22 Franse namen voor meisjes en hun betekenis

Heb je moeite om een leuke naam voor je aanstaande dochter te verzinnen? Lees dan dit artikel voor een aantal bijzondere suggesties.
22 Franse namen voor meisjes en hun betekenis
María José Roldán

Geschreven en geverifieerd door de psychopedagoog María José Roldán.

Laatste update: 09 november, 2022

Als je nog geen naam hebt gekozen voor je aanstaande dochter, dan raden we aan om te kijken naar onze selectie van 22 mooie Franse namen voor meisjes.

Frans is een mooie en romantische taal vol met prachtige namen.

Zoals je misschien gemerkt hebt, is het niet gemakkelijk om een naam te kiezen voor je baby. Je hebt vast al veel mogelijkheden afgewogen, van de meest klassieke namen tot de meest ongewone.

In het geval dat je op zoek bent naar een vrij ongewone naam, kan de lijst met Franse namen voor meisjes hieronder je misschien helpen om de juiste keuze te maken.

22 Franse namen voor meisjes en hun betekenis

1. Adeline

Als eerste op de lijst van Franse namen voor meisjes staat Adeline, wat ‘nobel’ betekent. Adeline is meestal een heel gevoelig, emotioneel meisje dat vol verrassingen zit.

2. Alizee

De betekenis van deze mooie naam is ‘altijd wild’. Alizee is extrovert, avontuurlijk en ook erg zeker van zichzelf.

3. Brigitte

Brigitte betekent ‘kracht’, en ze is een bescheiden en dromerig meisje dat van contact met andere mensen houdt.

4. Charlotte

De betekenis in de Franse taal is ‘viriel’. Dit is vaak een gevoelig en betrokken persoon. Charlotte weet ook hoe ze kalm kan blijven.

5. Desirée

Desirée betekent ‘gewenst’. Sentimenteel en bescheiden, maar ze begrijpt snel welke strategie ze toe moet passen.

6. Edith

Deze naam betekent ‘rijkdom’. Edith is een bescheiden persoon met weinig zelfverzekerdheid, maar gerustgesteld is door haar succes.

Meisje met Franse naam

7. Giselle

Giselle betekent ‘belofte’. Het is vaak een meisje dat zich veilig moet voelen om zich te ontplooien en die altijd succesvol is doordat ze geduld en doorzettingsvermogen heeft.

8. Ivette

Deze mooie naam betekent ‘boogschutter’. Emotioneel en gevoelig, Ivette is altijd in beweging.

9. Juliette

Het betekent ‘degene die sterk is bij de wortels’. Juliette raakt nooit in paniek, maar handelt eerder serieus en kalm en heeft haar voeten stevig op de grond. Ze is vrij introvert, maar geeft niet snel op.

10. Léonore

Deze naam betekent ‘compassie’. Léonore kan op het eerste gezicht verwaand en koud lijken, maar dit is meer een zelfverdediging dan een echte karaktertrek.

11. Lissette

Lissette betekent ‘God is overvloedig’. Ze is niet gemakkelijk te beïnvloeden en is dominant, maar ze is ook objectief en heeft een goede dosis eigenwaarde.

Het enige rijkdom in deze wereld is kinderen, meer dan geld en macht.

Mario Puzo

12. Lorraine

De betekenis van deze schattige naam is ‘lauwerkrans’. Wat haar kwaliteiten betreft, kiest Lorraine er eerder voor om logisch te redeneren dan op haar gevoel te vertrouwen.

Ze is vrij subjectief en ziet de buitenwereld door haar eigen lens.

13. Melanie

Deze mooie naam betekent ‘donker’. Melanie is een opgewonden, extrovert persoon die aandacht nodig heeft. Daartegenover is ze aangenaam, levendig, nieuwsgierig en moeilijk te beïnvloeden.

14. Nancy

Nancy betekent ‘sierlijk’. Ze is een introvert persoon die zich veilig moet voelen om tot bloei te kunnen komen en om te kunnen slagen met behulp van haar geduld en doorzettingsvermogen.

15. Noëlle

De betekenis van Noëlle is ‘geboortedag’. Ze is intelligent, emotioneel, aangenaam en actief, maar ook vreselijk complex.

16. Ornella

Ornella betekent ‘goud’. Bescheiden en efficiënt, Ornella heeft een gebalanceerd karakter, waardoor ze haar leven met gezond verstand door kan brengen.

17. Roxanne

Deze mooie naam betekent ‘sierlijk’. Roxanne is een scherpzinnig persoon die het ritme van haar omgeving bepaalt. Ze is ook koudbloedig en heeft een groot probleemoplossend vermogen.

18. Sophie

Sophie is een mooie naam die toespeelt op ‘wijsheid’. Ze is echter meestal gereserveerd en heeft moeite om zich bloot te geven aan de rest van de wereld.

19. Violette

De betekenis van Violette is ‘violet’. Normaal gesproken is ze opportunistisch, waardoor ze haar normen en waarden kan laten vallen als ze niet overeenkomen met haar daden.

20. Viviane

Deze naam betekent ‘vol leven’. Viviane heeft een goede zelfbeheersing, waardoor ze in staat is om gevoelige situaties aan te pakken.

Franse namen voor meisjes

21. Yvonne

Yvonne betekent ‘taxusboom’. Ze kan toegewijd zijn aan goede doelen waarin ze geloofd, maar voert haar projecten altijd uit met bescheidenheid.

22. Zoë

De betekenis van deze laatste naam is ‘leven’. Zoë is extravert en houdt ervan om omringd te zijn door mensen en vrienden. Ze heeft ook echte waarden en levensovertuigingen waar ze nooit van afwijkt.

We hopen dat deze lijst met Franse namen voor meisjes je heeft geholpen. De volgende stap die je moet nemen is de uiteindelijke keuze maken.

We zijn er zeker van dat je de juiste beslissing maakt!  Wellicht ook interessant voor jou

Griekse meisjesnamen en hun betekenis
Je bent mama
Lees het op Je bent mama
Griekse meisjesnamen en hun betekenis

Griekse meisjesnamen zijn prachtig en bekoren ons al eeuwenlang. De Griekse cultuur is onweerlegbaar de wieg van de Westerse samenleving.  • Auroux S. (2016) Instrumentos lingüísticos y políticas lingüísticas: la construcción del francés. Revista argentina de historiografía lingüística [Internet]. [citado 23 de febrero de 2022];1(2):137-49. Disponible en: https://rahl.ar/index.php/rahl/article/view/13
  • Mario Puzo: La única riqueza en este mund. (n.d.). Literato. Retrieved November 9, 2022, from https://www.literato.es/p/NjQ1MDA/

De inhoud van Je Bent Mama is uitsluitend bedoeld voor educatieve en informatieve doeleinden. Deze informatie vervangt op geen enkel moment de diagnose, het advies of de behandeling van een professional. Bij twijfel kun je het beste een betrouwbare specialist raadplegen.