Je geboorte veranderde alles in mijn leven

Je geboorte veranderde alles in mijn leven
María Alejandra Castro Arbeláez

Beoordeeld en goedgekeurd door de psycholoog María Alejandra Castro Arbeláez.

Laatste update: 22 december, 2022

“Je geboorte veranderde alles in mijn leven.”  Sommige moeders verwoorden het alledaags, anderen poëtisch, maar iedere moeder kenmerkt dit als een hoogtepunt in het moederschap. De geboorte van een kind is het keerpunt in het leven van een vrouw.  Geen wonder aangezien het je gewoontes totaal verandert en je gevoelens ervaart waarvan je niet eens wist dat ze bestonden.

Je geboorte veranderde alles in mijn leven. Alles wat grijs en saai was in mijn leven. Alles werd verlicht door de schittering in jouw ogen toen je voor het eerst naar me keek. Je brak de stilte met je oncontroleerbare en aanstekelijke gegiechel. Je verwarmde mijn dagen en vulde elke ochtend met een vleugje van een leven dat zijn gelijke niet kent.

En daar zijn ze. Ze komen in ons leven wanneer we het het minst verwachten. Maar ze komen als een verrassing wanneer we het meeste behoefte hebben aan het delen van ons leven. Wanneer jij de behoefte hebt om jouw leven te delen.

Je geboorte veranderde alles in mijn leven en mijn definitie van liefde

Liefde voelen is één van de meest wonderbaarlijke geschenken die een mens kan ervaren. Er is een zekere mate van instinct – een gevoel dat komt vanuit de ziel, geest en hart – wanneer je de delicate huid van je baby aanraakt; dat kleine wezentje dat je wilt beschermen en voor wie je alleen maar je uiterste best wil doen.

Mama houdt voeten van baby vast

De liefde van een vrouw is immens, maar deze overtroeft alles wanneer het ontstaat uit niets minder dan de bewondering en aanbidding van het kind dat zij in haar baarmoeder droeg tijdens haar zwangerschap.

Bij het voelen van de bewegingen van haar ongeboren kind in haar buik, begrijpt iedere moeder wat onvoorwaardelijke liefde is. Dat is geen wonder aangezien er geen grotere liefde bestaat dan die van een moeder voor haar kind.

Immers bij het voor de eerste keer observeren van je kind, begrijp je als vrouw werkelijk wat liefde op het eerste gezicht is. Je begrijpt ten volle wat het mirakel van het leven inhoudt.

Hoewel je kind op een punt komt waar hij niet langer gewiegd wil worden in zijn moeder’s armen, er is altijd een plekje in je hart voor hem. Datzelfde hart zal je kind altijd begeleiden waar hij ook gaat.

Je geboorte veranderde alles in mijn leven en mijn perceptie van geluk

Wanneer je kind geboren wordt, verandert je leven als ouder zodanig dat je bereid bent om je gewoontes en gedrag aan te passen vanwege het geluk van je kind. Je geeft alles op om dit kleine wezentje je topprioriteit te maken. Dit wezentje dat in staat is om alles over te nemen in je huis.

Een moeder hoeft haar kinderen alleen maar te zien of aan hen te denken en haar hart vult zich met geluk en blijdschap. En wat kan er belangrijker zijn? Het moederschap vliegt voorbij in een oogwenk. Maar de liefde die haar kleine baby gewaarwordt, zal hem veranderen in één van de gelukkigste mensen ter wereld.

Mama en baby

Je gaf me de beste titel van de Universiteit van het Leven

Ongetwijfeld word je een rolmodel voor je kind, zijn eerste heldin, mentor en begeleider. Het belangrijkste van elk leerproces waarbij je betrokken bent, is dat, ondanks iedere mislukking of succes, jij de motor bent achter het eindresultaat.

Niemand vertelt vrouwen hoe ze goede moeders moeten zijn. Ook komen baby’s niet met gebruiksaanwijzingen die ons vertellen hoe we moeten reageren in bepaalde situaties. Toch handelt een moeder vanuit haar instinct en haar hart vertelt haar wat het beste is voor haar kinderen.

Het doet er niet toe of het geheim van het opvoeden van kinderen is om al het andere in wacht te zetten. Om je hele leven aan dit kleine wezentje te wijden dat deel van je is. Woorden kunnen nooit de voldoening uitdrukken wanneer je kind zijn eerste stapjes neemt of zijn eerste woordjes zegt en zo veel andere dingen.

De vrijheid en onafhankelijkheid die we hadden is niet langer belangrijk. Dat geldt ook voor de tijd die we investeerden in het opbouwen van een carrière. We geven dit alles maar al te graag op nu.

De Universiteit van het Leven leert ons dat er geen betere titel is dan die van moeder. We leren er de ware betekenis van het woord toewijding Dit alles in ruil voor een glimlach wanneer we wakker worden.

Moeder zijn is een zegen omgeven door de tederheid en onschuld van het meest fragiele wezentje dat we ooit zagen. Tegelijkertijd motiveert het vele moeders om vol te houden. Om elke ochtend te ontwaken en om zelfs de moeilijkste momenten met gratie tegemoet te zien. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.