Ik kon me eerst geen leven met jou voorstellen

Als je die ware liefde eenmaal ervaren hebt dan kun je je een leven zonder kind niet meer voorstellen.
Ik kon me eerst geen leven met jou voorstellen
María Alejandra Castro Arbeláez

Beoordeeld en goedgekeurd door de psycholoog María Alejandra Castro Arbeláez.

Laatste update: 22 december, 2022

Mijn kind, ik had nooit gepland om kinderen te krijgen. Ik had nooit gedacht dat ik een charmante prins, een sprookjesleven of een gelukkige familie zou hebben. Ik kon me ook geen leven met jou voorstellen…

Mijn prioriteiten omvatten mijn eigen leven, mijn baan en mijn carrière. Maar alles gebeurt met een reden. Plotseling, toen ik het het minst verwachtte, kwam jij. En in dit nieuwe leven met jou is alles veranderd.

Ik moet bekennen dat ik nooit mijn leven met jou had voorgesteld. Misschien ging alles mij gewoon voorbij, terwijl ik verdoofd en onverschillig was. Mijn pad ging gewoon in een andere richting.

Het lot besloot echter om ons samen te brengen. Vanaf dat moment zweer ik dat ik me mijn leven zonder jou niet meer kan voorstellen.

Natuurlijk was het nieuws op dat moment moeilijk te aanvaarden. De gedachte alles op te offeren was angst opwekkend, evenals de komst van iets dat je tot die dag niet had verwacht. Angst en zorgen overmanden mij.

Vandaag vraag ik me af hoe mijn dagen zouden zijn als ik niet de zegen die jij bent bij me had. Ik herinner me toen ik single was als een grijze fase, zonder al het licht dat je uitstraalt.

Misschien heb ik veel losgelaten, wat mijn leven heeft veranderd. Ik kan je echter verzekeren dat niets me gelukkiger maakt dan je te zien opgroeien en lachen.

Mijn leven met jou is een avontuur

Sinds je in mijn verhaal bent gekomen, weet ik wat het is dat mensen liefde noemen. Ik kreeg echter een voorbeeld van de zuiverste en meest ware, onvoorwaardelijke en eeuwige genegenheid.

Mijn leven met jou is een avontuur

Vanaf het moment dat je in deze wereld kwam, heb je mijn dagen mooier gemaakt. Je hebt mijn concept van geluk en vrijheid opnieuw gedefinieerd. Je hebt me oneindig veel geduld gegeven.

En je gaf me in feite de kracht om te blijven vechten en vooruit te gaan, wat er ook gebeurt. Allemaal door jou en voor jou.

Want met jou is mijn leven zeker een avontuur geworden. En het is zeker mooier geworden. Er is nog zoveel te leren en er is geen betere leraar dan mijn eigen kind.

Ik heb hier niet voor gekozen, maar vandaag zou ik het niet meer willen veranderen voor wat dan ook ter wereld.

Ik begreep dat moederschap mij de kans geeft om leven te geven en bruggen te bouwen.

Zonder het te weten werd ik een ambachtsman die het leven vormgeeft. En ik werd een kunstenaar, die trots is op mijn grootste meesterwerk: mijn kleine zonnetje! Ik besefte wat mijn prioriteiten zijn en dat ik het me nu kan veroorloven om terug te gaan naar de kindertijd.

Daardoor realiseerde ik me dat de tijd nu is. Het is niet genoeg om naar de toekomst te kijken, maar ik moet erin leven en van het heden genieten en uitkijken naar morgen.

Het leven is kort en ik wil gewoon mijn verhaal vullen met mooie momenten met jou aan mijn zijde.

Ik wil geen leven zonder jou

Liefde tussen moeder en baby

Mijn leven met jou is mijn grootste schat, het is meer waard dan al het goud in de wereld. Er zijn een aantal redenen waarom ik me nooit een leven zonder jou zou kunnen voorstellen.

Ik zou niet weten hoe ik moet uitleggen wat jouw aanwezigheid voor mij betekent in mijn dagelijks leven.

Frisheid, vreugde, onschuld en liefde zijn de ingrediënten in het recept voor geluk. En op de een of andere manier ben jij degene die echt al die gaven bezit.

Eén blik op je, op je mooie glimlach en ik heb niets anders nodig.

Een ochtendkus, een knuffel in de middag en die lieve “mama, ik hou van je”, zorgen ervoor dat ik elke minuut een beetje verliefder word.

Je dwaasheden en speelsheid zijn mijn favoriete tijdverdrijf. Voor je zorgen en je beschermen is mijn grootste passie geworden.

Mijn kind, deze vrouw die nooit een leven met je had voorgesteld, wil je vandaag laten weten dat ze zich het nooit meer zonder jou kan voorstellen.

Je bent magisch en je bent mijn drijvende kracht geworden. Jij bent de kracht die me namelijk aanspoort om door te gaan, de reden waarom ik elke dag ten volle leef.

Bedankt mijn liefde, omdat je in mijn leven bent gekomen! Wellicht ook interessant voor jou

Ik hou van je sinds je eerste hartslag
Je bent mama
Lees het op Je bent mama
Ik hou van je sinds je eerste hartslag

Ik hou van je en zal altijd van je blijven houden. Ik hou  van je, al sinds je eerste hartslag me over je bestaan vertelde.  • Bowlby, J. (1986). Vínculos afectivos: formación, desarrollo y pérdida. Madrid: Morata.
  • Bowlby, J. (1995). Teoría del apego. Lebovici, Weil-HalpernF.
  • Garrido-Rojas, L. (2006). Apego, emoción y regulación emocional. Implicaciones para la salud. Revista latinoamericana de psicología, 38(3), 493-507. https://www.redalyc.org/pdf/805/80538304.pdf
  • Marrone, M., Diamond, N., Juri, L., & Bleichmar, H. (2001). La teoría del apego: un enfoque actual. Madrid: Psimática.
  • Moneta, M. (2003). El Apego. Aspectos clínicos y psicobiológicos de la díada madre-hijo. Santiago: Cuatro Vientos

De inhoud van Je Bent Mama is uitsluitend bedoeld voor educatieve en informatieve doeleinden. Deze informatie vervangt op geen enkel moment de diagnose, het advies of de behandeling van een professional. Bij twijfel kun je het beste een betrouwbare specialist raadplegen.