Je moeder zijn is de beste baan ooit!

17 februari 2019
De mooiste titel is niet die gekregen van een universiteit of school, maar die van het moederschap. Jij bent mijn beste prestatie!

Ondanks het bereiken van al mijn academische en professionele doelen, kan ik zonder twijfel zeggen dat de beste carrière keuze die ik ooit heb gemaakt, je moeder zijn is.

Geloof me, van alle paden die ik heb bewandeld en van alle titels waar ik het meest trots op ben, zou ik niet kiezen voor de titels die mij door instellingen zoals universiteiten zijn toegekend.

Niets is te vergelijken met wat je in de echte wereld leert. Of beter gezegd, de universiteit van het leven zelf.

De waarheid is dat ouders niet de enige zijn die veel te onderwijzen hebben. Onze kinderen worden ook onze leraren. Ja, ook al zijn ze zo klein, ze hebben ons zoveel te leren.

Je moeder zijn heeft me eindeloze lessen geleerd

Je moeder zijn heeft me eindeloze lessen geleerd

Je moeder zijn was de beste carrièrestap die ik ooit had kunnen maken. Zonder lesroosters of vakken ben je bereid me zoveel te leren over deze gekke wereld die ons omringt en over de mysteries die verborgen zijn in dit magische en verbazingwekkende leven.

Je hebt me geleerd hoe het leven verdient om geleefd te worden, dat we de gelukkige momenten die ons worden aangeboden moeten waarderen en hoe onze worstelingen te overwinnen. Alleen voor het plezier glimlachen, elke dag leven alsof het de eerste is en elke avond alsof het de laatste is.

Door je voorbeeld heb je me geleerd wat liefde is en hoe vreugde de vonk kan zijn voor iets groters. Aan je zijde begreep ik dat het leven vluchtig is. En dat we in onze reis door het leven onuitwisbare sporen nalaten. Als mensenlevens, als nalatenschappen, als erfenissen die niet noodzakelijk materieel zijn.

Aan je zijde begreep ik wat tevredenheid en goed gezelschap was. Ik heb de stilte en het gewicht van onze eigen woorden leren waarderen. Dankzij jou kon ik zelfs waarderen hoe gezond het is om een ​​vertrouweling te hebben. En hoe mooi het leven kan zijn met warmte en genegenheid.

Aan je zijde heb ik geleerd geduld en zelfbeheersing te koesteren. Ik wist hoe ik zaden van doorzettingsvermogen en vasthoudendheid in mezelf en in jou moest planten. Daardoor leerde ik vechten voor onze dromen met de moed van een miljoen krijgers.

Je moeder zijn is een kostbare schat

Je moeder zijn is een geschenk, misschien wel de meest waardevolle in het leven. Een kostbare schat en het beste van alles is, het is allemaal van mij.

Ik voel me bevoorrecht en gezegend om je moeder te zijn. Het is zo bevredigend om je te zien groeien, om je te onderwijzen en tegelijkertijd om getekend te worden door de echte wijsheid van alle kinderen.

Om gevoed te worden door je unieke kijk in je kindertijd. Alles te kunnen zien door de onschuldige ogen van een kind. Om je ervaringen te ervaren door het filter van je onschuld. Te lachen tot mijn buik pijn doet.

Je moeder zijn is een kostbare schat

Je moeder zijn is ongelooflijk

Terug te gaan naar de kindertijd en verbeeldingskracht en creativiteit te laten opstijgen. Om spelletjes, woorden en scenario’s te bedenken. Te genieten van de meest eenvoudige en moeiteloze dingen. Gewoon heel gelukkig te zijn met heel weinig, om me bevoorrecht te voelen, zelfs als ik niets heb. Om te creëren, om te geloven. Kortom, om op een bepaalde manier opnieuw geboren te worden.

En om elke dag trouw te zijn aan mezelf. Gewoon echt te zijn. Om een ​​brutale zuivere oprechtheid te tonen. Om de zuiverheid van de edelste zielen te absorberen. Voor dit alles en nog veel meer, mijn kind, kan ik je alleen maar bedanken. Voor alles wat je me in de loop der jaren hebt geleerd.

Al deze lessen zijn de goddelijke schat van je jeugd. Deze deugden worden niet onderwezen in een van de scholen en universiteiten die ik heb bezocht. Niemand kan me namelijk elke dag zoveel geven als jij.

Fundamenteel gezien is er geen titel is die me meer voldoening geeft dan je moeder te zijn en geen grotere trots dan het hebben van een kind zoals jij.

Je bent mijn grootste en meest opmerkelijke prestatie. Mijn beste baan en mijn beste titel. Ik hou zoveel van je, lieverd!