De beste schoenen voor zwangere vrouwen

Tijdens het eerste trimester van de zwangerschap, is het mogelijk om hetzelfde schoeisel te blijven gebruiken als de zwangere vrouw zich prettig voelt.
De beste schoenen voor zwangere vrouwen

Laatste update: 20 maart, 2019

Zwangerschap is een van de mooiste stadia van het leven van een vrouw. Het brengt echter ook veel veranderingen met zich mee, die de juiste kleding en schoeisel vereisen. In het laatste geval is het belangrijk om te weten hoe je de beste schoenen voor zwangere vrouwen kunt kiezen.

De beste schoenen voor zwangere vrouwen

Is het echt nodig om tijdens een zwangerschap aan schoenen te denken? Het antwoord is ja, absoluut. De veranderingen in het lichaam van een zwangere vrouw zorgen ook voor grote veranderingen bij de voeten en enkels als gevolg van eventuele ontstekingen.

Bovendien is er een kleine verandering in het zwaartepunt van de vrouw, wat het evenwicht kan beïnvloeden en tot vallen kan leiden. Tijdens het eerste trimester is het prima om hetzelfde schoeisel te blijven gebruiken als altijd, zolang de zwangere vrouw zich maar op haar gemak voelt.

Het is pas vanaf het tweede trimester dat de veranderingen het echt noodzakelijk maken om een ​​ander type schoeisel te gebruiken. Wat echt belangrijk is, is dat de vrouw zich altijd veilig en comfortabel voelt.

Soorten schoenen voor zwangere vrouwen

Gelukkig zijn er tegenwoordig allerlei soorten schoeisel, waarvan er vele geschikt zijn voor zwangere vrouwen. Het is nu gebruikelijk om moderne stijlen te vinden die, naast dat ze er geweldig uitzien, ook voor je voeten zorgen.

Onder de modellen aanbevolen door deskundigen zijn:

Brede schoenen

Breed uitgesneden schoenen garanderen totale gewichtsondersteuning, omdat ze het ondersteuningsgebied vergroten. Hierdoor heeft de vrouw meer stabiliteit en het helpt haar ook te compenseren voor het balansverlies veroorzaakt door haar zwangerschap. Het is aanbevolen dat de neus ovaal of afgerond is voor meer comfort en steun.

Zwangere vrouw met gezwollen voeten

Schoenen met een brede hak

Als de zwangere vrouw graag hakken draagt, kan ze dit blijven doen. Ze moet echter zeer hoge hakken vermijden. De grootte van de hak moet tussen de 2 en 4 centimeter zijn om maximale veiligheid te bereiken. Een platte schoen kan zelfs de achillespees verlengen, waardoor het gevoel van instabiliteit toeneemt.

Zachte materialen

Een van de kenmerken van de beste schoenen voor zwangere vrouwen is dat ze zijn gemaakt van een zacht materiaal. Half synthetische of natuurlijke stoffen worden vooral aanbevolen, zodat ze zich kunnen aanpassen aan de vorm van de voet.

Een synthetische en stijve stof produceert druk of schaven die het ondersteuningsniveau verminderen. Als gevolg hiervan kunnen onnodige valpartijen optreden.

Klassieke sneakers met veters

De meeste vrouwen hebben wel een paar klassieke sneakers in hun garderobe. Het beste van alles is dat je ze tijdens de zwangerschap kunt blijven gebruiken met je favoriete jeans. Houd er rekening mee dat de beste sneakers een zekere hoogte in de hiel hebben om de stabiliteit te verbeteren.

Sandalen

De meesten zijn het erover eens dat sandalen tot de beste schoenen voor zwangere vrouwen behoren. Sandalen zijn te vinden met wigvormige zolen en bieden comfort bij elke stap. Bovendien biedt het lopen op blote voeten meer comfort en koelte voor de zwangere vrouw.

Mocassins

Over het algemeen kun je mocassins in alle kleuren en designs vinden en passen ze bij de stijl van elke moderne vrouw. Bovendien zijn ze gemaakt van suède materialen die erg zacht aanvoelen en meer comfort bieden.

Plateauzolen

Als je een werkende moeder bent en je wilt je stijl op de werkplek behouden, dan zijn plateauschoenen ideaal. Probeer lage en brede te krijgen die volledige steun aan je voeten zullen bieden. Ze zijn de perfecte vervanging voor hoge hakken.

Zwangere vrouw met zere enkels

Tips om de beste schoenen voor zwangere vrouwen te kopen

Weten welk type schoen het beste bij je past, zal je echt helpen tijdens deze prachtige fase in je leven. Houd dus de volgende tips in gedachten om een ​​effectieve aankoop te helpen:

  • Ken je lichaam en identificeer de veranderingen die plaatsvinden. Dit zal je helpen de juiste keuze te maken tussen schoenen, zodat je ze kunt gebruiken tijdens deze ongelooflijke 9 maanden van je leven.
  • Erken wat goed voor je is: niet alleen qua stijl, maar ook qua comfort. Tijdens de zwangerschap ontwikkelen veel vrouwen een grotere gevoeligheid. Ga daarom op zoek naar modellen die zich aanpassen aan deze verandering.
  • Kies ontwerpen die de anatomie van de voet respecteren.

Kortom, de beste schoenen voor zwangere vrouwen zijn niet per se de mooiste, maar ze moeten wel het meest comfortabel zijn. De belangrijkste punten zijn de stabiliteit voor de voet en de veiligheid van de zwangere vrouw.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.