Geschenken voor moeders die net zijn bevallen

Pasgeborenen worden altijd het middelpunt van de aandacht. Het is echter ook belangrijk om aan de moeders te denken. Vriendelijke gebaren en geschenken voor moeders die net zijn bevallen, kunnen vrouwen helpen om om te gaan met de moeilijke kraamperiode.
Geschenken voor moeders die net zijn bevallen
María José Roldán

Geschreven en geverifieerd door de psychopedagoog María José Roldán.

Laatste update: 28 april, 2019

De komst van een nieuwe baby is voor alle betrokkenen een moment vol emoties, maar vooral voor de moeder. Daarom hebben we deze lijst met geweldige geschenken voor moeders die net zijn bevallen samengesteld, zodat we ze wat extra zorg en waardering kunnen tonen.

Vaak is het eerste waar we aan denken als het gaat om het geven van geschenken aan nieuwe moeders, bloemen. Er zijn echter veel geschenkopties die veel nuttiger en zinvoller zijn als het gaat om de zorg voor moeders in de kraamtijd.

Geschenken voor moeders die net zijn bevallen

Nadat een moeder is bevallen, gaan alle ogen en geschenken meestal naar haar nieuwe baby. Het is echter ook belangrijk om aandacht te schenken aan de moeder die net is bevallen.

Een nieuwe moeder bijvoorbeeld een cadeau geven dat speciaal voor haar is, kan haar helpen om zich tijdens deze mooie, maar uitdagende fase beter te voelen.

De periode na de bevalling is voor vrouwen een fase die vol staat met veel veranderingen. Daarom kan het geven van geschenken aan vrouwen die net zijn bevallen, helpen om ze op te vrolijken en energie te geven.

Misschien is het beste geschenk voor een nieuwe moeder rust en een beetje hulp bij het opruimen en het huis organiseren.

De waarheid is dat niet iedereen de mogelijkheid heeft om hulp te bieden vanwege andere verantwoordelijkheden en verplichtingen. Daarom willen we vandaag meer ideeën aandragen om moedige nieuwe moeders te verwennen. Zelfs als je niet zoveel bij ze kunt zijn als je wilt, dan kun je nog steeds laten zien dat je in de buurt bent.

1. Pyjama’s voor tijdens de borstvoeding: een geweldig cadeau

Baby slaapt bij moeder

Over het algemeen zijn de eerste dagen na de bevalling voor nieuwe moeders meestal erg vermoeiend.

Ze moeten niet alleen herstellen van het geboorteproces, maar ook dag en nacht zorg dragen voor hun pasgeborene. Het is een tijd waarin vrouwen nauwelijks tijd of energie hebben om zich aan te kleden en hun tijd thuis doorbrengen.

Daarom is een perfect cadeau voor nieuwe moeders een comfortabele pyjama waarin ze kunnen ontspannen. Veel nachtkleding is ontworpen om het voor moeders gemakkelijker te maken om hun kleintjes te verzorgen.

2. Sokken: een ander nuttig geschenk voor moeders die net zijn bevallen

Nadat de moeders zijn bevallen, begint na alle zwangerschapsgerelateerde veranderingen de bloedsomloop in hun lichaam weer normaal te worden. Een geweldige manier om voor nieuwe moeders en vooral hun benen en voeten te zorgen, is een paar zachte, comfortabele sokken.

3. Schoenen of slippers om in huis te dragen

Een ander item op de lijst met geschenken voor nieuwe moeders is een comfortabel paar huisschoenen of slippers. Na de bevalling is het geweldig om te rekenen op comfortabele en praktische schoenen, vooral omdat het grootste deel van de tijd thuis wordt doorgebracht.

Er is op de markt een grote verscheidenheid aan opties beschikbaar, die zich aanpassen aan de behoeften en klimatologische omstandigheden van het moment.

