Zoutoplossing: magische oplossing tegen de griep

Zoutoplossing: magische oplossing tegen de griep

Laatste update: 22 december, 2022

In feite is zoutoplossing een mengsel van stoffen die verenigbaar zijn met het menselijk organisme.

Een zoutoplossing wordt gebruikt voor verschillende medische functies: om poeder voor injecties te verdunnen, om andere substanties aan te brengen en als een vervanging voor bloed om wonden te genezen.

Er is ook een vrij frequente toepassing voor fysiologisch serum. Het kan worden gebruikt als een magische oplossing: natuurlijk hebben we het over het gebruik bij kinderen voor verstopping van de neus wanneer ze griep krijgen.

Als je een fysiologische zoutoplossing gebruikt voor de behandeling van de verkoudheid van je kind, gefeliciteerd. Als je deze remedie echter nog niet hebt geprobeerd, blijf dan bij ons zodat je erachter kunt komen hoeveel het kan helpen om de verstopte neus te verlichten.

We zullen over dit onderwerp uitwijden met een reeks vragen en antwoorden.

Vormt zoutoplossing een risico voor kinderen?

Nee, een zoutoplossing bestaat voor het grootste gedeelte uit water en veel andere stoffen die, zoals we eerder zeiden, onschadelijk zijn voor het menselijk lichaam.

Niemand is allergisch voor zoutoplossing. Het reageert ook niet met andere medicijnen.

Hoe gebruik ik een zoutoplossing om het neusje van mijn kind vrij te maken?

Kinderartsen raden aan om driemaal daags ¼ van een pipet in elk neusgat aan te brengen. Als je merkt dat je kind niet goed kan ademen vanwege een ernstige verstopping, dan kan je de frequentie verhogen tot 5 keer per dag.

We raden aan de kinderarts van je kind te raadplegen voordat je met deze behandeling begint.

Moeder en verkouden baby

De techniek die wordt gebruikt om de oplossing toe te passen is eenvoudig. Je kan je kind op schoot leggen met het gezicht omhoog. Houd het hoofd vast en gebruik de pipet om de oplossing in het neusgat van het kind te druppelen. Herhaal het proces in het andere gat.

Je zal merken hoe de vocht begint te stromen, wat resulteert in een verbetering van de ademhaling van je kind.

Waar kan ik een zoutoplossing kopen?

Als je je huis niet kunt verlaten en je een zoutoplossing moet gebruiken dan kan je het thuis bereiden.

Het recept is eenvoudig:

  • Kook een liter water. Voeg als het kookt 9 gram natriumchloride (keukenzout) toe. Laat het een paar seconden koken.
  • Verwijder vervolgens de pan van het vuur en laat het afkoelen. Giet de oplossing in een eerder gesteriliseerde fles of pot en laat deze staan ​​tot het op kamertemperatuur is.
  • Wanneer de kamertemperatuur bereikt is, dan kan je het toepassen in de neusgaten van je kind wanneer dat nodig mocht zijn.

Het wordt echter altijd aanbevolen om zoutoplossingen te gebruiken die in apotheken worden verkocht omdat ze in laboratoria zijn bereid en vrij zijn van ziektekiemen.

Waarom zou je een zoutoplossing gebruiken in plaats van neussprays?

Moeder met pipet

Omdat water altijd een effectieve methode is om gifstoffen te elimineren. Een zoutoplossing bestaat grotendeels uit water en daarmee is er geen risico dat de mucus in de neus dikker wordt.

Houd er rekening mee dat het gehydrateerd houden van de neusgaten ervoor zorgt dat ze minder verstopt raken. Het juiste gebruik van zoutoplossing kan het lichaam helpen bacteriën te elimineren wanneer een kind griep heeft.

Het kan ook virussen en andere allergene stoffen verwijderen die zich in de neusholtes nestelen.

Zoutoplossing: de magische oplossing tegen de griep

Zoals je hebt gezien, kan een zoutoplossing een geweldige oplossing zijn om de griep te behandelen.

Veel voorkomende verkoudheid mag niet worden behandeld met antibiotica, antihistaminica of andere medicijnen. Deze medicijnen riskeren de productie van dikker slijm, dat langer nodig heeft om het lichaam te verlaten.

Wanneer koorts verschijnt en niet wordt veroorzaakt door een andere bijbehorende aandoening, moet deze worden verlaagd met medicijnen die de kinderarts aanbeveelt. Gebruik de medicatie op basis van het gewicht van je kind en volg de instructies zorgvuldig op.

Je kunt ook koelkompressen op hun voorhoofd gebruiken om hun temperatuur te verlagen.

Mama, de griep wordt behandeld met water. Hoewel het idee misschien vreemd overkomt klopt het wel. Maak gebruik van veel vloeistoffen, geduld en een zoutoplossing.

Als je wilt biedt dan vruchten aan die rijk zijn aan vitamine C om het immuunsysteem van je kind te versterken.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.