Lieve mama, een brief van je baby die je 's nachts wakker maakt

Lieve mama, een brief van je baby die je 's nachts wakker maakt

Laatste update: 10 mei, 2018

Lieve mama, ik weet dat sinds de dag dat ik kwam je nachten veel zijn veranderd. Elk van hen is moeilijker geworden dan het voorgaande. Ik begrijp ook dat dit van invloed is op je dagen. Ik kijk naar je en waardeer je vermoeide blik. Daarom voel ik me zo gelukkig en gezegend.

Zelfs als je jezelf opoffert en me alles geeft in ruil voor niets, merk ik nog steeds het geluk dat je voelt om mij te hebben. Ik vind de beste schuilplaats in je armen, de waarheid van het leven en van liefde. Je bent warmte en tederheid. De vreugde die mijn wereld laat draaien.

Bedankt lieve mama, dat je van me houdt en je tijd en geduld aan mij hebt besteed. Om me zo zacht en lief te troosten. Ik bedank je ook voor elk liedje ‘s dat je nachts zingt om me te kalmeren. Voor de klassieke verhalen die je me vertelt, waarin je je verbeelding de vrije loop laat.

“Er is niets ontspannenders voor een baby dan de stem van hun moeder.”

– Onbekende auteur –

De nachten die we hebben gedeeld sinds mijn geboorte

Baby slaapt met knuffels

Lieve mama, ik waardeer de nachten die we hebben gedeeld sinds de dag dat ik in je leven kwam. Gisteren bijvoorbeeld werd ik om het uur wakker en vroeg ik je om me in je armen te houden. Ik deed dit omdat ik je nodig had. Een wereld waarin ik je hartslag niet elke seconde hoor maakt me bang.

Ik heb je bescherming, beperking en genegenheid nodig. Er is zoveel vrede en veiligheid in je armen dat woorden niet kunnen beschrijven. Ondanks al mijn aandringen observeer ik je geduldige gezicht, altijd bereid om me te plezieren.

Je biedt me het rijkste en meest gezonde ding in de wereld met een glimlach: moedermelk. Ik houd me aan je vast met mijn kleine vingers. Hoewel je oogleden moeite hebben om open te blijven vanwege je vermoeidheid, houd je nooit je ogen van me af. Je kijkt me recht in de ogen aan alsof je in mijn ziel kijkt.

Dit is hoe ik de waarde leer van opoffering en toewijding. Door jou leer ik over ware onvoorwaardelijke liefde en instinctieve vrijgevigheid. Ik waardeer echt alles wat je hebt gedaan en elke dag voor mij doet. Dit is waarom ik je mijn excuses aanbied, maar ik zou willen uitleggen dat ik me alleen maar dicht bij je wilde voelen, mijn heldin.

Ik weet dat je moet slapen, lieve mama. Maar weet je wat? Ik kan mijn slaapstadia of mijn behoeften niet controleren. Ze zijn allemaal geprogrammeerd door biologie. Luister niet naar diegenen die zeggen dat ik je probeer te manipuleren. Ik heb net zoveel veiligheid nodig als ik een buik vol melk nodig heb of een luier die mijn tere huid niet irriteert.

Wat ik wil dat je weet over mijn nachten

Ik weet nog steeds het belang of de functies van muren en plafonds niet. Voor mij ligt mijn toevlucht in je armen. Jij bent mijn redding, mijn wereld, mijn eten en mijn hele leven. Negeer diegenen die zeggen dat dit de tijd voor mij is om onafhankelijker te worden.

Ik ben nog steeds een eenvoudige baby, een paar maanden oud. Pas na verloop van tijd zal ik leren autonoom en onafhankelijk te zijn. Je zal me veel leren over de lessen van het leven, maar laat me nu genieten. De tijd gaat snel voorbij en voordat je het weet, zal het te laat zijn: het zal niet terugkeren.

Cartoon baby duimt

Ik kan niet ontkennen dat ik je echt voor alles nodig heb. Jij bent mijn personeel en mijn gids. Mijn licht en mijn weg. Geloof me als ik zeg dat ik je echt nodig heb om te reageren op mijn huilen, het is niet om wispelturig te zijn. Bedankt voor het reageren op mijn huilbuien, ongeacht het tijdstip van de dag.

Met al deze prachtige gebaren van liefde laat je me zien dat de wereld toch een betrouwbare plek is. Bedankt dat je mij de troost gaf die ik ‘s nachts zo nodig had. Je vergeet het feit dat je de volgende dag naar je werk moet en zoveel verschillende klusjes doet.

Kop op, lieve mama! Je doet het goed!

Wat er ook gebeurt, houd je hoofd omhoog wetende dat deze tijd slechts een investering is. In de toekomst zullen deze details van ingewikkelde nachten slechts een herinnering zijn. Een voorbijgaande anekdote over hoe sterk en dapper je kunt zijn. Als je herinneringen ophaalt, zul je zien dat er voor elk bitter moment ook duizend zegeningen voor een moeder waren.

Ondertussen zijn je knuffels en kusjes alles wat ik nodig heb. Dus, ik beloof je dat als ik eenmaal voorbereid ben, ik mijn eigen weg zal vinden. Dankzij alles wat je voor mij hebt gedaan, zal mijn pad standvastig en opgewekt zijn. Jij bent mijn favoriete persoon in de wereld. Ik hou van je met heel mijn hart en ziel,

Je baby! Wellicht ook interessant voor jou

Mam, vergeet niet om naar me te luisteren, me te kussen en om te genieten
Je bent mama
Lees het op Je bent mama
Mam, vergeet niet om naar me te luisteren, me te kussen en om te genieten

Alle goede ouders herinneren zich dat vandaag de beste dag voor hun kinderen zou kunnen zijn. Net als gisteren was het de beste en morgen zal dat o...