Films over broers en zussen die je kinderen moeten zien

Als je wilt dat ze een levenslange band van liefde gaan scheppen, mis dan deze 5 films over broers en zussen niet die je kinderen moeten zien.
Films over broers en zussen die je kinderen moeten zien
Marcela Alejandra Caffulli

Beoordeeld en goedgekeurd door de kinderarts Marcela Alejandra Caffulli.

Laatste update: 22 december, 2022

Broederliefde is iets dat van jongs af aan gecultiveerd moet worden. En daarom stellen we voor dat je je kinderen enkele films over broers en zussen laat zien die het wonder weerspiegelen van het hebben van die bloedverwant voor het leven.

Ongetwijfeld hebben broers en zussen een sterke en eeuwige band (Spaanse link). Want je broer of zus is die persoon die je vergezelt, van je houdt, je verdedigt en je onvoorwaardelijk steunt. Daarom nodigen we je uit de volgende personages en hun grote avonturen te ontdekken om samen quality time door te brengen.

“Zorgvuldig cultiveren we de viering van feestdagen en tradities, familiemaaltijden, bedtijdrituelen, favoriete recepten, favoriete boeken, liedjes en spelletjes, bezoek aan favoriete plaatsen…. Wat we als gezin samen doen draagt ertoe bij dat elk kind zich opgenomen voelt in de gezinseenheid.
-Patriciër Irwin Johnston

Films over broers en zussen die hen zullen helpen elkaar te begrijpen en lief te hebben

Ongetwijfeld is het koesteren van een goede relatie tussen broers en zussen een fundamentele stap, zodat ze in de toekomst die speciale band kunnen behouden die hen verbindt. We raden je daarom aan kennis te nemen van de volgende films die je daarbij kunnen helpen.

1. Films over broers en zussen: The Parent Trap

Dit is een remake van de klassieke film met dezelfde naam uit 1961. In de nieuwste versie speelt Lindsay Lohan de hoofdrol, die een tweeling speelt die elkaar niet kennen. Ze werden namelijk op heel jonge leeftijd gescheiden. Elk van hen verbleef dus bij een van hun ouders en verhuisde naar een andere plaats.

Als ze elkaar weer ontmoeten op een kamp, zet de tweeling een plan in gang om hun ouders te herenigen. Een leuk avontuur dat je kleintjes thuis zal boeien.

2. The Sound of Music

Deze film is een musical gebaseerd op de gelijknamige Broadway musical, met liedjes geschreven door Richard Rodgers en Oscar Hammerstein II en een scenario van Ernest Lehman.

De film is ook een bewerking van de roman Het verhaal van de Trapp Family Singers (1949 – Engelse link) van Maria von Trapp. Deze clan bestaat uit zeven broers en zussen. Kinderen van een strenge, weduwnaar geworden vader die van hen houdt, maar niet weet hoe hij dat moet tonen.

Dankzij de hulp van de non Maria ontdekken ze hoe het voelt om een verenigd gezin te zijn en leren ze samen van muziek te genieten.

3. The Goonies,

Deze film is een klassieker in het avonturengenre. Het vertelt het verhaal van Mikey en Brad Walsh, twee broers die samen een groep vrienden vormen die de Goonies genoemd worden.

Op een dag ontdekken de jongelui een schatkaart die hun vader financieel zou kunnen helpen. Dus beginnen ze aan een leuk en fascinerend avontuur met piraten en gangsters, dat hun vriendschap en vertrouwen op de proef zal stellen.

4. Films over broers en zussen: Cheaper by The Dozen

Tom en Kate Baker zijn de ouders van… een dozijn kinderen! Als de vader een baan aangeboden krijgt, moeten ze allemaal naar een nieuw huis verhuizen en samen leren leven in een vreemde stad.

Met twaalf kinderen in huis vermenigvuldigen het kattenkwaad, het gelach, de grappen en de avonturen zich. Maar met hen groeien ook de saamhorigheid en onvoorwaardelijke liefde tussen de broers en zussen.

Ongetwijfeld een onmisbare film om het immense geluk van het hebben van een verenigd gezin te leren waarderen.

5. Brother Bear, één van de films over broers en zussen die je kinderen niet mogen missen

De Disney film Brother Bear is perfect om met het gezin te bekijken en is geschikt voor alle leeftijden.

Het vertelt het verhaal van drie broers die jagers zijn. De jongste, Kenai, heeft een hekel aan beren, maar zijn totem is juist dat dier. Daarom verandert hij, om zichzelf te vinden, in een beer. Het is dan dat we met het berenjong Koda een reis gaan beginnen en leren wat het betekent om van een echte broer te houden.

Breng samen quality time door met deze films over broers en zussen

Als je je kinderen van jongs af aan opvoedt om de waarde te leren van in harmonie samenleven en liefde onder elkaar te belijden, zaai je goede vruchten die ze morgen zullen oogsten.

Een broer of zus hebben is dus een vriend of vriendin voor altijd hebben. Een metgezel voor avonturen, en een persoon aan wie je al je geheimen kunt toevertrouwen. Ongetwijfeld is het een geschenk van het leven dat elke dag echter bewaterd en verzorgd moet worden. Wellicht ook interessant voor jou

54 Zinnen om aan broers en zussen te wijden
Je bent mama
Lees het op Je bent mama
54 Zinnen om aan broers en zussen te wijden

Deze zinnen om aan broers en zussen op te dragen herinneren je eraan hoe belangrijk die van jou in je leven zijn. Uit zo je liefde.
De inhoud van Je Bent Mama is uitsluitend bedoeld voor educatieve en informatieve doeleinden. Deze informatie vervangt op geen enkel moment de diagnose, het advies of de behandeling van een professional. Bij twijfel kun je het beste een betrouwbare specialist raadplegen.