De liefde van je leven zal in 9 maanden aankomen

Zodra je baby is geboren, dan pas weet je wat echte liefde is. Het is logisch dat je tijdens de zwangerschap onzeker bent, maar alles komt goed!
De liefde van je leven zal in 9 maanden aankomen
Marián Carrero Puerto

Geschreven en geverifieerd door de psychologe Marián Carrero Puerto.

Laatste update: 11 juni, 2022

Je hebt vast wel gehoord dat de gevoelens die je voor je kinderen hebt totaal anders zijn dan wat je ooit gevoeld hebt. Aan het begin van je zwangerschap heb je negen maanden de tijd om te wachten en je voor te bereiden op de komst van de liefde van je leven.

Dat wezentje zal je wereld voor altijd veranderen en zal je emoties laten ervaren die je je nooit voor had kunnen stellen. Het moment dat je baby de wereld in komt, zul je begrijpen dat niets anders meer telt.

Precies op dat moment, en iedere keer dat je in zijn ogen kijkt, zul je compleet geluk voelen. Zijn blik zal je vrede, schoonheid en onvoorwaardelijke liefde geven.

Een kind wordt meteen de liefde van je leven, omdat de band tussen jullie twee ongeëvenaard is.

Je hebt hem het leven geschonken. En je hebt hem een plaats geboden om te groeien voordat hij de wereld in kwam. Ook al kan hij het niet uiten, weet hij het wel. Daarom wil hij je voor altijd dicht bij zich houden.

Borstvoeding, huidcontact en je stem horen, dezelfde stem die hij voor zo veel maanden in je buik heeft gehoord, zal die unieke band alleen maar versterken. Je hebt misschien twijfels en angst, maar dat is heel normaal.

Met de tijd zal je begrijpen dat de komst van je kleintje het mooiste cadeau is dat het leven je kan geven. Het is de mooiste opoffering, de zuiverste liefdesdaad die je kunt krijgen.

De liefde van je leven zal in 9 maanden aankomen

Onzekerheid en zorgen

Het eerste trimester van de zwangerschap kan wat traumatisch zij voor moeders. Er zijn veel veranderingen, zowel op hormonaal als fysiek niveau. Daarbij komen de ongemakken zoals misselijkheid en vermoeidheid bovenop de onzekerheid over je toekomstige moederschap.

Je hoeft je echter geen zorgen te maken. Het eerste wat je moet bedenken is dat het een natuurlijk proces is, waar je lichaam op voorbereid is.

Als je zwanger bent van je eerste kindje en je denkt dat je de verantwoordelijkheid niet aan kan, hoef je ook niet bang te zijn. Je bent niet de eerste die deze uitdaging aangaat.

Veel vrouwen zijn al in dezelfde situatie geweest en hebben het zonder problemen doorstaan. Je moederlijke instincten zullen je begeleiden.

Vergeet ook niet dat je niet de enige bent die op de liefde van je leven aan het wachten is. Er zijn veel mensen om je heen die je kunnen helpen met dingen die je nodig hebt.

Je vrienden, je partner, en natuurlijk de toekomstige grootouders maken deel uit van dit proces en zullen je met plezier op alle mogelijke manieren helpen.

“Het moederschap heeft een humaniserend effect: alles wordt gereduceerd tot het essentiële.”
-Meryl Streep-

De hersenen van een moeder veranderen tijdens de zwangerschap

Wist je dat het bewezen is dat de hersenen van een moeder veranderen tijdens een zwangerschap? Dit feit is het onweerlegbare bewijs voor de band tussen moeder en kind. Het enige doel van deze veranderingen is vooral om de baby te beschermen.

Als gevolg van deze hormonale aanpassingen zal de moeder in staat zijn om:

  • meer empathie te voelen voor de baby in haar buik
  • bedreigingen beter te herkennen
  • vreemde symptomen op te merken die een risico voor de baby kunnen zijn

Natuurlijk is hier een verklaring voor. De reden is dat de hoeveelheid grijze massa, wat verantwoordelijk is voor het verwerken van informatie, is verminderd in de hersenen. Deze reductie komt door het feit dat de moeder efficiënter wordt in deze taken.

Daarom zal je in staat zijn om je te richten op de dingen die het belangrijkst zijn voor je in deze periode: zorgen voor de liefde van je leven.

Voorbereiden om de liefde van je leven op te voeden

Voorbereiden om de liefde van je leven op te voeden

Het moederschap stelt vaak de sterke en zwakke kanten van een persoon bloot. Om een sterke en onbreekbare band te krijgen met je kleintje, zal het belangrijk zijn voor je om het te bouwen op basis van liefde en aandacht.

Ook al klinkt dit als een erg ruim begrip, is het mogelijk om het aan de hand van kleine acties toe te passen. Je moet bijvoorbeeld in gedachten houden dat het niet positief is om je frustraties, angsten en onzekerheden te weerspiegelen in de band die jullie hebben.

Integendeel, laat hem met rust en geef hem de middelen en moed om zijn dromen na te streven. Op lange termijn zullen je eigen dromen vervuld worden, door hem te zien proberen.

Een ander belangrijk aspect is om aandacht en liefde te geven. Onderschat de waarde van contact, strelingen, omhelzingen en natuurlijk begrip niet. Zowel als baby en als kind tijdens zijn jeugd, moet je aan zijn zijde staan als hij opgroeit.

De liefde van je leven komt eraan

Kinderen die opgroeien met de steun van hun ouders zijn sterker en emotioneel stabieler. Dit komt doordat stress, die veroorzaakt wordt als ze geen bescherming krijgen, verbruikt alle bronnen van de hersenen en doet een serieuze aanval op de eigenwaarde en zelfverzekerdheid van een persoon. Breng deze schade alsjeblieft niet aan bij je kind.

De liefde van je leven is onderweg. Hij wacht op jou net zoals jij op hem wacht. Probeer niet te hard om alles perfect te maken voor zijn komst, want dit is bijna onmogelijk.

Door de liefde van zijn ouders te voelen en contact met hen te hebben, zullen zijn dagen al meer dan gelukkig zijn. En zo zullen die van jou ook zijn. Wellicht ook interessant voor jou

De liefde van een moeder is een onvoorwaardelijke liefde
Je bent mama
Lees het op Je bent mama
De liefde van een moeder is een onvoorwaardelijke liefde

De liefde tussen moeder en kind is als een band die twee lichamen en zielen verenigt. De onvoorwaardelijke liefde van een moeder is eeuwig.


De inhoud van Je Bent Mama is uitsluitend bedoeld voor educatieve en informatieve doeleinden. Deze informatie vervangt op geen enkel moment de diagnose, het advies of de behandeling van een professional. Bij twijfel kun je het beste een betrouwbare specialist raadplegen.