De ware betekenis van een bewuste zwangerschap

De ware betekenis van een bewuste zwangerschap

Laatste update: 07 oktober, 2018

Zwangerschap is een wonder van negen maanden dat resulteert in een baby, dus je moet mentaal en emotioneel voorbereid zijn om ervan te kunnen genieten. Maar wat is dan een bewuste zwangerschap?

Omdat het een van de beste momenten in je leven is, moet je leren om contact met jezelf te maken om het op een gezonde manier te ervaren. Een bewuste zwangerschap is een recht dat alle vrouwen hebben, vanaf het moment dat ze beseffen dat ze de puurste vorm van liefde in de wereld zullen ontvangen.

Het gaat over het openen van een deur die rechtstreeks naar je innerlijke wereld leidt. Om te communiceren met het wezen dat zich in jou vormt. Ongetwijfeld vereist dit een proces van acceptatie. Waardoor je elke verandering met vreugde kunt bekijken. Symptomen met emotie kunt voelen en kunt ontdekken dat je een magische kracht bent die leven geeft.

Een bewuste zwangerschap zal je toestaan om puur geluk te planten in het hart van je baby.

Op dit moment voelt dit wellicht als een moeilijke uitdaging om te bereiken. Vooral met het hectische tempo van ons dagelijks leven. De dingen die de maatschappij je opleggen en de beperkingen van de tijd, die ons soms niet laten genieten van het heden. Daarom is het belangrijk dat je op zoek gaat naar eenvoudige hulpmiddelen waarmee je dit wel kunt doen. Dit is in het voordeel van jezelf en je kleintje.

Een zwangerschapscursus zal waarschijnlijk helpen om een bewuste zwangerschap op te bouwen, maar je kunt het ook zelf doen door elke dag in de spiegel naar die vrouw vol geluk en vreugde te kijken. Zwangerschap deskundigen zullen je begeleiden op deze lange reis. Dit eindigt zodra die glimlach op je lippen verschijnt wanneer je je kind in je armen kan wiegen.

Het geluk van een bewuste zwangerschap

Zwangere vrouw tussen de bloemen
Volgens verschillende wetenschappelijke studies is een zwangerschap een bovenzinnelijk stadium waarin het zogenaamde persoonlijke geweten is geprogrammeerd.

Ook houden experts vol dat moederlijke ervaringen worden geregistreerd als onderdeel van het neurale systeem, waardoor dit systeem zich tot zichzelf verhoudt, op een specifieke manier reageert op bepaalde stimuli en een genetische aanleg met betrekking tot de omgeving veroorzaakt.

Een van de belangrijkste punten die opvalt, is de relatie tussen stress in de tweede helft van de zwangerschap en de mogelijkheid dat het kind emotionele problemen of gedrags- of hyperactiviteitsstoornissen ontwikkelt. Dit heeft ook invloed op de ontwikkeling van de prefrontale cortex en het limbisch systeem.

“Stress bij de moeder kan het toekomstige gedrag van het kind beïnvloeden.”

Met andere woorden, je moet begrijpen dat het hebben van een kleine engel in je buik een enorme verantwoordelijkheid is. Die alle aspecten van zijn of haar ontwikkeling, fysiek, psychologisch en emotioneel, in gevaar brengt. Daarom zul je het vermogen moeten vinden om deze situatie te accepteren. Zodat je deze prachtige zegen met een open hart kan ontvangen.

Psychologen proberen bij deze bevindingen geen aanleiding tot alarm te geven. Integendeel, ze moedigen toekomstige moeders aan om met geluk te leven. Jij en je baby zijn de hoofdpersonen van dit verhaal en jullie moeten allebei altijd vrede hebben.

Vader en moeder in een bewuste zwangerschap

Vader met oor tegen zwangere buik aan
De vaderfiguur speelt in deze periode een relevante rol, omdat er een evenwicht moet worden gehandhaafd ten behoeve van de baby.

Het idee is om een onwankelbaar gevoel van vrede te creëren, ondanks de duizend en één zorgen die onderweg verschijnen. Zoals waar te bevallen, welk budget beschikbaar is, de kinderkamer inrichten, omgaan met enig ongemak, enzovoort. Dit zijn slechts enkele van de uitdagingen die ouders samen zullen tegenkomen en ze moeten in harmonie samen werken.

“De baby moet ook contact maken met de vader.”

Volgens studies die zijn uitgevoerd naar de invloed van de vader op de foetus, naast de emotionele band met de moeder, is ook gebleken dat de acties van de vader een toekomstige impact hebben. Daarom is het belangrijk dat vaders de buik benaderen. Dat ze tegen de baby fluisteren hoe dol ze al zijn op de baby en hoe ze er met gretigheid op wachten.

Een bewuste zwangerschap laat je zien hoe gelukkig je bent om een prachtig wezen te ontvangen. Voel het en omhels het met je hart, zodat het naar je toe komt als een weerspiegeling van je geluk.  Wellicht ook interessant voor jou

Gedeelde emoties: je baby voelt wat jij voelt
Je bent mama
Lees het op Je bent mama
Gedeelde emoties: je baby voelt wat jij voelt

Je baby voelt wat jij voelt. De sterkste band die je ooit zal smeden, is de band met de baby in jouw baarmoeder. Lees er meer over in dit artikel.