Wat een vader voor zijn kleine meisje doet

Wat een vader voor zijn kleine meisje doet

Laatste update: 06 oktober, 2018

Wat een vader aan zijn kleine meisje kan leren kan niet in een boek beschreven worden, alleen  in haar hart. Een vader die aanwezig is in het leven van zijn dochter en goed is in aandacht geven is iets erg speciaals. Zijn tederheid voegt schoonheid en verbeelding toe aan zijn dochter haar leven.

Iets dat we allemaal weten is dat je verwachtingen en dromen hebt als je een kind krijgt. Na een tijdje komen we er echter achter dat dingen niet altijd zo makkelijk zijn. Een kind opvoeden heeft zo zijn uitdagingen. Je hebt veel verplichtingen en verantwoordelijkheden waarvoor je constant dingen moet opofferen.

Veel van de dromen die we in het begin hadden lijken wel in rook op te gaan. Maar we verliezen nooit ons verlangen om achter nieuwe dromen aan te gaan die passen bij de verwachtingen en behoeftes van onze kinderen.

Vandaag in Je bent mama willen we het in detail hebben over deze dromen en verwachtingen. Een vader zou niet alleen over zijn dromen na moeten nadenken, maar ze ook achterna gaan.

Dit is zonder twijfel iets wat veel vaders al doen. Ze zijn een belangrijk deel van het leven van hun kleine meisje. En in de toekomst zullen deze kleine meisjes opgroeien tot gelukkige vrouwen, dankzij hun vader.

5 dingen die een vader voor zijn kleine meisje doet

“Het is niet genoeg om te vertellen dat ik jouw vader ben en jij mijn kleine meisje: ik moet het laten zien.”

Dochter lakt de nagels van haar vader

Een vader zijn is makkelijk. In feite is het één van de makkelijkste dingen ooit. Maar een goede vader weet dat hij deze titel na verloop van tijd moet verdienen en er constant en onvoorwaardelijk voor moet werken. Een vader moet een goede band hebben met zijn kleine meisje en ervoor zorgen dat hij iemand is die ze kan vertrouwen.

  • Papa is er bij elk nieuw woordje en elke keer dat ze valt terwijl ze opgroeit.
  • Papa is als een groot kind waar ze mee kan spelen. Maar het is niet altijd alleen maar spelen. Vaders moeten ook de weg wijzen in hun dochters leven, voor hen zorgen en hen advies geven. Vaders moeten volwassen, dapper en gelukkige volwassenen zijn die van zichzelf en, natuurlijk, hun dochters houden.

Een vader heeft ook een gevoelige kant en hij laat dit aan zijn dochter zien door zichzelf in haar schoenen te verplaatsen. Hij begrijpt haar en doet zijn best om aan haar behoeften te voldoen. Een vader probeert om zich in te leven, zelfs als het soms wat vreemd is.

Hij doet dit allemaal omdat hij weet dat dit het beste is wat hij haar kan geven. En door dit te doen verdient hij de belangrijkste titel van zijn leven: papa.

“Ik zal me aan mijn beloftes houden.”

Vader en dochter in bed

Elk jongen en ieder meisje heeft een consequente, stabiele, veilige en wijze opvoeding nodig. Als een vader een belofte maakt aan zijn dochter maar het niet nakomt, laat dit littekens achter.

Als een vader zegt dat hij er altijd voor haar zal zijn, moet hij dit echt menen. Wanneer hij haar laat voelen dat ze geen prioriteit is, zal ze gaan geloven dat de mensen om haar heen niet te vertrouwen zijn. Ze zal de wereld als iets pijnlijks zien en ze zal beloftes niet serieus nemen.

Een verantwoordelijke vader begrijpt dat hij zich aan zijn beloftes moet houden.

“Ik zal je leren sterk en dapper te zijn, niet alleen mijn kleine prinses.”

Meisje in het gras aan het nadenken

Een goede vader weet heel goed dat je in deze wereld niet gelukkig wordt van alleen mooi zijn. Natuurlijk is je kleine meisje de mooiste en meeste perfecte persoon die je ooit gezien hebt.

Maar een vader moet zijn dochter leren om sterk en dapper te zijn. Hij moet haar aanmoedigen om te vechten voor haar dromen – de dromen die zij zelf uitkiest.

Een vader wilt dat zijn dochter voor zichzelf op kan komen en haar acties kan beargumenteren.

Hij zal haar helpen om te leven volgens haar waarden. Papa zal haar dagelijks leiden en de basis leggen voor een gezond zelfvertrouwen. Hij zal haar begeleiden bij de lessen die haar zullen helpen om de wereld om haar heen te begrijpen.

Hij zal haar leren dat geluk vanuit het hart komt en niet dankzij een mooi uiterlijk.

“Ik zal je leren om niet bang te zijn.”

In de eerste jaren van haar leven zal papa de superheld zijn die nachtmerries en monsters in de kast overwint en haar helpt om over haar onzekerheden te komen als ze net gaat lopen of naar school gaat.

Maar, beetje bij beetje, dag voor dag, zal papa advies gaan geven. Hij zal haar angsten verjagen zodat ze goede keuzes kan maken. Hij zal zorgen dat ze moedig en dapper genoeg is om haar doelen te bereiken. Zo zal ze niet gehinderd worden door twijfels en onzekerheden.

“Jij bent de liefde van mijn leven, maar ik zal je loslaten wanneer je jouwe vindt.”

Vader en dochter lachen

Het is altijd al gezegd dat geen enkele man goed genoeg is voor een vader zijn kleine meisje. Maar, een goede vader weet dat hij zijn dochter ruimte moet geven om haar eigen keuzes te maken. Ze kan zelf de mensen kiezen die zij in haar leven wil, zelfs als ze soms fouten maakt. Van deze fouten zal ze leren.

Hij zal het haar niet verwijten als ze fouten maakt. Zijn deur zal altijd open staan. Papa begrijpt het, is altijd dichtbij en herinnert haar eraan dat liefde een avontuur is dat het altijd waard is. Maar natuurlijk moet zij nooit vergeten wat ze waard is, zodat ze de juiste persoon zal kiezen. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.