Kleine ruzies bij ouders: je eerste kind verwachten

Wanneer ouders hun eerste kind verwachten, hebben ze meestal ruzie over verschillende dingen. Vandaag zullen we praten over de meest voorkomende argumenten die ouders hebben, en hoe deze situaties op te lossen.
Kleine ruzies bij ouders: je eerste kind verwachten

Laatste update: 10 oktober, 2021

Het is heel gebruikelijk dat ouders verschillende kleine ruzies hebben wanneer ze hun eerste kind verwachten. Als er een baby komt, moeten ouders namelijk hun leven en relatie reorganiseren op basis van individuele en groepsbehoeften. In feite heeft dit niet alleen invloed op het paar, maar ook op hun relaties met andere mensen, zoals familieleden en vrienden.

In het artikel van vandaag zullen we enkele van de meest voorkomende argumenten zien die ouders voor het eerst hebben wanneer ze een baby verwachten. Dus als je hier meer over wilt weten, lees dan verder.

Veelvoorkomende ruzies die ouders hebben als ze hun eerste kind verwachten

De volgende zijn de meest voorkomende onderwerpen die ruzie veroorzaken tussen beginnende ouders:

  • Verschillen over de manier waarop ze de baby willen opvoeden en verzorgen.
  • Verschillende standpunten van hun eigen families.
  • Tijd voor jezelf en voor elkaar.
  • Alle verantwoordelijkheden kunnen vervullen nadat de baby is geboren.

Dit zijn enkele van de gebieden die kunnen worden beïnvloed door de komst van de nieuwe baby. We kunnen echter ook praten over de verschillen die ouders hebben als de baby eenmaal geboren is.

Waar maken ouders ruzie over als ze op het punt staan hun eerste kind te krijgen?

Eerste keer ouders worden kan ook voor ruzies zorgen

Ruzies over het verdelen van taken

Bij het verdelen van taken is het niet nodig om het op een gelijkmatige manier te doen. Het belangrijkste hier is om te doen wat je zegt dat je gaat doen. Ieder van jullie moet zijn eigen verantwoordelijkheden vervullen.

Soms moet de een voor meer dingen zorgen dan de ander. Probeer flexibel en begripvol te zijn. Als gevolg hiervan ontwikkel je empathie en vermijd je ruzies.

De naam kiezen

Dit is een van de eerste problemen die zich kunnen voordoen. Soms willen jullie allebei een andere naam. In dit geval is de oplossing niet om een van jullie te laten winnen. In plaats daarvan zou je een naam moeten vinden die jullie allebei leuk vinden. En luister niet naar je familie, vrienden of andere mensen die je kent. Wat je moet doen is een naam kiezen waar jullie allebei van houden.

Tijd voor jezelf en om samen door te brengen

Het hebben van een kind zou niet moeten betekenen dat je geen tijd voor jezelf of tijd voor elkaar kunt hebben. Daarom moet je tijd voor jezelf vinden en je partner moet daar tolerant over zijn. Daarom is het erg belangrijk om elkaars ruimte te respecteren.

Verschillen met betrekking tot opvoeding en opleiding

Omdat jullie allebei in verschillende gezinnen zijn opgegroeid, kunnen jullie het misschien oneens zijn met betrekking tot opvoedingsmethoden en onderwijs. Om discussies hierover te voorkomen, moet je een methode vinden waar jullie het allebei mee eens zijn.

Ruzies tussen koppels.

Relatie met beide kanten van de familie

Een ander veelvoorkomend argument dat koppels hebben is gerelateerd aan de invloed van beide families. Dit is heel gebruikelijk wanneer ze proberen jullie kinderen op te voeden. Wat je moet doen, is met hen praten en hen vragen je eigen manier van opvoeden van je kinderen te respecteren. Natuurlijk moet je ze bedanken voor hun interesse en steun.

Vergeet echter niet om vanaf de eerste dag duidelijk te zijn over limieten. Jullie moeten het allebei eens zijn over de dingen die je bereid bent te tolereren, zodat je in de toekomst geen problemen zult hebben.

Een peuterschool of een persoon kiezen om voor je kind te zorgen

In dit geval gaat het alleen om het zoeken naar de belangen van jullie kind. Misschien moet je al je keuzes analyseren: ze bij hun grootouders of een ander familielid achterlaten, een oppas inhuren of ze naar een peuterschool brengen.

Als je hier veel twijfels over hebt, ga dan gewoon zitten en analyseer alle voor- en nadelen van al je keuzes, en kies dan wat het beste is voor je kinderen.

Over ruzies die ouders meestal hebben als ze hun eerste kind verwachten

Ruzies tussen beginnende ouders komen vaker voor dan je denkt. Het is duidelijk dat als je niet als team samenwerkt, je de hele tijd kunt wel ruzie kunt maken. Wees dus eerlijk en praat over alles wat u bezighoudt. Op deze manier kun je tot een overeenkomst komen en je er prettig bij voelen. Wellicht ook interessant voor jou

Knuffelen en troosten is niet verwennen, maar opvoeden
Je bent mama
Lees het op Je bent mama
Knuffelen en troosten is niet verwennen, maar opvoeden

Verwennen heeft niets te maken met het troosten van je kind, het voorzien in zijn behoeften. Het is goed om onze kleintjes met positieve emoties te...