vasthoudt.

2. Neem alles mee wat nuttig lijkt

Denk aan dingen die je kleine ontdekkingsreiziger vermaken als je thuis of in de auto bent, en neem ze mee. Het kan een deken zijn, een knuffeldier of elk stuk speelgoed waar ze echt van houden. Je kleintje zal genieten van het bezoek omdat ze hun lievelingsvoorwerp bij zich hebben, wat hen comfort en veiligheid biedt.

3. Pas op voor veiligheidsproblemen

Zoals we hierboven hebben besproken, zijn visites met baby die gewoon wil bewegen moeilijk, vooral als je in een huis bent dat niet babyveilig is. Als je je baby niet fysiek door het hele huis wilt volgen, neem dan wat veiligheidshulpstukken mee, zoals stopcontactafdekkingen en een opvouwbaar babyhekje voor de trap.

Evalueer bij aankomst de ruimte en vraag degene waar je op visite bent of hij of zij tijdens je visite chemicaliën, medicijnen of kwetsbare vazen ​​kan opbergen. Onthoud dat je, zelfs als je enkele gevaren elimineert, je baby tijdens het hele bezoek in de gaten zult moeten houden.

4. Voeding als met je baby op visite gaat

Als je baby al vast voedsel eet, kun je wat voedsel dat hij erg lekker vindt meenemen naar het bezoek. Je kunt zoveel eten meenemen als je nodig acht om hun honger te stillen terwijl je op visite bent bij je vrienden of familie. Geef je de baby nog steeds borstvoeding en heeft hij honger, voed hem dan meteen. Wacht niet met de voeding tot je thuis bent.

Een tevreden baby

Je kunt rekening houden met de gevoeligheden van andere mensen. Dit betekent niet dat je je moet verstoppen om je baby borstvoeding te geven. Desalniettemin kunnen je inspanningen om discreet te zijn anderen helpen zich meer op hun gemak te voelen bij het zien van je borstvoeding.

5. Vergeet het aankleedkussen niet

Op deze manier bescherm je elk gebied waar je je baby moet verschonen. Als je er geen hebt of je bent het vergeten, vraag de gastheer dan om een ​​handdoek. Vraag je vriend of familielid waar je je baby kunt verschonen of stel een locatie voor, zoals een bed. Vraag om een plastic zakje om vuile luiers in de vuilnisbak buiten het huis van je gastheer te gooien.

3. Dutjes als met je baby op visite gaat

Als je kleintje graag een dutje doet in een wieg, is het een goede optie om een ​​draagbaar wiegje mee te nemen naar het huis van je gastheer, vooral als je van plan bent er de hele dag door te brengen. Een andere mogelijkheid is dat je baby in je armen slaapt. Laat je baby hoe dan ook niet alleen.

Een uitstekende slaapoplossing is om je autostoeltje mee te nemen naar het huis van je gastheer. Je kunt je baby er dan stevig in vastzetten. In ieder geval zal je moeten zoeken naar de oplossing die het beste past bij jouw baby en de situatie waarin je je bevindt. Wellicht ook interessant voor jou

Dingen om te onthouden wanneer je met een baby reist
Je bent mama
Lees het op Je bent mama
Dingen om te onthouden wanneer je met een baby reist

Is het de eerste keer dat je met een baby reist? Veel ouders vragen zich af waar ze rekening mee moeten houden wanneer ze gaan reizen met hun baby.