Babies: de Netflix-docuserie die je niet mag missen!

Heb je de Netflix-docuserie over de ontwikkeling van baby's al gezien? Ontdek hoe het eerste levensjaar voor kleintjes is!
Babies: de Netflix-docuserie die je niet mag missen!

Laatste update: 19 juli, 2021

Hoe ziet het eerste levensjaar van een baby eruit? Welke ontwikkelingsstadia doorlopen baby’s? Wat zijn de belangrijkste mijlpalen in die eerste twaalf maanden? De Netflix-docuserie Babies wil al deze vragen en nog veel meer beantwoorden. Klinkt interessant, niet? Laten we het daarom eens van dichterbij bekijken!

Als moeder, vader of gewoon als persoon die meer wil weten over het onderwerp kindertijd, mag je deze prachtige docuserie niet missen waarin baby’s en hun families centraal staan.

“Elke baby is een uniek wonder dat onmogelijk te herhalen is.”
-Anoniem-

Babies: de Netflix-docuserie die je niet mag missen

Tijdens het eerste levensjaar groeien en ontwikkelen baby’s zich in een verbazingwekkend, maar geleidelijk tempo. Naarmate de maanden verstrijken, leren en verwerven ze vervolgens nieuwe vaardigheden en, wanneer we het het minst verwachten, zien we ze lopen en praten.

Een scène uit de Netflix-docuserie waar een baby op het strand loopt.

Dit is precies waar Babies over gaat, de Netflix-docuserie die een ware hit is geworden. Deze documentaire analyseert namelijk, vanuit wetenschappelijk en actueel oogpunt, de belangrijkste aspecten in de evolutionaire ontwikkeling van baby’s tijdens de eerste twaalf maanden van hun leven.

Welke onderwerpen komen aan bod in de docuserie?

Deze documentairereeks laat ons kennismaken met verschillende baby’s uit verschillende landen over de hele wereld en hun families. Vervolgens laten ze ons in zes hoofdstukken zien hoe de evolutie van deze kleintjes is met betrekking tot de volgende onderwerpen:

  • Liefde. De eerste aflevering van Babies gaat over de biologie van de affectieve band die tussen kinderen en hun ouders is ontstaan. Verschillende wetenschappers onthullen namelijk hoe het soort opvoeding, de interactie met baby’s of de simpele handeling van het krijgen van een kind ouders fysiek en mentaal verandert. Ze beschrijven ook de veranderingen die optreden bij pasgeborenen.
  • Eerste voedingsmiddelen: welke voedingsstoffen hebben baby’s nodig voor een goede ontwikkeling? Hoe beïnvloedt moedermelk baby’s? De antwoorden op onder andere deze vragen zijn te vinden in de tweede aflevering van de docuserie, waarin het belang van de soort voeding in de eerste maanden van het leven van een baby centraal staat.
  • Leren kruipen. In Babies leer je ook over de psychomotorische ontwikkeling van kleintjes, van het kruipen tot hun eerste stapjes. In deze aflevering laten drie onderzoekers ons zien dat kruipen veel meer is dan een overgangsperiode.
  • Eerste woorden. De serie laat ons ook zien hoe baby’s de geluiden die ze in hun omgeving horen decoderen om spraak en taal te ontwikkelen.
  • Slaap. Dit is ook een van de onderwerpen die moeders en vaders van pasgeborenen het meest bezighoudt en interesseert. In deze vijfde aflevering beschrijven ze aan de hand van verschillende onderzoeken wat er gebeurt terwijl de kleintjes slapen.
Een baby die met zijn hoofd naar boven op de grond ligt.

  • Eerste stappen. Tot slot gaat de laatste aflevering over hoe baby’s leren lopen. Verschillende onderzoekers onthullen namelijk welke rol neonatale reflexen en skeletontwikkeling spelen bij de eerste stappen van een kind.

“Een baby maakt de liefde sterker, de dagen korter, de nachten langer, je spaargeld minder en je huis gelukkiger.”
-Anoniem-

Over de Docuserie Babies

De geboorte van een baby brengt dus vreugde voor iedereen in het gezin. Maar het stelt moeders en vaders ook in staat ooggetuigen te zijn van de vooruitgang van hun jonge kind. Dit kan geweldig en opwindend zijn.

Dankzij de docuserie Babies van Netflix kun je elk van de mijlpalen in de ontwikkeling van je kleintje beter begrijpen. Dus, waar wacht je nog op om het te bekijken? Word een echte baby-expert! Wellicht ook interessant voor jou

Beste series op Netflix voor kinderen om naar te kijken
Je bent mama
Lees het op Je bent mama
Beste series op Netflix voor kinderen om naar te kijken

Netflix is ​​momenteel het grootste on-demand streaming platform voor films en tv-programma's. Dit zijn de beste Netflix-series voor kinderen.