Nadat een moeder is bevallen, gaan alle ogen en geschenken meestal naar haar nieuwe baby. Het is echter ook belangrijk om aandacht te schenken aan de moeder die net is bevallen.

4. Speciale kleding voor borstvoeding

Kleding die comfortabel en praktisch is als het gaat om borstvoeding is altijd geweldig voor nieuwe moeders. Daarom is het een uitstekend idee om moeders een nieuw kledingstuk te geven dat aantrekkelijk is en zich aanpast aan haar lichaam na de bevalling.

Deze artikelen zijn vooral handig wanneer moeders naar doktersafspraken moeten of als ze willen beginnen om uit huis te gaan.

5. Lotions, zepen en lichaamsoliën

Vrouw verwent haar huid

Een van de beste geschenken voor moeders die net een baby hebben gehad, is een soort lotion, zeep of olie om haar huid te hydrateren.

Tijdens de zwangerschap is het gebruikelijk dat vrouwen striae en een droge huid krijgen, dus zo’n soort geschenk is gewoon perfect. Zorg er natuurlijk altijd voor dat het product dat je kiest geschikt is voor moeders met pasgeborenen.

Als het gaat om deze producten dan zijn er veel alternatieven om uit te kiezen. Sommige zijn populairder en effectiever dan andere.

Lotions, zepen en oliën die rozenbottel bevatten, zijn bijvoorbeeld uiterst effectief voor de behandeling van striae en littekens. Vrouwen kunnen hier zowel tijdens als na de zwangerschap hun voordelen van plukken.

Een andere olie die grote voordelen biedt voor moeders na de bevalling is jojobaolie. Deze stof heeft eigenschappen die helpen om de elasticiteit van de huid te herstellen en het haar te versterken.

Natuurlijk moeten we ook de beroemde arganolie op onze lijst zetten. Arganolie is nuttig bij het:

  • Behandelen van striae
  • Hydrateren van de huid
  • Verbeteren van de elasticiteit van de huid

Tot slot zijn er veel opties als het gaat om geschenken voor moeders die net zijn bevallen.

Waar je ook voor kiest, zorg ervoor dat het zinvol en nuttig is. Als je dat doet, dan zul je ervoor zorgen dat de moeder zich tijdens de kraamperiode geliefd en gewaardeerd voelt.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


  • Ansuategui, María & Lopez, Victor. Aceite de argán: usos tradicionales, aspectos fitoquímicos, nutricionales y farmacológicos. Revista de Fitoterapia. 2015 15. 5-19.
  • Hidalgo MI, Huertas ALL, Espinosa Góngora R, Muñoz Calvo MT, Budke Neukamp M, Abuín AS, et al. El pediatra ante el síndrome alcohólico fetal. Un trastorno infradiagnosticado [Internet]. Pediatriaintegral.es. [citado 15 de diciembre de 2021]. Disponible en: https://www.pediatriaintegral.es/wp content/uploads/2015/03/Pediatria-Integral-XVIII-10.pdf#page=66
  • Karaca I, Ozturk M, Alay I, Ince O, Karaca SY, Erdogan VS, Ekin M. Influence of Abdominal Binder Usage after Cesarean Delivery on Postoperative Mobilization, Pain and Distress: A Randomized Controlled Trial. Eurasian J Med. 2019 Oct;51(3):214-218. doi: 10.5152/eurasianjmed.2019.18457.
  • Luisa. Regalos para una mujer que acaba de tener un bebé [Internet]. Lifehacks de Luisa Olvera. 2019 [citado 15 de diciembre de 2021]. Disponible en: https://luisaolvera.com/qu-regalar-a-un-reci-n-nacido/
  • Slomian J, Emonts P, Vigneron L, Acconcia A, Glowacz F, Reginster JY, Oumourgh M, Bruyère O. Identifying maternal needs following childbirth: A qualitative study among mothers, fathers and professionals. BMC Pregnancy Childbirth. 2017 Jul 3;17(1):213.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.