Mijn liefste kind, jij bent de pilaar die mij staande houdt

Mijn liefste kind, jij bent de pilaar die mij staande houdt
María Alejandra Castro Arbeláez

Beoordeeld en goedgekeurd door de psycholoog María Alejandra Castro Arbeláez.

Laatste update: 22 december, 2022

Mijn liefste kind, laat me nooit alleen. Je hebt geen idee hoeveel je voor me betekent. Zoals de lucht die ik adem, ben jij noodzakelijk, fundamenteel. Ik kan niet leven zonder jou.

Jij bent degene die mij dag en nacht op de been houdt. Vanaf het moment dat jij in mijn leven kwam was jij mijn pilaar. Jij bent degene die mij staande houd.

Het maakt niet uit wat het leven mij voorschotelt, ik kan het allemaal aan zolang ik jou aan mijn zijde heb. Jij bent de simpele reden van mijn bestaan… Wat me uit bed krijgt in de ochtend… Dankzij jou blijf ik vechten. De liefde die jij me geeft is wat mij laat ademen en me de kracht geeft om door te gaan.

Dag na dag moedigt jouw aanwezigheid me aan om door te gaan. Ik weet dat ik op jou kan vertrouwen. Het laat me geloven dat ik al mijn angsten los kan laten. Je zult me nooit laten gaan – dat weet ik zeker. Je zal altijd mijn hand en hart vasthouden met al jouw kracht, wat er ook gebeurt.

De kracht achter elke stap die ik neem

Moeder houdt haar liefste kind in de lucht

Mijn liefste kind, jij bent de kracht die mij staande houdt. Met jou aan mijn zijde is het onmogelijk om de weg kwijt te raken. Elke stap die ik met jou zet is een stap vooruit, zelfs als ik fouten maak. Want als ik fouten maak, help je me om hiervan te leren. Jij bent de mentor achter mijn succes.

Met elke stap die ik neem leer jij me iets nieuws. Je zou verbaasd zijn als zou je weten hoeveel ik van jou geleerd heb. Elke fout is een kans om te groeien. Elke fout staat geschreven in mijn geheugen. Het belangrijke is dat ik weer opsta als ik gevallen ben… En ik weet dat wanneer ik dat doe, je er altijd bij zal zijn.

Jij bent de reden dat ik wakker word en blijft vechten. Het maakt niet uit hoe vaak ik val. Wat belangrijk is, is dat ik het beste gezelschap bij mijn zijde heb wanneer ik weer opsta. Jij geeft me de motivatie die ik nodig heb. Elke keer als ik een doel heb bereikt ben jij de reden waarom. Jij bent de motor achter alles wat ik doe.

Jouw aanwezigheid in mijn leven geeft me het gevoel dat ik onverslaanbaar ben, in staat om het onmogelijke te doen. Jij ben een voorbeeld van kracht, moed en integriteit. Puur, onschuldig, oprecht – jij bent als frisse lucht. Alles dat goed is in de wereld en nog veel meer. Ik geloof in jouw lach en in jou. Wanneer ik naar jou kijk, kan ik ook in mezelf geloven.

Mijn liefste kind, jij bent mijn steunpilaar

Naast een inspiratie ben jij mijn steunpilaar. De basis waarop ik mijn leven bouw. Mijn toekomst en mijn bestemming. Jij bent de hoofdpersoon in het mooiste sprookje zonder einde. Je bent de koninklijke erfgenaam van elk kasteel in mijn hart.

Jij bent de gids die mijn pad recht maakt, het kompas dat laat zien waar ik heen moet, de handleiding die zegt welke stappen ik moet nemen. Er komt licht van jou af, jij bent mijn zonlicht. Jij bent de bron van mijn energie. Mijn hoop wordt steeds weer vernieuwd. Ik heb nieuwe zin in het leven, dankzij jou.

Het meest nobele wezen met het puurste hart is in mijn leven gekomen. Jij drong mijn wereld binnen om me vast te houden, om mijn hand te pakken om me niet van de afgrond te laten vallen. In feite doe je me opleven. Jij brengt me naar de hoogste top. En wanneer ik naar beneden kijk zie ik dat al mijn dromen uit zijn gekomen.

Moeder en kind met de maan en de aarde

Mijn liefste kind, door al deze redenen ben jij alles waar ik ooit over gedroomd heb. En zoveel meer. Jij bent de bron van mijn geluk en alles waar ik voor leef.

Jij bent de liefste streling voor mijn ziel, het licht dat mijn grootste krachten weerkaatst. Sinds ik jou voor het eerst heb gezien kan ik vertrouwen in mijn eigen kracht en talenten.

Dank je, mijn liefste kind, voor het laten zien hoe ik moet leven. Dank je dat jij de pilaar bent die mij elke dag laat staan. Zonder twijfel ben jij het enige waar ik voor de rest van mijn leven voor zal vechten. Mijn motor, mijn kracht, mijn alles.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


  • Bowlby, J. (1986). Vínculos afectivos: formación, desarrollo y pérdida. Madrid: Morata.
  • Bowlby, J. (1995). Teoría del apego. Lebovici, Weil-HalpernF.
  • Garrido-Rojas, L. (2006). Apego, emoción y regulación emocional. Implicaciones para la salud. Revista latinoamericana de psicología, 38(3), 493-507. https://www.redalyc.org/pdf/805/80538304.pdf
  • Marrone, M., Diamond, N., Juri, L., & Bleichmar, H. (2001). La teoría del apego: un enfoque actual. Madrid: Psimática.
  • Moneta, M. (2003). El Apego. Aspectos clínicos y psicobiológicos de la díada madre-hijo. Santiago: Cuatro Vientos

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.