Hoe beïnvloedt voeding je lichaamsgeur?

Terwijl kruidig voedsel je meer laat zweten, helpen groenten en fruit een goede lichaamsgeur te produceren. Wil je meer informatie en tips weten? Blijf lezen.
Hoe beïnvloedt voeding je lichaamsgeur?

Laatste update: 28 september, 2019

Ludwig Feuerback zei: “Je bent wat je eet.” Bovendien ruik je naar wat je eet. In de studie Evolution & Natural Behaviour, uitgevoerd door een groep onderzoekers aan de Macquarie University in Australië, werd vastgesteld dat je dieet de lichaamsgeur kan bepalen die je afgeeft.

Waar ruik je naar?

De huid is het grootste orgaan dat je hebt. De functie is om je te beschermen, de temperatuur te regelen, water op te slaan en met de buitenwereld te communiceren via sensorische stimulatie.

Via je poriën elimineer je gifstoffen in de vorm van zweet. Daarom is het belangrijk om deze stoffen aan te moedigen je lichaam te verlaten. Bovendien is het logisch om te concluderen dat voedsel de lichaamsgeur beïnvloedt. Wat je eet, kan de geur beïnvloeden die je afgeeft.

Zorgen voor je huid

De invloed van hormonen op lichaamsgeur

Iedereen heeft een andere lichaamsgeur, en dit heeft te maken met hormonen. Het hangt af van zowel geslacht als genetica. Zoals we al zeiden, beïnvloedt ook voedsel je zweet, zowel kwantitatief als kwalitatief.

Met andere woorden, sommige voedingsmiddelen kunnen voor meer zweet zorgen, terwijl anderen hun samenstelling veranderen, waardoor ze anders ruiken.

Voedingsmiddelen die een onaangename lichaamsgeur veroorzaken

Pittig voedsel laat je meer zweten omdat ze capsaïcine bevatten, waardoor je een brandend gevoel voelt. De receptoren van het zenuwstelsel worden geactiveerd, die op dezelfde manier werken als midden in de zomer. Dat is de reden waarom je voelt dat je temperatuur stijgt als je iets pittigs eet.

Rood vlees

Een studie gepubliceerd door de Oxford Academic Journal concludeerde dat het eten van te veel rood vlees het moeilijker maakt voor het lichaam om vet te verbranden en energie te verkrijgen. Dit zorgt ervoor dat je zweet vol gifstoffen zit. Als gevolg hiervan leidt dit tot een onaangename geur.

Geraffineerde koolhydraten

Er is een directe relatie tussen mensen die te veel van dit voedsel consumeren en een slechte lichaamsgeur.

Kruiden

Kerry, komijn, fenegriek en kurkuma veroorzaken een heel bijzondere geur. Als je echter van deze kruiden houdt, stoort de geur je niet.

Knoflook en Ui zorgen voor een onaangename lichaamsgeur

Naast hun helende eigenschappen bevatten zowel knoflook als uien sulfoxiden. Het is een verbinding die heel gemakkelijk in je weefsels terechtkomt. Daarom zorgt het ervoor dat je die specifieke en onaangename geur afgeeft via elke porie in je huid.

Knoflook en uien

Vis

Er is een stofwisselingsziekte genaamd trimethylaminurie die een sterke geur veroorzaakt als rottende vis. Dit komt omdat mensen die er last van hebben, de stof die uit vis vrijkomt tijdens het ontbindingsproces niet kunnen verwerken.

Voeding waardoor je lekker gaat ruiken

Dezelfde Evolution & Natural Behaviour-studie toont aan dat mensen die meer fruit en groenten eten, een zoetere, zelfs bloemige geur afgeven.

Ananassen en sinaasappels bijvoorbeeld geven je een aangename geur. Anderzijds fungeren bladgroenten als een natuurlijke deodorant, dankzij de chlorofyl die ze bevatten.

Neem ook probiotica op in je dieet. Ze helpen namelijk gifstoffen te verteren, waardoor de lichaamsgeur van zweet wordt verminderd.

Munt en kardemom kunnen ook helpen in het spijsverteringsstelsel en geven daardoor je lichaam een ​​frisse geur.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.