De mooiste korte namen voor meisjes in 2018

De mooiste korte namen voor meisjes in 2018
María José Roldán

Geschreven en geverifieerd door de psychopedagoog María José Roldán.

Laatste update: 30 augustus, 2018

In dit artikel vind je een lijst met een aantal van de populairste korte namen voor meisjes in 2018.

Het kiezen van een naam voor een toekomstige baby is een hele speciale taak voor de ouders. Het kan lang duren voordat er een keuze wordt gemaakt, omdat ouders te maken krijgen met een eindeloos aantal mogelijkheden.

Het kiezen van korte namen voor meisjes is de laatste tijd erg in opmars. 

Korte namen kennen namelijk vele voordelen. Ze kunnen makkelijk gecombineerd worden met een tweede naam of een verlengde achternaam. Ook zitten ze vaak vol met kracht en karakter.

Daarnaast worden korte namen voor meisjes niet zo snel verkleind of afgekort in bijnamen

Wanneer namen erg lang zijn, hebben mensen de neiging deze af te korten. Daarmee wordt een keuze, waarin zoveel tijd en moeite is gestoken, verandert in een minder sterke en minder harmonieuze naam van twee lettergrepen.

Korte babynamen voor meisjes bedenken

Het belang van het kiezen van een goede naam

Sommige studies wijzen uit dat de naam van een persoon veel aspecten van het menselijk leven kan beïnvloeden. 

Men is er trots op om zijn naam ergens achter te laten, al is het op de schors van een boom.

– Alexandre Dumas –

De mooiste korte namen voor meisjes en hun betekenis

Wanneer het aan komt op het kiezen van een naam voor je dochter zijn klassieke namen, waarin overtuigingen, tradities en vernoemingen zitten altijd populair. 

Toch zijn er elk jaar ook niet zo traditionele namen, die om verschillende redenen trendy worden om bepaalde redenen.

Hieronder vind je een lijst van 10 korte namen voor meisjes die populair zijn in 2018, met hun respectievelijke betekenis.

Elsa 

Met dank aan de film Frozen, is deze naam enorm populair geworden onder Spaans- en Engelstalige families. Met een Hebreeuwse herkomst, is deze naam een variatie op de naam Elisa. Het betekent ‘geliefd door God’ of ‘geholpen door God’. Meisjes met de naam Elsa blijken erg dappere en idealistische kinderen, die vol met dromen zitten.

Laila 

Een naam van Griekse herkomst en een afkorting van Eulalia. Het betekent ‘welbespraakt’. Meisjes die Laila heten vallen op, om hun flirterige vrouwelijkheid, hun vrijgevigheid en loyaliteit.

Alba

Het betekent ‘Aurora’ of  ‘van het donker naar het licht’. De persoonlijkheid van deze jonge meiden, wordt vaak als extrovert, vrolijk en vriendelijk uitgelegd.

Mia

In 2006 was deze naam erg populair onder Duitse meisjes. Het is een afgeleide van Mary, wat in het Hebreeuws ‘de geliefden van God’ betekent. Verder komt deze naam tot uiting in een expressief en zorgzaam karakter met veel doorzettingsvermogen.

Sara 

Een naam met meerdere betekenissen, waaronder ‘prinses’. Meisjes die Sara heten zijn vaak intelligent en gepassioneerd. Misschien is jouw prinses Sara, een vrouw die veel goeds zal doen in de wereld.

Luna 

Dit is een van de namen die veel bekende mensen gekozen hebben voor hun dochter. Het betekent ‘vrouw die schijnt als de maan’ en de persoonlijkheid wordt getypeerd door uitdagende, risico nemende en gepassioneerde dames.

Meisje op een schommel

Zoe

Wederom een naam van Griekse komaf. ‘Vrouw vol met leven’ of ‘vrouw vol met energie’ is de uitleg van deze korte naam voor meisjes. Vaak zijn deze meisjes oprecht, onstuimig, daadkrachtig en intelligent.

Chloe 

Alweer een Griekse naam. Deze naam betekent ‘vrouw van de groene kleur’ of ‘vrouw van groen gras’. De naam wordt geassocieerd met een groot talent voor sociale relaties, langdurige vriendschappen en een kalme persoonlijkheid.

Emma

Dit is een Engelse naam. Actrices zoals Emma Watson hebben deze naam populair gemaakt. Het betekent ‘vrouw vol met energie’. Een kind dat Emma heet zal vol zitten met persoonlijkheid. Hieruit volgt een niet te stoppen geest. Maar ook een gelukkig en harmonieus mens. Met als gevolg dat ze overal waar ze gaan, zal worden opgemerkt.

Gemma 

Van origine een Latijnse naam die ‘kostbare steen’ betekent. Meisjes met deze naam worden gekarakteriseerd door een energiek, sterk, maar ook gevoelige en sentimentele aard. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.